Proprietarul hotelului cu 51 de camere Maly Rzym (Mica Roma) din oraşul istoric Sandomierz a contractat DIPOL Sandomierz pentru instalarea unui sistem modern de supraveghere.
Hotelul Maly Rzym
Pentru instalarea unui sistem de supraveghere trebuie alese cu grijă locaţiile ce trebuie monitorizate, pentru acestea trebuie după aceea alese camerele, DVR-urile şi hard disk-urile potrivite. După analizarea loacţiei şi a potenţialelor pericole compania a instalat un total de 33 camere tip n-cam şi v-cam.
Camerele n-cam 670 M11284 în peisajul de iarnă
În exteriorul hotelului sunt instalate camere compacte n-cam 670 M11284. Carcasele acestora de clasă IP66 le protejează împotriva condiţiilor meteo destul de severe din zona aceea. Cu o rezoluţie de 650 TVL camerele furnizează imagini clare. Noaptea iluminatoarele acestora pot ilumina pe distanţe de până la 30 de metri.
Camerele sunt folosite pentru monitorizarea intrărilor, a parcărilor şi a porţilor de acces în hotel. Obiectivul varifocal cu distanţă focală de 2.8-12 mm permite utilizarea acestor camere pentru monitorizarea unei întregi parcări, a unei intrări sau pentru filmarea numerelor de înregistrare ale maşinilor ce intră şi ies din curtea hotelului.
Camerele v-cam 450 M10749 monitorizează interiorul hotelului
De asemenea trebuie monitorizate toate intrările şi ieşirile din clădire. Camerele potrivite pot furniza imagini ce permit identificarea oricărei persoane ce intră sau iese din clădire. Astfel se pot proteja bunurile clienţilor şi ale hotelului.
Aceste camere trebuie să monitorizeze şi zona recepţiei. Datorită lor creşte şi nivelul de siguranţă şi se pot preveni eventuale fraude comise de clienţi sau de angajaţii hotelului. Camera antivandal v-cam 490 M10749 este dotată cu un obiectiv varifocal de 2.8 - 10 mm şi permite o ajustare a unghiului de vizualizare pe orizontală între 26 şi 87 de grade iar pe verticală între 20 şi 66 de grade. Imaginile obţinute sunt clare, detaliate şi au o reprezentare a culorilor foarte apropiată de realitate. Funcţia BLC a camerei elimină efectul de întunecare unui obiect atunci când acesta este iluminat din spate (de ex. când camera este îndreptată spre o uşă de exterior sau un geam).
Materialul video de la camerele de supraveghere este înregistrat de trei DVR-uri Ultimax 14xx. Datorită rezoluţiei WD1 (960x576 pixeli, maximă în cazul sistemelor analogice), DVR-urile permit înregistrarea imaginilor video fără a pierde din detalii.
Cele 3 DVR-uri Ultimax 14xx montate în cabinetul RACK.
Cu ajutorul reţelei toate DVR-urile sunt integrate într-un sistem controlat de un software special. Soluţia oferă acces rapid la setările de sistem, materialele arhivate, imagini live din interiorul şi împrejurimile hotelului. O parte din personal poate urmări imaginile live de oriunde de pe internet cu ajutorul telefoanelor mobile.
Monitorizarea video din browser
Cabinetul Signal rack 19" și DVR-urile Ultimax, sursele de energie, întrerupătoarele, cablurile și alte accesorii au fost amplasate în camera serverului din hotel.
Vedere a cabinetului rack Signal cu tot echipamentul de supraveghere