COŞUL MEU
Coşul este gol

Monitorizare IP cu ACTi - exemplu de folosire a camerelor speed dome
Arhiva bibliotecii
Informaţiile conţinute par a fi neactualizate
Noi funcţionalităţi ale monitorizării CCTV
Viitorul CCTV este legat de folosirea instalaţiilor bazate pe tehnologia IP. Aceasta permite o extindere uşoară a sistemului şi implementarea unui număr mare de camere. Astfel de sisteme sunt foarte flexibile, datorită uşurinţei extinderii şi reconfigurării. Toate acestea fac ca exploatarea sistemelor de supraveghere IP să fie mult mai ieftină comparativ cu celelalte sisteme. În prezent, această tehnologie este singura soluţie optimă pentru instalaţiile de mari dimensiuni precum sistemele de supraveghere ale oraşelor.
O nouă eră în monitorizarea CCTV IP
Un bun exemplu al potenţialului tehnologiei CCTV IP o reprezintă structura globală a sistemului de monitorizare implementat de Cisco Systems, care integrează într-un singur sistem 296 de locaţii din 60 de ţări. Până acum, întreaga instalaţie foloseşte 2661 camere.
În comparație cu acest proiect, monitorizarea unui lanț de benzinării sau a unor stații de apă par niște lucruri simple. Arhitectura reţelei sistemului CCTV IP este identică cu o reţea obişnuită de computere şi poate fi uşor conectată cu reţele de acest tip, fără cabluri suplimentare.
Monitorizarea CCTV IP este un domeniu al tehnologiei şi al industriei aflat în creştere. În continuare sunt dezvoltate noi idei şi soluţii practice ce vor satisface noile nevoi economice.
Monitorizarea unui depozit şi al unui bloc de birouri.
Pe o suprafaţă de 100 de metri lăţime şi 800 de metri lungime au fost construite un depozit şi un bloc de birouri. Investitorul, încă din stadiul construcţiei, a cerut ca întreaga zonă să fie monitorizată complet. Astfel la sfârşitul lucrărilor, întreg complexul era monitorizat de 50 de camere. Majoritatea au fost instalate în interiorul depozitului iar centrul de monitorizarea al întregului sistem a fost amplasat în noua clădire de birouri.
Analizând condiţiile tehnice, au fost luate în considerare grijile investitorului privind posibilitatea relocării locurilor de supraveghere precum şi suportul computerizat pentru un număr limitat de personal.
Soluţii hibride bazate pe camerele analogice şi IP.
Şantierul este un loc destul de dificil de monitorizat, datorită instalaţiilor temporare, schimbărilor permanente, expunerii la eventuale accidente, distorsiunilor produse de utilaje. În plus, a fost propusă şi instalarea unei reţele de comunicaţii de date, capabilă să transmită date, voce şi video.
La baza instalaţiei au stat cablurile de fbră optică. În comparaţie cu cablurile de cupru, acestea asigură viteze foarte mari de transmisie fără a genera interferenţe, pierderi mici şi imunitate la distorsiunile electromagnetice, etc.
Mulţumită capacităţii imense de transmisie nu există nicio problemă cu dezvoltarea sistemului pe viitor - pot fi conectate orice dispozitive noi.
Etapa I - Construcţia
În timpul primei zile au fost instalaţi 250 de metri de cablu de fibră optică, legând şantierele construcţiilor. Cablul folosit a fost destinat uzului exterior şi avea implementată o protecţie împotriva rozătoarelor.
În timp ce construcţia clădirii se desfăşura normal, a fost implementată o soluţie temporară ce satisfăcea toate cerinţele dezvoltatorului. Pe un catarg înalt au fost fixate camere analogice şi o cameră dom de mare viteză IP PTZ. Imaginile de la camerele analogice au fost înregistrate, pentru a putea observa eventualele incidente şi pentru a se putea verifica de pe Internet stadiul lucrărilor. Camere fixe au fost gândite doar ca fiind temporare, doar pentru perioada de finalizare a construcţiilor. A fost aleasă o soluţie ieftină şi anume înregistrările au fost făcute cu ajutorul cardurilor Adacs AD-10016B.
