Signal Fire este o companie dinamică, specializată în fabricarea de aparate de sudură fibră optică. Cu sediul în Chengdu, are aproape 200 de angajati .Dispozitivele sunt construite cu componente de calitate ale producătorilor de renume (inclusiv europeni) și bazate pe soluții tehnologice protejate de numeroase brevete. Trăsătura caracteristică a splicer-elor de la Signal Fire este utilizarea de telefoane inteligente pentru configurarea, arhivarea datelor de operare și pentru diagnosticare. Produsele acestei companii au câștigat recunoașterea pe piețele din întreaga lume. Calitatea ridicată a dispozitivelor oferite este confirmată de politica de garanție a companiei , ce ofera servicii complete de service.
Signal Fire AI-8
Signal Fire AI-8 utilizează tehnologia de aliniere de bază (există opțiune de aliniere a stratului exterior de protectie) care asigură atenuarea minimă a îmbinărilor. Firele de fibră sunt poziționate de către 6 motoare pas cu pas de la Siemens , ceea ce reprezintă o excepție absolută în această categorie de preț. Dispozitivul de sudare poate fi utilizat atât pentru lucrul cu trasee de fibră optică cu o lungime de 100 kilometri, cât și pentru sistemele FTTH care necesită conexiuni punct-la-punct scurte, în instalații LAN și sisteme de supraveghere video pe bază de fibre. Modelul AI-7 este controlat de un procesor quad-core care asigură timpi rapizi de reacție (splicerul este gata de funcționare după 3 secunde) și asigură rapiditatea operațiilorde sudură și de încălzire a manșonului. Splicerul este unul dintre cele mai rapide dispozitive de acest gen, disponibil în prezent pe piață și cel mai rapid din clasa sa de preț.
Caracteristici distinctive:
* 6 motoare pentru poziționarea fibrelor,
* opțiuni de aliniere de bază sau de aliniere a placajului,
* Opțiune de mod AUTO,
* factor de mărire x300,
* procesor quad-core care oferă timpi de răspuns rapid,
* timp de splicing de la 6 secunde,
* Perioada de încălzire rapidă (15 s pentru manșon de 40 mm);
* configurație cu aplicația dedicată smartphone (Android / iOS),
* aplicația poate crea rapoarte de funcționare (export la xls),
* Afișaj mare (5.1 ") cu luminozitate reglabilă,
* carcasă metalică acoperită cu strat de cauciuc,
* built-in lampă LED,
* baterie interschimbabilă de mare capacitate (7800 mAh, aproximativ 200 de operațiuni de îmbinare și încălzire);
* timpul de încărcare a bateriei: cca 3,5 ore,
* Port USB pentru încărcarea unui smartphone,
* suporturi universale pentru fibre,
* set de instrumente practice de înaltă calitate,
* Set de accesorii diverse.
Mai multe detalii despre Signal Fire AI-8, pot fi găsite în descrierea produsului .
Cum sudam fibra optica - - etapele preliminare și configurare
Trebuie este să descărcați aplicația dedicată pentru un dispozitiv Android Google Play, sau pentru un dispozitiv IOS AppStore. În majoritatea cazurilor, dispozitivul este un smartphone, deci va fi denumit în continuare telefon.
Pașii preliminari includ rularea aplicației descărcate, pornirea splicerului și selectarea opțiunii "Conectați dispozitivul". Conexiunea utilizează tehnologia Bluetooth. După selectarea splicerului din lista de dispozitive vizibile pe telefon, activarea conexiunii va fi confirmată printr-un mesaj corespunzător în fereastra principală a aplicației.
Unul din avantajele acestei soluții de configurare a aparatului de sudură folosind apletul ce rulează pe un dispozitiv mobil (telefon sau tabletă) este posibilitatea de verificare și descărcare rapidă a unei versiuni software nouă. Utilizatorul nu trebuie să își amintească să verifice disponibilitatea unui fișier de actualizare software pe siteul producătorului sau distribuitorului. Este suficient să selecteze opțiunea "Software update" în fereastra principală a apletului.
În cazul actualizării firmware-ului, acesta va fi descărcat automat în telefon și încărcat în splicer. Acest proces poate dura câteva minute. Se recomandă să verificați periodic disponibilitatea noului software.
După accesarea meniului "Setări splice", selectați tipul fibrelor de sudat ("Mod": SM - singlemode, MM - multimode, Auto - singlemode și multimode) alegeți opțiunea "Standard") și "Mod aliniere" (alinierea la miez sau la placare).
