Robotul cântăreț cu numele "Signal" este un proiect original DIPOL. A fost construit exclusiv cu produse din oferta noastră. Unii oameni vor crede ca este o jucărie, dar se înșeală. Adițional abilitățiilor de marketing, robotul este un adevărat agent secret, putând monitoriza spațiul din jur atât ziua cât și noaptea - ochii lui văd invizibilul - foloseste camere cu spectru IR. Urechile lui pot auzi orice sunet, cu microfoanele extrem de sensibile. Agentul nostru secret folosește cea mai avansată tehnologie de comunicare - Internetul - pentru a transmite informația la sediul chiar și în celălalt capăt al lumii. Detectează mișcare în unghiul său de vedere și poate trimite notificări pe mail cum că ceva se întâmplă în zona monitorizată de el. Agentul de securitate poate fi, de asemenea, un portar politicos care își întâmpină oaspeții cu voce și imagini care apar pe monitorul montat pe spatele său. Mai întâi de toate, toată lumea se va amuza!
Cum am proiectat robotul în 2011
Acesta este robotul cântăreț terminat în octombrie 2011
Simpaticul robot a fost o atracție a targului SatKrak 2011 (Cracovia, Octombrie 13-15)
Iată câteva detalii tehnice:
  • Unitate gât - GL-402 - mecanism pentru exterior de înclinare/rotire pentru camere, alimentat cu 24 VAC. Viteză de rotire în ambele direcții de 6o/s, viteză înclinare de 3o/s.
  • Acționare braț - actuatoare satelit cu alimentare de 18 VDC.
  • Un micro-comutator în mijlocul intervalului indică poziția neutră.
  • Acționare mână - mecanism pentru interior de înclinare/rotire pentru camere, alimentat cu 24 VAC.
  • Ochii - Camere IP TP-LINK cu mecanism de înclinare/rotire, care sunt concepute pentru a transmite video și audio de pe capul robotului. Ieșirea de alarmă este folosită pentru a declanșa mișcarea robotului din modul standby. Presetari specifice fac "ochii" să se uite în aceleași locuri programate.
  • Maxilar - construit din carcasa sursei de alimentare a unui multiswitch Signal, motorizate de actuatoarele unui sistem de închidere centralizată auto. Circuitul este alimentat cu +/-12 VDC. Mișcările au fost conectate la intrarea audio cu ajutorul unui sistem de control special dezvoltat. Există un difuzor în interiorul maxilarului.
  • Acționare picioare - Actuator de 36 VDC folosit în mod normal pentru deschiderea/închiderea ușilor de garaj.
  • Acționare trunchi - motor 5 VDC cu cutie de viteze (7 rpm) cu control on/off, excentric de angrenare a părții superioare a robotului.
  • Generator fum - alimentat de la rețeaua electrică 230 VAC.
  • Control general - soluție hibrid: bionic (IP), acustic, la distanță.
Mai jos - lista componentelor "hardware" robotului
Câteva portrete
Detalii privind lucrările de construcție
La targul SatKRAK 2011 în Cracovia (Oct. 13-15), prezența robotului Signal s-a dovedit a fi o senzație,
pe langă abilitățile de artist, robotul, a fost si cel mai fotografiat de către vizitatorii standului nostru
și subiect a multor conversații.
Numele robotului
Noi am anunțat un concurs pentru numele final al robotului. Voturile vor fi colectate, de asemenea, la târgurile în care robotul apare. Iată câteva dintre ideile alegătorilo, în ordine alfabetică:

Akmer, Androdip11, Andrus, Andrzej, Ant-Ek, Bobodip, Butok, Chao Ren, Changshen Tiangjun, Cramok, Cyberdipek, CyberDipol, Czeslaw, Cyfron, Defalbetek, Diboro, Diboot, Dip, Dipcio, Dipek, Diplek, Diplo, Dipobot, Dipointeligent, Dipolander, Dipolator, Dipolbot, Dipolek, Dipoleksatek, Dipolex, Dipoliglota, Dipollo, Dipolon, Dipolek, Dipoludek, Diponutek, Diporob, Diposignalux, Di-Rob-X1, Electronicus, Faiter, Filip, Happy Baby, Henio, Infotechnik, Kablowy stworek, Koncentry Multiswitchowski, Kraftwerk, Lei Shen, Leonardo, Leopold-Poldi, Lopidek, No1, Maximus Roboticus, Megapowerek, Multidipol, Opodipolbot, Petrus, Poldi, R2Dip2, RD-1, Robi, Robix, Robocop, Robodipek, RoboDIPOLrewelnaSatKraku, RoboDipolCricket, Robomux, Robotex, Robopol, Robus, Routerson, Satelinoid, Signal HunterSinatronic (from F. Sinatra), Stasio, Sonny, Tadeusz, Tadeo, Tianxian Baobao, To i Owo, UFO, Wiesio, Xiao Shen Tong, X-switchman, Xue Ying, Zenon, Zlaczosticzek.