Deoarece personalul de securitate trebuia să aibă toate detaliile necesare inspecţiei, a fost folosită camera dom de mare viteză IP PTZ no. 6230, produsă de către compania ACTi. Decizia a fost luată datorită uşurinţei montării dispozitivului IP. Au fost planificate câteva relocări ale camerei, în funcţie de progresul lucrărilor. Cea mai bună alegere în aceste condiţii a fost reprezentată de implementarea wireless.
Camera are un zoom optic 27x şi un zoom digital 10x. Are la bază pe cel mai nou senzor Sony SuperHAD CCD şi compresia MPEG-4. Acestea permit funcţionarea cu rezoluţia WD1 ce permite folosirea utilă a zoomului digital. Detaliile mărite din imagini îşi păstrează claritatea şi sunt ideale pentru scopuri de supraveghere. Versiunea de compresie video MPEG-4 ASP ce a fost implementată în această cameră ACTi face posibilă trimiterea imaginilor clare, chiar şi pe un canal cu lăţimea de bandă redusă. Pentru a înregistra datele de la camera amplasată pe şantier, a fost folosit software-ul ACTi Streaming Activator.
Access Point: Compex WP54AG (802.11a/b/g; 2.4 & 5 GHz DUAL BAND; 2x LAN - PoE)- CLEARANCE SALE! Switch: PLANEX FX-05EA (5 x 10/100 Mbps port)Access Point: Compex WP54AG (802.11a/b/g; 2.4 & 5 GHz DUAL BAND; 2x LAN - PoE)- CLEARANCE SALE!

Pornirea acestui gen de cameră IP cu ajutorul unei conexiuni wireless a reprezentat o nouă provocare pentru instalator. El a decis să instaleze două Puncte de Acces Compex WPE54AG ce funcţionează în banda 5 GHz. Unul din ele a fost conectat la camera IP iar celălat a fost conectat direct, cu ajutorul unui cablu UTP, la portului RJ-45 al unui switch. Punctele de Acces funcţionau în mod WDS. Trei luni de funcţionare în temperaturi extrem de joase au dovedit stabilitatea sistemului wireless astfel încât acesta a fost folosit şi după finalizarea construcţiilor.
Etapa II - Instalarea finală
Soluţia hibridă a fost aleasă datorită preţurilor mai mici ale camerelor analogice. Acestea vor fi utilizate în blocul de birouri şi vor fi fixate în locuri speciale, fără necesitatea unui control suplimentar. Camerele vor fi conectate în modul tradiţional la cardul hibrid de înregistrare ACTi PCI-4100. Acest card ACTi permite înregistrarea a imaginilor de la camerele analogice cât şi de la camerele IP.
Restul dispozitivelor, atât camera PTZ cât şi camerele următoare ce vor fi montate după finalizarea depozitului sunt de tip IP şi permit astfel extinderea uşoară a sistemului.
Între baza reţelei (cablul de fibră optică) şi prizele reţelei au fost amplasate cabluri CAT5 împreună cu întrerupătoare controlate cu porturi optice la un capăt şi porturi RJ-45 la celălalt capăt.
A fost decis ca după finalizarea lucrărilor să fie folosit software-ul "Monitoring Center", configurat pentru această instalaţie specifică. Software-ul profesional poate reduce semnificativ costurile de întreţinere prin mărirea nivelului de automatizare al procedurilor de monitorizare.
Monitorizarea IP CCTV a locaţiilor izolate
Un exemplu clasic de asfel de sistem este sistemul de monitorizare al unui oraş. Pe lângă îndepărtarea teritorială a punctelor de amplasare ale camerelor, o altă cerinţă o reprezintă supravegherea paralelă din diferite staţii (staţia de poliţie, staţia municipală,etc).
