COŞUL MEU
Coşul este gol

Supraveghere video

Bazele

Nr.
Nume firmă
Data
1
Optimizing hard drives for CCTV systems on the example of Seagate SkyHawk
A hard drive is a key element of any CCTV system. Its parameters are crucial for the quality and reliability of camera video recording. HDDs employed for monitoring purposes work under conditions different than those used in PCs.
2020-03-10
2
How to secure monitoring systems against cyber attacks?
Video monitoring devices can be easily classified into a wider range of products that can form the Internet of Things (IoT). Many devices used in everyday life, such as TV sets, refrigerators or washing machines with embedded electronic systems and equipped with network interfaces can process and transfer data via network connections.
2018-12-10
3
Alimentarea PoE - diferenţele dintre IEE 802.3af şi IEE 802.3at
PoE (Power over Internet) este numele unui număr de metode ce permit alimentarea echipamentelor de reţea prin cablul UTP/FTP. Astfel, se pot alimenta camere, telefoane, switch-uri, puncte de acces, etc.
2014-08-20
4
Ce este DDNS (Dynamic Domain Name System) si cum se foloseste?
Conversia numelui de domeniu în formatul specific cu patru seturi de cifre separate de "." este efectuată de către un server DNS, la primirea unei solicitări de traducere din partea unui dispozitiv conectat la aceeaşi reţea cu serverul. După ce a primit din partea serverului DNS adresa numerică, dispozitivul va iniţia conexiunea către computerul/serverul/adresa dorită.
2009-04-11
6
Câteva probleme ONVIF
Dezvoltarea sistemelor CCTV IP a fost puternic afectată de lipsa de compatibilitate dintre dispozitive și gradul scăzut de flexibilitate în ceea ce privește extinderea viitoare a sistemelor. Utilizatorii nu au posibilitatea de a alege produse de la diferiți producători, să nu mai vorbim de integrare cu alte sisteme. ONVIF (Open Network Video Interface Forum) este un forum industrial deschis care vizează coordonarea eforturilor în scopul stabilirii unor standarde comune la nivel mondial pentru sisteme CCTV IP.
2015-06-03
7
Camerele termice în sistemele de supraveghere
Utilizarea camerelor cu termoviziune nu mai este limitată doar pentru sisteme critice de apărare sau aplicații științifice. Camerele de acest fel sunt instalate pentru a monitoriza zone fără lumină cu vegetație densă, procese variate în fabrici, centrale electrice, instalații de petrol și gaze, în aeroporturi, etc. Cel mai bun rezultat poate fi atins creând sisteme ce conțin atât camere optice cât și camere cu termoviziune. Acest lucru se datorează diferitelor principii de operare și forme diverse ale imaginilor generate. Un factor important într-un astfel de sistem ...
2016-07-07
8
Optimizarea setărilor camerelor de supraveghere
Atunci când se alege un model de cameră, suntem de obicei interesaţi de posibilitatea de adaptare la diferite condiţii de funcţionare. Desigur, modelele mai complexe au mai multe setări pe când dispozitivele mai simple păstrează anumiţi parametrii fixaţi. Pentru profita din plin de setările posibile, vă rugăm să consultaţi manualele de utilizare. În acest articol se discută despre o serie de setări tipice, ce au un impact asupra calităţii imaginii, atât pozitiv cât şi negativ. Astfel de cunoştinţe sunt utile pentru obţinerea celor mai bune rezultate pentru camera ...
2009-06-22
9
Scheme universale pentru instalaţiile CCTV
Vor fi prezentate sistemele CCTV de bază, în care au fost integrate cu succes atât tehnologia IP cât şi cea analogică. Exemple concrete vor fi supravegherea unei case, a unui magazin, a unei parcări şi a unui oraş.
2014-04-14
10
Compresie H.264 - cunoştinţe de bază
