Protecţie supratensiuni RF: TRANS-DATA 900-2500MHz

Cod: A6815
109,15 Lei
Preţ cu TVA Rabat Cant. Validitate
109,15 Lei 0 % de la 1 buc.
Disponibil
Multe antene protejează echipamentele la care sunt conectate (AP-uri, repeater-e GSM) prin împământarea lor, totuşi nu este o soluţie suficientă în cazul unei lovituri de fulger directe. O soluţie bună este montarea antenei pe un stâlp/turn ce dispune de un paratrăsnet şi de un sistem de împământare. Mai mult de atât, paratrăsnetul trebuie extins mult deasupra antenei (sau antena montată mult mai jos de vârful turnului). În cazul unei lovituri directe, toată sarcina electrică a fulgerului "se scurge" în pământ prin paratrăsnet.
• Protecţia unui amplificator/repeater GSM în cazul unei supratensiuni generate de fulgere
• Puterea maximă de transmisie: 200 W
• VSWR <1.1
• Pierderi retur: 0.2 dB

Garanție

Garanție 2 ani.

Suport tehnic

Detalii

În timpul furtunilor, dispozitivele electronice sunt foarte vulnerabile. Riscul de supratensiune cauzat de unda electromagnetică de scurtă durată (puls electromagnetic) ce însoţeşte o descărcare electrică naturală (fulger), denumită LEMP şi poate produce defecţiuni chiar şi la mare distanţă (mai mult de 1.5 km de locul în care a lovit trăsnetul).

O soluţie este montarea antenei pe un stâlp/turn ce dispune de un paratrăsnet şi de un sistem de împământare. Mai mult de atât, paratrăsnetul trebuie extins mult deasupra antenei (sau antena montată mult mai jos de vârful turnului).

În cazul unei lovituri directe a trăsnetului, toată cantitatea de sarcină electrică din fulger "se scurge" în pământ prin paratrăsnet. Cu toate acestea, paratrasnetul nu protejează circuitele electronice împotriva LEMP-ului, şi de aceea este necesară conectarea între antenă şi echipamentul de interior a unei protecţii adecvate împotriva şocurilor. TRANS-DATA 900-2500 MHz a fost special conceput în acest scop.

Modul corect de a folosi împământarea
Protecţia trebuie împământată prin clema de prindere cu un conductor de impedanţă scăzută. Pentru a evita supratensiunile, dispozitivul se va conecta la o împământare (de sub 4 ohm), prin înşurubare sau lipire. Ca împământare nu poate fi folosit paratrăsnetul, turnul pe care este montată antena sau o conductă oarecare (mai ales nu cea de gaz!)
Aparatul protejează numai echipamentul la care este direct conectat.
Pentru eficienţă maximă ar trebui să fie montat direct la conectorul de antenă al repeaterului GSM, al AP-ului, etc.

Specificații

Nume TRANS-DATA surge protector 900-2500MHz
Tip produs Securitatea rețelei WLAN/GSM
Specificații
Tensiune maximă V 230
Conectori Intrare Priză N
Ieșire mufă N
Nr. intrări 1
Nr. ieșiri 1