Set balun CATV pe cablu UTP Signal TV-LAN

Suport tehnic

Detalii

Kitul Signal TV-LAN R94200 este alcătuit din două balunuri ce permit transmisia semnalului CATV și de rețea (10/1000Mbps) pe un cablu UTP. Transmisia CATV se face în paralel cu conexiunea de reţea locală (LAN), sau internet. Acestea sunt ideale pentru situaţiile în care trebuie să duceți semnal CATV la un televizor și nu aveți cablu coaxial disponibil.
Balunurile Signal TV-LAN pot fi întrebuinţate atât într-o reţea locală/TV de apartament cât şi în clădiri rezidenţiale sau de birouri unde sunt instalate un număr mare de puncte de distribuţie LAN/TV. Dau posibilitatea injectării, spre exemplu, a unui semnal DVB-C într-o reţea Ethernet, folosind ca linie de transmisie cablul UTP/FTP. Dacă nivelurile de semnal injectate sunt îndeajuns de ridicate sau sunt utilizate amplificatoare CATV, semnalele TV pot fi împărţite şi apoi distribuite pe fiecare etaj, în paralel cu semnalul Ethernet (cel din urmă fiind distribuit de către switch-ul fiecărui etaj).
Balunurile sunt identice ca funcţionalitate - oricare dintre ele pot fi folosite atât ca receptor cât şi ca transmiţător.
Principiul de utilizare a kitului Signal TV-LAN R94200
Asigură adaptarea impedanţei liniei de transmisie la ambele capete. Conexiunea de tip Ethernet foloseşte două perechi de conductori iar viteza maximă este de 100 Mbps (Fast Ethernet) pe o distanţă de până la 100 m între nodurile active ale reţelei. Distanţa maximă a transmisiei RF (semnalului TV) depinde de puterea acestuia şi de frecvenţa la intrarea în balun (emițător). Este posibilă utilizarea amplificatoarelor RF înainte de schimbarea mediului (UTP-coaxial) pentru a creşte în mod semnificativ distanţa maximă de transmisie. În tabelul de mai jos puteţi găsi valorile atenuării semnalului pe cablu UTP cat.5e.
Atenuarea semnalului pe cablul UTP cat.5e la anumite frecvențe
Frecvenţa [MHz] Atenuare [dB/m] Distanță maximă*
230 0.38 39 m
474 0.52 29 m
546 0.58 26 m
626 0.64 23 m
706 0.80 18 m
786 0.87 17 m
* Distanta maximă este calculată pentru GPON cu ieșire de 85 dB și un semnal la TV de 70 dB fără amplificator, orice alt factor, de exemplu, cablu mai prost, splittere, mufe de slabă calitate vor reduce simțitor distanța.

Specificații

Tip produs Transformator TV-LAN
Producător SIGNAL
Numărul de piese din set buc. 2
tip de intrare RF priză f
conector LAN RJ45
Conector LAN+TV RJ45
Pierderea trecerii dB
Transmisie prin internet – nr. de miezuri 1, 2, 3, 6
transmisie TV - nr. de miezuri 7, 8
PoE - nr. de miezuri 4, 5
Categoria perechi răsucite 5e sau mai mare
Dimensiuni (fără conector F) mm 75 × 57 × 28
Greutate kg