Celelalte setări se aplică parametrilor arcului. Valorile lor corecte sunt consecința calibrării descrise mai târziu în acest articol. În general, nu se recomandă modificarea manuală a valorii parametrilor.
Meniul "Configurare funcții" oferă controlul funcțiilor disponibile înainte de operația de sudare. Dacă dezactivați unele dintre ele, întreaga procedură poate fi redusă ca timp, dar nu recomandăm modificarea setărilor implicite.Descrierea detaliată a fiecărei funcții poate fi găsită înmanualul de utilizare.
Implicit, timpul de încălzire a tubului termocontractabil este setat la 15 secunde. Această perioadă de timp, ar trebuisă fie suficientă pentru cele mai multe tuburi de 40 mm. În cazul tuburilor de 60 mm, vă recomandăm să măriți timpul până la 20 s. În fiecare caz, timpul ar trebui să depindă de rezultatele obținute (tuburile de la diferiți producători pot necesita setări diferite).
Calibration
Calibrarea/recalibrarea unui splicer de fuziune constă în ajustarea puterii și temperaturii arcului electric la condițiile de mediu predominante. Parametrii arcului ajustați corespunzător garantează o calitate superioară a îmbinărilor, atât în ceea ce privește atenuarea optică, cât și rezistența mecanică. Prin urmare, calibrarea trebuie efectuată întotdeauna înainte de operațiunile de îmbinare - la începutul lucrului sau în cazul schimbării mediului (interior/exterior, umed/uscat, frig/cald).
Splicerul de fuziune AI-8 L5870 utilizează metoda de calibrare clasică - fibrele situate în camera de îmbinare sunt supuse unui număr de arcuri electrice. Fibrele sunt topite, iar software-ul splicerului măsoară și analizează distanța la care fibrele se îndreaptă înapoi. Pe baza măsurătorilor, splicerul determină parametrii corespunzători ai arcului electric.
Calibrarea Signal Fire AI-8 se face prin selectarea opțiunii "calibrare ARC" în aplicația de management. Când fibrele sunt introduse în camera de îmbinare și capacul este închis (ca în cazul unei îmbinări normale), procesul de calibrare începe automat. Întreaga procedură poate dura câteva minute și uneori trebuie repetată. Când calibrarea este finalizată, splicerul trece în modul normal, adică este pregătit pentru operații de îmbinare obișnuită. Acest fapt este indicat de o pictogramă pe ecran.
Calibrarea Signal Fire AI-8 L5870
Sudura
Fibrele trebuie să fie pregătite înainte de îmbinare, începând cu îndepărtarea stratului acrilic de protecție (manta) pe o lungime de aproximativ 3-4 cm. Apoi, fibra trebuie curățată cu ajutorul unui șervețel fără praf și alcool IPA. Fibra curată intră apoi în cleaver:
Atunci când introduceți fibra în cleaver, asigurați-vă că jacheta se află între 10 și 15 mm din scală. În funcție de diametrul fibrelor (250 μm sau 900 μm), utilizați canelura „v” potrivită în cleaver. În partea stângă, puteți vedea fibra unui cablu, pe partea dreaptă, fibra unui pigtail.
Atunci când plasați fibra în camera de îmbinare, se recomandă să așezați partea frontală a fibrei pe canelura v (fotografia de mai sus), apoi plasați restul fibrei și închideți capacul. Capătul fibrei trebuie să fie aproximativ la jumătatea distanței dintre canelura v și electrozi. Nu este recomandat să mutați fibra când o plasați în canelura v, deoarece acest lucru poate duce la acumularea de murdărie pe fibra.
Procesul de sudură a fibrelor optice
Încălzirea tubului termocontractabil
După terminarea procesului de sudura, îmbinarea trebuie protejată cu un manșon termocontractabil. Cuptorul este integrat în splicer. Timpul de încălzire a fost presetat în aplicație (în mod implicit 15 secunde). Cuptorul splicer-ului Signal Fire A-8 începe să se încălzească automat după închiderea capacului și indicatorul luminos este aprins (fotografia de mai jos). După terminarea procesului de încălzire, lumina se stinge și se generează un semnal sonor scurt (semnalul sonor poate fi oprit în aplicație). Trebuie reținut faptul că înainte de a plasa noua îmbinare într-o casetă, manșonul de protecție trebuie să aibă timp suficient pentru a se răci.
LED-urile indică procesul de încălzire