COŞUL MEU
Coşul este gol

Sistemul "ULTIMODE Home" - diagrame şi implementări
Arhiva bibliotecii
Informaţiile conţinute par a fi neactualizate
Sistemul "ULTIMODE Home" este o soluţie pentru reţelele de abonaţi din case şi birouri, pe bază de fibre optice polimerice (POF - fibră optică din plastic). O gamă completă de dispozitive permite fiecarui abonat să acceseze servicii de înaltă calitate, cum ar fi internetul în bandă largă, fluxuri video live, conţinut video la cerere sau videoconferinţe. Soluţiile bazate pe fibre optice din plastic sunt mult mai flexibile când vine vorba despre etapa finală a implementării, acestea putând fi instalate cu succes şi reconfigurate de către utilizatorii finali. În plus, sistemele funcţionează la o lungime de undă care se află în spectrul de lumină vizibilă, respectiv 650 nm, permiţând astfel un control facil a stării de funţionare a fibrei optice. Datorită nivelului redus de energie respectiv de concentrare al luminii, fasciculul este complet sigur. Fibre POF nu sunt la fel de fragile ca fibre de sticlă, fiind mult mai flexibile şi mai rezistente la daune.
În prezent, reţelele POF oferă viteze de transfer de până la 100 Mb/s. Cu toate acestea, testele efectuate pe noile porturi OptoLock arată posibilitatea atingerii vitezei de 1 Gb/s, iar cercetările în curs de desfăşurare promit pentru viitorul apropiat rate de transfer de până la 50 Gb/s . Noua tehnologie este încă în curs de dezvoltare, o dezvoltare rapidă datorată atât costurilor de producţie reduse ale dispozitivelor şi a fibrelor, precum şi instalării farte facile. Similar fibrei optice din sticlă, viteza de transfer se poate îmbunătaţii doar prin simpla schimbare a dispozitivelor active, păstrând intact cablajul existent.

Mai multe informaţii despre sistemul "ULTIMODE Home" pot fi găsite în articolul:
Sistemul "ULTIMODE Home" - descriere, avantaje, instalare
Sistemul "ULTIMODE Home" - aplicaţii
Sistemul "ULTIMODE Home" poate fi folosit cu succes în:
 • reţelele FTTH, FITH, FTTD,
 • reţele de birou,
 • reţelele locale al abonaţilor (pt. servicii "triple play"),
 • sisteme de supraveghere video,
 • conexiuni între diferite reţele locale
 • zonele expuse la interferenţe electromagnetice puternice, zgomot RF sau crosstalk,
 • zonele expuse fulgerelor sau supratensiunilor
Cablurile POF sunt complet imune la acţiunea câmpurilor electromagnetice şi pot fi astfel instalate direct în conductele cablurilor de alimentare cu energie electrică, lucru imposibil de realizat în cazul cablurilor UTP/STP. Fiecare din cele două cabluri POF are un diametru exterior de 2.2 mm. Această soluţie reduce atât efortul fizic cât şi cel financiar în cazul construcţiei de reţele de apartament/ tip "SOHO" /reţele mici de birou, deoarece este mult mai facilă montarea cablurilor POF, în paralel cu cablurile electrice decât trasarea unor conducte separate pentru reţeaua Ethernet.

Reţeaua de tip POF poate fi interconectată cu o reţea Ethernet din fibră optică din sticlă (mono sau multimodală), sau cu o reţea Ethernet bazată pe conductori de cupru (cabluri UTP/STP). Elementele de legătură dintre cablul de fibră optică din sticlă, al provider-ului de servicii de telecomunicaţii, care este "tras" până în clădire sub formă de reţea "Fiber To The Home" (Fibră până la casă") şi reţeaua "de apartament"/SOHO/reţea POF sau dintre reţeaua POF şi cea UTP sunt următoarele convertoare de mediu:
 • ULTIMODE POF-100MC L6213 (POF/UTP)
 • ULTIMODE POF-100SC L6223 (POF / fibră monomodală)
 • ULTIMODE POF-105SFP L6221 - convertor de mediu de transmisie cu slot SPF pentru a permite utilizarea atât fibrelor multimodale cât şi a celor monomodale, în funcţie de modulul instalat. Toţi parametrii de transmisie optică depind de modul SFP (inclusiv transmisia WDM)
SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203M (two single-mode fibers up to 20 km) Optical Media Converter: ULTIMODE POF-105SFP (1xOptoLock, 1xSFP)
Punctul de demarcaţie între reţeaua din fibră de sticlă şi reţeaua POF
(Convertorul de mediu ULTIMODE POF-105SFP L6221 cu modul SFP ULTIMODE SFP-203M L1411)

Fibră până în casă (FITH)
Toate camerele dintr-un imobil cu două etaje sunt conectate la o reţea cu acces la diferite servicii.