Tehnologia CCTV IP elimină problemele cauzate de posturi multiple de supraveghere. Este doar nevoie de acces la WAN în fiecare locaţie. Folosind computere obişnuite cu software corespunzător, posturile de supraveghere pot fi amplasate oriunde fără investiţii suplimentare în infrastructura de cablu. Desigur, fiecare post de supraveghere poate utiliza monitoare tradiţionale analogice. Utilizarea echipamentelor existente şi ieftine este posibilă datorită implementării transcodoarelor ce convertesc transmisiunea MPEG4 în echivalentul ei analogic.
Structura unui sistem de monitorizare wireless bazat pe camere ACTi în Zlotow, Polonia.
Camere ACTi pe străzile oraşului Opatow.
În sistemele tradiţionale CCTV existau probleme cu transmisiile pe distanţe lungi. Instalatorul nu putea observa imaginile provenite de la camera cea mai îndepărtată, din Tarnobrzeg. Soluţia a fost reprezentată de folosirea camerelor CCTV IP produse de ACTi.
CCTV IP în Opatow. În ziua de azi CCTV IP reprezintă tehnologia de bază folosită în sistemele moderne de supraveghere ale oraşelor. Instalaţiile nu sunt limitate teritorial şi nici de numărul de camere sau de centre de control, cum se întâmpla în sistemele tradiţionale.
Din Septembrie 2006, a fost instalat un sistem modern de supraveghere bazat pe tehnologia IP în Opatow, Polonia. Au fost instalate două camere dom de mare viteză CAM-6110 K1211. Acestea au fost montate pe stâlpi dedicaţi special supravegherii. O altă cameră staţionară CAM-5120 K1110 este direcţionată către Poarta Varşoviei, un loc devastat frecvent de vandali.
Semnalele de la camere sunt transmise wireless. În centrul de monitorizare este folosit un PC cu software-ul Streaming Activator instalat. Acesta permite înregistrarea, supravegherea şi controlul camerelor PTZ. Sistemul este capabil de extindere.
Supravegherea video a oraşelor - aspecte tehnice, legale şi organizatorice privind monitorizarea CCTV.
Videoconferinţă efecuată cu ajutorul camerelor CCTV IP
Instalaţie pentru transmiterea în direct a unei operaţii.
Instalaţie pentru transmiterea lecturilor dintr-o cameră de conferinţe în altele.
Dispozitivele CCTV de la ACTi sunt echipate cu mecanisme eficiente de compresie audio/video ce permit efectuarea videoconferinţelor profesionale. Echipamentul ACTi poate fi utilizat pentru transmisii în direct din sala de operaţii. Imaginile pot fi transmise către mai multe camere din diferite locuri din spital. Mulţumită camerelor, transcodoarelor şi videoserverelor de la ACTi, spectatorii pot observa operaţia în timp real. Transmisia se bazează pe reţeaua de computere existentă a spitalului iar de aceea pregătirea instalaţiei este simplă şi ieftină.
În sala de operaţii au fost utilizate două videoservereK2110, ce transmit imagini de la camere către trei săli de conferinţe. În fiecare cameră au fost instalate două transcodoareK2410, ce furnizează semnal proiectoarelor TV care la rândul lor afişează imaginile pe ecran. În plus, în una dintre sălile de conferinţe, a fost folosit videoserverulK2110 ce a permis transmiterea lecturilor interactive către restul sălilor.
O astfel de conferinţă a fost ţinută recent la spitalul Bonifraters din Cracovia, cu ocazia aniversării centenarului fundaţiei care se află sub patronajul Primului Ministru şi a Primarului Cracoviei.
Dipol este importatorul echipamentelor profesional IP, hibride CCTV ale producătorului ACTi precum şi a camerelor de înaltă calitate şi a DVR-urilor produse de compania Sunell. Cu ajutorul magazinului online, instalatorii, firmele de instalaţii sau retailerii pot cumpăra, dupa înregistrare, produse la preţuri speciale şi au acces la oferte speciale.
 
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2022 DIPOL sp.j.