Sistem multiswitch în cascadă pentru un bloc
(pentru un satelit)

SE FOLOSESC MULTISWITCH-URI CU 5 INTRĂRI DIN SERIA MS-5xx
Iată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSR. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în viitor, ca de exemplu, monitorizarea CCTV. Asemănător acestei diagrame. La cunstrucţia clădirii este foarte important să duceţi cablurile potrivite către toate punctele în care se vor amplasa televizoare şi receiver-e de satelit. Este important să folosiţi cabluri coaxiale de calitate, pentru a nu fi nevoie să înlocuiţi cablurie după câţiva ani. Sistemul trebuie proiectat şi instalat de către o firmă specializată în domeniu.
Sistemele cascadabile ce se bazează pe multiswitch-uri cascadabile cu calea terestră pasivă sunt mult mai puţin flexibile decăt sistemele bazate pe tap-uri, astfel, acestea sunt recomandate locaţiilor cu 10 - 20 de abonaţi. Totuşi, avantajul major al acestor sisteme este uşurinţa cu care se instalează (o singură magistrală).
Antena satelit FAMAVAL Off-Set 110 LH (110cm, Fe)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV yagi DIPOL 19/21-60 DVB-T2Sumator antena - ZA-104Ms (FM/FIF/UIF/75)Cablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 1.13/4.8/6.8 cupru [1m]Splitter satelit Terra SD-504 (class A)Priză terminală Signal TV-satelitMultiswitch cascadabil: Terra MS-553 (5-intrari, 4-iesiri)Multiswitch cascadabil: Terra MS-553 (5-intrari, 4-iesiri)Multiswitch cascadabil: Terra MS-553 (5-intrari, 4-iesiri)Multiswitch: Terra MS-554 (5-interior, 4-exterior)Antena DAB/DVB-T2 DIPOL-4/5-12 (6-8 dB, 170-230 MHz)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAmplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)
Sistem cascadat pentru un satelit, potrivit pentru 8-40 de abonaţi

Programul SatNet permite proiectarea şi testarea unui sistem înainte de implementarea acestuia.
Pentru a alege componentele corecte, trebuie să dispuneţi de următoarele informaţii:
  • topologia reţelei,
  • nivelul de semnal de satelit,
  • nivelul de semnal terestru,
  • atenuarea cablurilor.
Fiecare element al schemei are puncte de măsurare (puncte de legătură la restul reţelei, capetele cablurilor). Cu un click, utilizatorul poate afla caracteristicile acelui punct (intensitatea semnalului la diferite frecvenţe). Dacă semnalul se află în parametrii buni, atunci punctul este verde, dacă semnalul este prea slab - albastru, dacă semnalul este prea puternic - roşu. În diagrama de mai jos, toate punctele sunt verzi - astfel toate punctele din proiect sunt la nivel de semnal optim.
Programul SatNet
Proiectul făcut cu ajutorul programului SatNet poate fi salvat ca fişier. Fişierul conţinând schema de mai sus poate fi downloadat aici. Oricine poate downloada programul SatNet şi încărca proiectul pentru a face modificări.