Modul SFP POF: ULTIMODE POF-100SFP - SOLDURI

Cod: L6261
Retras din ofertă
Ofertă: Bibliotecă:

Suport tehnic

Detalii

Modulul optic SFP (Small Form-factor Pluggable) ULTIMODE POF-100SFP converteşte semnalele electrice (Fast Ethernet) în semnale optice compatibile POF (Plastic Optical Fiber) 100 Base-FX şi viceversa. Semnalele optice pot fi transmise prin reţeaua POf pe distanţe de până la 100 m, la viteze de max. 100 Mb/s.
Modul SFP POF: ULTIMODE POF-100SFP - SOLDURI
Modulul
Modul SFP POF: ULTIMODE POF-100SFP - SOLDURI
Vedere din spate
Elemente distinctive:
  • 1 x port OptoLock 100 Mb/s
  • distanţa maximă de transmisie: 100 m
  • transmisie prin fibre optice de plastic (duplex)
  • instalare simplă
Modulul optic SFP (Small Form-factor Pluggable) ULTIMODE POF-100SFP converteşte semnalele electrice (Fast Ethernet) în semnale optice compatibile POF (Plastic Optical Fiber) 100 Base-FX şi viceversa. Semnalele optice pot fi transmise prin reţeaua POf pe distanţe de până la 100 m, la viteze de max. 100 Mb/s. Mulţumită tehnologiei Plug and Play instalarea este foarte simplă.
Adaptorul de reţea este echipat cu un conector tip OptoLock ce permite conectarea simplă fără a mai fi nevoie de unelte speciale. Procedura este sigură datorită parametrilor de funcţionare şi din cauză că lumina (650 nm) este vizibilă pentru ochiul uman. Distanţa maximă de transmisie este de 100 m.
Avantajul decisiv al cablurilor POF cablurilor este dimensiunea lor mică. Diametrul exterior al unei singure fibre este de numai 2,2 mm, ceea ce le face uşor de ascuns în spatele plintelor sau în ţevi de tip copex. Fibrele optice de plastic pot fi instalate de către oricine - instalarea este simplă şi mai rapidă decât în cazul cablurilor coaxiale sau UTP. Toate fibrele optice sunt imune la interferenţe electromagnetice.
Reţelele POF sunt ideale pentru acasă, birouri mici, şi locaţii cu zgomot electromagnetic mare.
Specificaţii:
Nume ULTIMODE POF-100SFP
Cod L6261
Standarde SFP, 100 Base-FX
Port optic OptoLock
Lungime undă Tx/Rx 650 nm
Rata de transfer până la 100 Mb/s
Acoperire 100 m
Alimentare 3.3 VDC (de la portul  SFP )
Temp. funcţionare 0...40 oC

 

Modulul optic ULTIMODE POF-100SFP poate conlucra doar cu dispozitive mamă cu slot Fast Ethernet SFP, spre exemplu: ULTIMODE M-102M/SFP L1305.
Instalare simplă şi rapidă
Cablul POF se taie la lungimea dorită
Se separă cele două fibre
Se introduc fibrele în portul OptoLock
Se apasă pentru a le fixa
ULTIMODE Home System
ULTIMODE Home System este o soluţie pentru crearea unei reţele optice pentru acasă (FITH - Fiber In The Home). Instalarea simplă şi rapidă a echipamentelor ULTIMODE POF permite oricui să-şi extindă reţelele optice.

Caracteristicile principale ale ULTIMODE home system
  • Imunitate la interferenţe electromagnetice
Cablurile POF, asemeni fibrelor optice, sunt complet imune la interferenţele electromagnetice, supratensiuni, crosstalk etc. Privind problema altfel, acestea nici nu generează zgomot electromagnetic. Neutralitatea la unde electromagnetice permite plasarea cablurilor POF în paturi de cablu comune, împreună alte cabluri electrice sau de telecomunicaţii.
  • Imunitate la supratensiuni şi fulgere
Instalaţiile de fibră optică sunt 100% rezistente la supratensiuni şi lovituri de fulger. Spre deosebire de cupru, fibrele sunt izolatori electrici şi astfel nu sunt afectate de sursele puternice de unde electromagnetice. Astfel nu este nevoie de echipamente de protecţie suplimentare. Acest lucru este important mai ales la instalaţiile de exterior (reţele LAN, interfoane IP).
  • Dimensiuni mici şi rezistente la influenţe mecanice
Avantajul decisiv al cablurilor POF este dimensiunea lor mică. Diametrul exterior al unei singure fibre este de numai 2,2 mm, ceea ce le face uşor de ascuns în spatele plintelor sau în ţevi de tip copex. Miezul fibrei este făcut din PMMA ("sticlă acrilică"), care asigură durabilitate, rezistenţă la UV şi la lumina vizibilă. Învelişul cablului este din PE (polietilenă), ce este potrivit pentru instalaţiile de exterior.
  • Instalare simplă
Viteza şi uşurinţa instalării sunt asigurate de conectorii OptoLock. Utilizatorul ar trebui să taie lungimea dorită din cablul POF (cu un cutter special pentru astfel de cabluri), şi pur şi simplu să insereze fibrele în porturile corespunzătoare. În acest mod se elimină costurile suplimentare pentru serviciile specializate, care sunt necesare în cazul fibrelor optice din sticlă.

Specificații

Nazwa ULTIMODE POF-100SFP
Kod L6261
Standardy SFP, 100 Base-FX
Porty 1 port OptoLock
Długość fali 650 nm
Prędkość transmisji do 100 Mb/s
Zasięg transmisji 100 m
Zasilanie DC 3,3V (zasilanie z portu SFP)
Temperatura pracy 0 ... 40 oC