Obiectivele reţelei:
 • minimizarea traseului de transmisie,
 • instalare uşoară,
 • securitate completă pentru utilizator,
 • rază de îndoire mică.
Sistemul "ULTIMODE Home" asigură utilizatorilor accesul la o reţea de calitate în care sunt distribuite servicii de telecomunicaţii ca internetul de bandă largă, streaming video, VOD, videoconferiţe, IP CCTV. Toate echipamentele din reţea sunt interconectate folosind cablul ULTIMODE POF-22D L6521. Diametrul exterior al unei fibre optice este de numai 2.2 mm, ceea ce face cablul uşor de manevrat şi instalat. Fibrele optice din plastic nu necesită un instalator specializat - instalarea este mai simplă şi mai uşoară decât în ​​cazul perechilor de cabluri coaxiale sau a celor torsadate. Fibrele optice sunt bineînţels imune la interferenţe şi impulsurile electromagnetice, astfel încât pot fi "trase" în paralel cu orice cabluri electrice.
Comunicarea între două dispozitive de reţea este una full-duplex, folosind două fibre optice diferite şi impulsuri luminoase cu o lungime de undă de 650 nm. Conectorii OptoLock permit o instalare uşoară a fibrelor optice din plastic, fără a fi necesare unelte speciale (se taie cablul şi se introduce conectorul). Folosind lumină din spectrul vizibil (650nm) procedura este sigură pentru om.
POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Optical Media Converter: ULTIMODE POF-105SFP (1xOptoLock, 1xSFP)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC
O reţea de tipul FITH bazată pe fibre din polimer (POF)
Infrastructura reţelei de calculatoare pentru micile afaceri
Accesul la internet într-un spaţiu de birouri cu 14 angajaţi.
Obiectivele reţelei
 • stabilitate,
 • minimă cablare,
 • acces la internet în bandă largă pentru toţi angajaţii,
 • posibilitate de conectare a unor staţii de lucru suplimentare.
Sistemul "ULTIMODE Home" este soluţia ideală pentru companiile mici, care asigură angajaţilor acces la serviciile de internet în bandă largă, inclusiv aplicaţii de tip video-conferinţă. Conexiunea de la ISP este convertită într-o conexiune optică (POF) şi distribuită staţiilor de lucru, folosind switch-uri optice ULTIMODE POF-8S L6108 .
Staţiile de lucru au fost echipate cu plăci de reţea PCI ULTIMODE POF-100NC L6245 conectate prin intermediul cablului ULTIMODE POF-22 L6521 la un switch optic. Dispozitivele sistemului "ULTIMODE Home" asigură o exploatare continuă şi stabilă a serviciilor de reţea.

Router TP-Link TL-R460 (4 LAN / 1 WAN ports)POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC POF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NC
Reţeaua POF într-un spaţiu de birouri

Supraveghere video pentru locuiţe
În exemplu următor, sistemul acoperă o mică casă cu grădină. Camerele monitorizează locurile cele mai vulnerabile, cum ar fi poarta de intrare, intrarea în garaj, unele locuri mai puţin iluminate.
Obiectivele reţelei
 • integrarea în reţeaua locală deja existentă,
 • posibilitatea înregistrării video pe un server NAS,
 • accesul de la distanţă la datele arhivate,
 • instalare uşoară.
Instalarea unui sistem CCTV într-o casă de locuit este adesea foarte incomodă pentru rezidenţii acesteia. Principalul impediment este de cablarea. Deoarece diametrele cablurilor coaxiale şi UTP sunt în jur de 7 - 8 mm, traseele şi conductele de cablu de pe interior şi exterior sunt masive şi dificil de instalat.

O bună alternativă la sistemul "clasic" este o reţea CCTV IP ce utilizează ca mediu de transmisie fibra optică din plastic (POF) ULTIMODE POF-22D L6521_1. Dimensiunile exterioare ale cablului POF sunt de doar 2.2 x 4.4 mm. În plus, acestea sunt imune la interfereţele electromagnetice, la descărcarile mari de energie electrostatică cauzate de fulgere şi pot fi instalate alături de cablurile altor sisteme utilitare (alimentarea cu electricitate) Semnalele electrice care vin pe cablu UTP de la camerele video sunt convertite pentru transmisia pe fibră optică de media-converterul ULTIMODE POF-100MC L6213. De aici, fluxurile video converg în switch-ul optic ULTIMODE S8 POF-S8 L6108 care le trimite către NVR.
Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
Diagrama sistemului de monitorizare
Monitorizarea profesională a unui supermarket şi a parcării acestuia.
Sistemul de monitorizare video acoperă magazinul alimentar şi parcarea clienţilor. Sunt monitorizate două case de marcat, rafturile magazinului, intrarea în magazin şi parcarea acestuia. Supermarket-ul este situat în afara oraşului, lângă o biserică cu turlă înaltă. Aceasta este cauza multor descărcări electrice periculose ce au loc în timpul furtunilor.
Cunoscând acestea, proprietarul a dorit ca sistemul de monitorizare să fie:
 • stabil şi fiabil,
 • rapid şi uşor de instalat,
 • imun la descărcările electrice cauzate de fulgere,
 • un sistem bazat pe tehnologie IP.
Necesitatea unei imunităţi ridicate la impulsuri electromagnetice puternice a impus o soluţie bazată pe fibră optică din polimer. Aceasta nu este afectată de fulgere şi interferenţe electromagnetice, asigurându-se astfel o funcţionare stabilă şi fiabilă a sistemulul de monitorizare.
Camerele megapixel Sunell K1670 şi K1630 sunt necesare pentru obţinerea unui material video de calitate superioară. Acestea sunt conectate la convertoare de mediu de transmisie ULTIMODE POF-100MC L6213 care transmit semnale optice switch-ului optic ULTIMODE POF-8S L6108. Tot la switch este conectat un calculator ce rulează software-ul gratuit NVMS. Arhitectura sistemului este foarte flexibilă - după instalarea unui alt echipament ULTIMODE POF-8S L6108, numărul camerelor video poate fi dublat.
Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)
Diagrama sistemului IP CCTV bazat pe reţea POF.
 
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.