Transmisie și distribuție semnal HDMI pe distanțe mari 1 m - 20 km

Portul HDMI este acum cea mai comună metodă de conectare în surse a diferite tipuri de conținut multimedia. În situațiile în care este necesară transmisia semnalului HDMI pe o distanță mai mare de 30 metri (lungimea maximă a unui cablu HDMI), sau într-un loc unde un astfel de cablu nu poate fi instalat, este indicat să folosiți un extender HDMI ce vă permite transmisia semnalului de la sursa HDMI cu ajutorul altor tipuri de cablu, mai pretabil pentru sistemul respectiv.
DIPOL oferă o gamă largă de converoare HDMI pentru diferite tipuri de cablu, ambele pentru conexiuni punct-la-punct sau punct-la-multipunct. Adițional, câteva convertoare permit controlul la distanță a sursei semnalului HDMI prin transmisia înapoi a semnalului IR de la telecomanda dispozitivului sursă.
  • Extender/prelungitor Signal HD H3614 HDMI la IP
  • Extender/prelungitorSignal HD (cu extender telecomandă) H3606
  • Extender/prelungitor Signal HD HDMI la Fibră Optică pentru 20 km (cu extender telecomandă) H3608
  • Extender HDMI (RF prin cablu coaxial) H3609
  • Extender HDMI Signal HDMI (prin rețeaua de alimentare)H3511
  • Extender HDMI (Cat.6/60m/IR) H3612
  • Modulator DVB-C Terra MHD003P (HDMI) R86105
Convertor Signal HD H3614 HDMI la IP
Senderul și receiverul din setul de extensie HDMI H3614
Extenderul HDMI over IP Signal-HD este folosit pentru a conecta (la maxim 100m) o sursă de semnal HD la un televizor-monitor HD folosind un cablu UTP CAT5e/6. setul include sender şi receiver.
Lăţimea de bandă ocupată de o astfel de transmisie este de aprox. 30 Mbps. Semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptor potrivit - nu se poate face cu un calculator.
Schema unui sistem HDMI > IP convertor/extender (punct-la-punct, prin cablu UTP)
Semnalul IP ce vine de la un transmițător poate fi introdus într-un switch (ex. N29915) pentru a putea fi îmoărțit la mai multe receivere. Cu suficiente switch-uri de rețea compatibile, utilizatorul poate conecta, teoretic, până la 253 de receivere. Cu toate acestea, ele pot transmite semnal numai de la un emițător. Pentru a conecta mai multe transmițătoare, este necesar creearea unui VLAN (Virtual Local Area Network), separate de rețele de calculatoare din cadrul unei rețele fizice mai mari.
Receivere adiționale pot fi achiziționate separat (H3615). Cel mai important aspect este versiunea hardware a receptoarelor - acesta trebuie să fie aceeași ca și a transmițătorului original al receiverului (informațiile cu privire la versiunea hardware se află pe spatele dispozitivelor).
O altă utilizarea unui convertor-extender HDMI > IP (punct la multipunct)
Convertor Signal HD (cu extender telecomandă)
Convertorul Signal HD H3606 HDMI la IP cu extender de telecomandă
Convertorul HDMI la IP Signal-HD este folosit pentru a conecta o sursă de semnal HD la un televizor-monitor HD folosind un cablu UTP CAT5e/6. Setul include un emiţător, un receptor şi un extender pentru controlul de la distanţă.
Lăţimea de bandă ocupată de o astfel de transmisie este de aprox. 30 Mbps. Semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptor potrivit - nu se poate face cu un calculator echipat cu o placă de reţea.
Utilizarea unui convertor-extender HDMI > IP
(punct la punct, prin cablu UTP, cu extensie de telecomandă)
Receivere adiționale pot fi achiziționate separat (H3607, cu extender de telecomandă sau H3605 - fara extender de telecomandă). Cel mai important aspect este versiunea hardware a receptoarelor - acesta trebuie să fie aceeași ca și a transmițătorului original al receiverului (informațiile cu privire la versiunea hardware se află pe spatele dispozitivelor).
O altă utilizarea unui convertor-extender HDMI > IP
(punct la multipunct, transmisia semnalului HDMI prin cablu UTP cu extensie de telecomandă)
Convertor Signal HD HDMI la Fibră Optică (cu extender telecomandă)
Vedere a convertoarelor Signal HD HDMI la Fibră Optică (cu extender telecomandă) H3608
Extenderul HDMI pe fibră optică permite transmisia unui semnal HDMI pe o fibră optică pe distanţe de max. 20 km. Simultan se poate şi comanda echipamentul de la distanţă cu ajutorul telecomenzii prin acest set. Setul include emiţătorul, receptorul precum şi sursele acestora.
