Media convertor M-403M (doua fibre SM, max. 40 km)

Cod: L11041
110,44 Lei
Preţ cu TVA Rabat Cant. Validitate
110,44 Lei 0 % de la 1 buc.
Disponibil
Convertorul media Ethernet ULTIMODE M-403M transformă semnalele electrice (semnal date Ethernet) de la un cablu STP/UTP (10/100/1000Base TX), în semnal luminos modulat transmis prin fibră optică single-mode (1000Base FX).
• Dedicat sistemelor de fibră optică cu fibre single-mode
• Transmisie prin intermediul a două fibre pe o distanță de până la 40 km
• Fast Ethernet
• Instalare rapidă și ușoară
• Fiabilitate ridicată

Garanție

Garanție 2 ani.

Suport tehnic

Detalii

ULTIMODE M-403M este un media convertor Fast Ethernet la fibră optică pentru distanţe de până la 40 km. Media convertorul are doi conectori SC optici, unul pentru transmisie (Tx) şi celălalt pentru recepţie (Rx). Banda de transmisie optică este de 1310 nm.
Dispozitivele ULTIMODE au MDI/MDIX, o funcţie de detectare automată, care găseşte şi setează modul şi cea mai mare viteză de conectare. Mecanismul "Store and forward" permite verificarea datelor recepţionate folosind funcţia de control.
Senzitivitatea receiver-ului şi puterea de ieşire a transmiţătorului sunt destinate transmisiei pe distanţe de până la 40 de km. Atunci când dispozitivele sunt folosite pentru distanţe mai mici de 4 km, trebuie utilizat un atenuator optic (pentru a evita posibila deteriorare a receiver-ului).
Convertoarele media ULTIMODE sunt complet compatibile cu standardele IEEE 802.3 şi IEEE 802.3u 100Base-TX/FX. Instalarea lor este foarte simplă datorită caracteristicii "Plug and Play". Indicatorii LED arată starea de funcţionare curentă. Dioda laser durabilă cu rezonator Fabry-Perot asigură un timp mediu de bună funcţionare (MTBF) de cel puţin 100.000 de ore (mai mult de 11 de ani).
Când un echipament ULTIMODE nu comunică cu un switch de la un alt producător (ex.: TP-Link), parametrul Duplex al portului optic de pe echipamentul incompatibil trebuie setat pe AUTO.
Elemente distinctive:
 • 1 x port Ethernet 10/100 Mbps (RJ-45)
 • distanţa maximă de transmisie de 40 km
 • transmisie prin două fibre optice single-mode
 • LED arată starea de funcţionare
 • instalare uşoară (plug and play)
 • alimentatoare incluse
ATENŢIE!! Nu este permis să vă uitaţi direct la portul de fibre atunci când aparatul este conectat. Radiaţiile invizibile pentru ochiul uman pot deteriora retina!
De ce să alegem fibra optică:
 • posibilitate de a transmite semnal pe distanţe lungi (atenuare scăzută a fibrelor optice - de exemplu, pentru lungimea de undă de 1550 nm atenuarea este de aproximativ 0,2 dB pe kilometru, ceea ce înseamnă că semnalul poate fi transmis la o distanţă de 200 km - fără regenerarea semnalului)
 • transfer de informaţii de mare volum prin intermediul unei singure fibre;
 • rezistentă la interferenţe electromagnetice;
 • rezistentă la condiţiile meteo (umiditate, descărcări electrostatice şi altele)
 • fără posibilitate de interceptare
 • greutate redusă şi dimensiuni mici
Convertoarele media ULTIMODE sunt utilizate pe scară largă pentru transmiterea de semnale Ethernet pe distanţe lungi şi în zonele expuse la condiţii meteorologice nefavorabile. Fibra optică asigură izolare electrică completă şi rezistenţă la interferenţe electromagnetice. Convertoarele media sunt în principal utilizate pentru a conecta clădiri prin reţele LAN (de exemplu, clădirile dispersate ale unei corporaţii). Mai jos este o aplicaţie demonstrativă pentru convertoarele ULTIMODE.
Dispozitivele sunt proiectate pentru a funcţiona în interior. Seria ULTIMODE include:
  Convertoare media Ethernet (10/100/1000 Mb/s) pentru distanţe de până la 2 km - ULTIMODE M-023M L10021, şi convertoare media WDM single-mode (10/100/1000 Mb/s) cu transmisie bidirecţională prin fibră optică single-mode - ULTIMODE M-407M L11525.

Specificații

Tip produs Media convertor
Producător ULTIMODE
Nume M-403M
Tip transmisie Duplex – 2 fibre
Tip fibră optică Singlemode
Viteza interfeței optice MBps 100
Tipul conectorului de interfață optică SC/PC duplex
Interval de transmisie km 40
lungime de undă Tx nm 1310
Rx nm 1310
Puterea emițătorului dBm -8...-3
Sensibilitatea receptorului dBm > -34
Port Ethernet număr buc. 1
viteză MBps 10/100
Tip conector RJ45
Alții
Led-uri PWR. 100M, Link Act, FDX, SD
Alimentare electrică Tensiune DCV 5
Capacitate curentă A 2
Temp. funcționare °C 0...+50
Dimensiuni mm 97 × 73 × 27