În prezent, compresia H.264 a devenit un standard printre echipamentele de înregistrare video (DVR-uri). Dispozitivele de cele mai avansate permit utilizatorului să controleze rata de compresie cît şi mulţi dintre parametrii fluxului video transmis în reţea. O cunoaştere elementară a metodei de compresie folosită de aparatul DVR, vă va ajuta să înţelegeţi impactul pe care unele modificări ale parametrilor de codare îi va avea asupra fluxului video.
2011-11-02
11
Bazele proiectării sistemelor de supraveghere
În cazul sistemelor de supraveghere, fiecare instalator şi utilizator trebuie să fie conştient că dispozitivele care au parametrii prea slabi sau de calitate foarte slabă pot însemna ameninţări serioase asupra vieţii sau a proprietăţii. Acest lucru poate duce şi la ineficienţa sistemului şi la probleme tehnice dese.
2007-01-01
12
Ghid sisteme de supraveghere - Monitoare
Un monitor este un dispozitiv care transformă semnalele electrice în informaţii optice potrivite pentru ochiul uman. Monitoarele trebuie să îndeplinească nişte standarde de siguranţă, ceea ce înseamnă că ele trebuie să aibă certificări CE. Standardele de siguranţă descriu, printre alte lucruri, nivelele maxime acceptate de radiaţii X şi electromagnetice, protecţia utilizatorului împotriva şocurilor electrice şi protecţia dispozitivului împotriva scurgerilor de curent provenite de la linia de alimentare. Înainte de alegerea unui monitor, trebuie acordată atenţie ...
2007-01-01
13
Ghid sisteme de supraveghere - Camere de supraveghere (EN)
Un senzor de calitate şi alegerea unui obiectiv potrivit sunt condiţii de bază pentru un sistem performant.
2012-08-10
14
Ghid sisteme de supraveghere - Obiective şi lentile
Parameters of CCTV lenses and criteria for selecting appropriate devices.
2007-01-01
15
Ghid sisteme de supraveghere - Transmisia semnalului video
Due to security reasons and tendency towards cost reduction (necessity of employing professional staff), surveillance system centers are situated in some distance from the protected buildings and places, thus the leading role of good quality video transmission.
2007-01-01
16
Ghid sisteme de supraveghere - Transmisia wireless de la camerele de supraveghere
Folosirea transmisiilor wireless poate mări semnificativ aria de acoperire a unui sistem de supraveghere. Astfel de locaţii sunt ferme, podgorii, fabrici mari, si alte locaţii izolate în care se pot trage cu greu cabluri.
2007-01-01
17
Ghid sisteme de supraveghere - Surse de alimentare şi accesorii (EN)
Improper powering of cameras is often the main reason of faulty operation of CCTV system.
2007-01-01
18
Ghid sisteme de supraveghere - Iluminarea IR pentru sisteme de supraveghere
În scopul evitării pe timp de noapte a intrărilor prin efracţie şi altor infracţiuni comise la adăpostul întunericului, sistemele profesionale de monitorizare trebuie să asigure o performanţă cât mai înaltă, 24 de ore, 7 zile din 7. Este aşadar necesară înţelegerea principalelor probleme ce ţin de iluminat.
2012-05-22
19
Ghid sisteme de supraveghere - Cabluri
Semnalul video poate fi transmis atât analogic cât şi digital. Semnalul analogic necesită o bandă de la 50 de Hz până la câţiva MHz. Pentru transmisia sa în sistemele CCTV se foloseşte cel mai des cablul coaxial cu o impedanţă de 75 de ohmi.
2007-01-01
20
Ghid sisteme de supraveghere - Mufe BNC
Mufele joacă un rol foarte important în orice cablare. Construcţia şi calitatea acestora influenţează în mod direct stabilitatea conexiunii, atenuarea, return loss şi rezistenţa mecanică. DIPOL oferă o nouă generaţie de mufe - mufele de compresie care corespund celor mai pretenţioase cerinţe.
2012-08-14
21
Ghid sisteme de supraveghere - Amplificatoare semnal video
Amplificatoarele de semnal se folosesc pentru a compensa atenuarea cablurilor. Atenuarea depinde de tipul de cablu şi de lungimea acestuia.
2007-01-01
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.