Transmisia semnalului HDMI folosind Signal-HD H3608 și legături de fibră optică,
cu posibilitatea de control de la distanță a dispozitivului sursă din locația de recepție
Extender HDMI (RF prin cablu coaxial)
Vedere a Extenderului HDMI H3609 (RF prin coaxial, unitățile TX și RX)
Extender-ul HDMI permite transmisia semnalului HDMI pe distanţe lungi prin cablu coaxial de 75 ohmi. Kit-ul este format din emițător, receptor şi două alimentatoare. Distanță maximă de transmisie de 800 m (un singur cablu coaxial, ex. E1015_1).
Utilizare standard a extender-ului HDMI - conexiune punct-la-punct
Pentru a furniza semnal HDMI la mai multe televizoare/monitoare, semnalul de ieșire de la emițător trebuie să fie împărţit de un splitter TV. Fiecare cale trebuie să fie reziliată cu receptorul dedicat. În general, în cazul unei căi de transmisie mai scurte de 100 m, este necesar să se utilizeze atenuatorul R50150.
Pentru a stabili conexiunea dintre emițător și receptor, utilizatorul trebuie să selecteze același canal în ambele unități (se selectează unul din cele 100 de canale de televiziune). Lățimea canalului este 7 sau 8 MHz (în funcție de numărul canalului). Canalul selectat poate fi injectat într-un sistem TV existent, cu condiția ca acesta să garanteze spațierea necesară pentru alte canale utilizate în sistem.
Transmisie punct-la-multipunct a semnalului HDMI prin cablu coaxial
Extender HDMI Signal prin rețeaua de alimentare
Vedere a extenderului HDMI Signal prin rețeaua de alimentare H3611
Extenderul de semnal HDMI H3611 permite utilizatorului să transmită semnal HDMI (de la un receiver, computer, media player, Blue-ray player, etc.) la un monitor sau televizor compatibil prin intermediul rețelei de alimentare electrică din casă, birou, etc.
Distanța maximă de transmisie este de 300 metri (senderul și receiverul trebuie conectate la rețeaua de alimentare pe aceeași fază). Adițional, setul permite și transmiterea comenzilor IR la sursa distantă din locația receiverului. Senderul are o ieșire HDMI pentru un monitor.
Transmisia semnalului HDMI prin prize
Extender HDMI Signal (Cat.6/60m/IR)
Vedere a unităților setului Signal H3612
(transmisie printr-un singur cablu CAT6 până la 60 m, incl. comenzi IR)
Extender-ul Signal HDMI H3612 permite transmisia semnalului HDMI pe o distanţă de până la 60 metri folosind un cablu Cat. 6 minim. De asemenea, dispune şi de funcţia de control IR de la distanţă.
Transmisia semnalului HDMI pe distanțe până la 60 m prin cablu UTP Cat.6
Modulator DVB-T Signal-400
Vedere a modulatorului Signal-400 HDMI -COFDM (DVB-T) R86700
SIGNAL-400 R86700 este un modulator digital (DVB-T/COFDM) ce poate folosi ca sursă de semnal intrarea HDMI. Materialul video poate avea chiar şi rezoluţie FullHD. Pe ieşire, semnalul RF obţinut poate fi combiat cu orice tip de semnal TV.
Fiind un modulator tip single-channel, multiplexul DVB-T creat de acesta conţine doar un singur canal TV, modulat chiar de către sursa de semnal furnizată la intrare (pe HDMI). Deoarece Signal-400 poate modifica parametrii LCN, SID, PID şi NIT, semnalul video modulat poate fi inrodus într-un multiplex existent deja în reţea.
Dimensiunea maximă a fluxului de ieşire este cea a standardului DVB-T (total: 31.68 Mbps; video:18.0 Mbps). Parametrii precum frecvenţa de ieşire, bit rate, modulaţie etc. se setează cu ajutorul butoanelor şi a afişajului de pe faţa modulatorului.
Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)Antena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigTap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)
Distribuția de semnale HD de pe un player Blu-ray și PC, transformate în multiplexuri DVB-T de modulatoarele Signal-400 R86700, împreună cu transmisiile DVB-T recepţionate de antena A2670