Media converter Ethernet: ULTIMODE POF-100MC - SOLDURI

Cod: L6213
Retras din ofertă
Ofertă: Bibliotecă:

Suport tehnic

Detalii

Ethernet media converter ULTIMODE POF-100MC converteşte semnalele electrice (10/100 Mbps Ethernet) transmise prin cablu STP/UTP în semnale optice transmise la 100 Mbps printr-o reţea POF (Plastic Optical Fiber).
Media converter Ethernet: ULTIMODE POF-100MC - SOLDURI
Media converterul POF
Media converter Ethernet: ULTIMODE POF-100MC - SOLDURI
Vedere din spate
Media converter Ethernet: ULTIMODE POF-100MC - SOLDURI
Alimentatorul inclus
Elemente distinctive:
 • 1x Port ethernet 10/100 Mb/s (RJ-45)
 • 1x Port OptoLock 100 Mb/s
 • lungime maximă de transmisie: 100 m
 • transmisie prin fibre optice de plastic (duplex)
 • indicatoare LED pentru starea de funcţionare
 • instalare simplă
 • alimentator inclus.
Ethernet media converter ULTIMODE POF-100MC converteşte semnalele electrice (10/100 Mbps Ethernet) transmise prin cablu STP/UTP în semnale optice transmise la 100 Mbps printr-o reţea POF. Convertorul este pe deplin compatibil cu Ethernet IEEE 802.3i 10Base-T, IEEE 802.3u 100Base-TX 100Base-FX, IEEE 802.3ux standard Full Duplex. Instalarea şi punerea în funcţiune sunt foarte simple (Plug and Play). LED-urile de pe echipament indică starea de funcţionare.
Convertorul media foloseste conectorul OptoLock care permite conectarea uşoară fibrelor optice din plastic, fără a mai fi necesare unelte speciale. Procedura este sigură din cauza parametrilor de funcţionare şi din cauză că lumina (650 nm) este vizibilă pentru ochiul uman. Distanţa maximă de transmisie este de 100 m.
Avantajul decisiv al cablurilor POF cablurilor este dimensiunea lor mică. Diametrul exterior al unei singure fibre este de numai 2,2 mm, ceea ce le face uşor de ascuns în spatele plintelor sau în ţevi de tip copex. Fibrele optice de plastic pot fi instalate de către oricine - instalarea este simplă şi mai rapidă decât în cazul cablurilor coaxiale sau UTP. Toate fibrele optice sunt imune la interferenţe electromagnetice.
Reţelele POF sunt ideale pentru acasă, birouri mici, şi locaţii cu zgomot electromagnetic mare.
Specificaţii:
Nume ULTIMODE POF-100MC
Cod L6213
Standarde IEEE 802.3i, 802.3u, 802.3ux
Port optic
OptoLock, cablu POF de 2.2 mm
100 Base-FX
Port LAN RJ-45
10/100 Base-TX
Acoperire
100 m
Lungime undă Tx/Rx 650 nm
Alimentare
5 V / 0.5A (alimentator incl.)
Temp. funcţionare 0 ... 40 oC
Dimensiuni 81 x 35 x 24 mm

 

Instalare simplă şi rapidă
Cablul POF se taie la lungimea dorită
Se separă cele două fibre
Se introduc fibrele în portul OptoLock
Se apasă pentru a le fixa
ULTIMODE Home System
ULTIMODE Home System este o soluţie pentru crearea unei reţele optice pentru acasă (FITH - Fiber In The Home). Instalarea simplă şi rapidă a echipamentelor ULTIMODE POF permite oricui să-şi extindă reţelele optice.

Caracteristicile principale ale sistemului ULTIMODE home
 • Imunitate la interferenţe electromagnetice
Cablurile POF, asemeni fibrelor optice, sunt complet imune la interferenţele electromagnetice, supratensiuni, crosstalk etc. Privind problema altfel, acestea nici nu generează zgomot electromagnetic. Neutralitatea la unde electromagnetice permite plasarea cablurilor POF în paturi de cablu comune, împreună alte cabluri electrice sau de telecomunicaţii.
 • Imunitate la supratensiuni şi fulgere
Instalaţiile de fibră optică sunt 100% rezistente la supratensiuni şi lovituri de fulger. Spre deosebire de cupru, fibrele sunt izolatori electrici şi astfel nu sunt afectate de sursele puternice de unde electromagnetice. Astfel nu este nevoie de echipamente de protecţie suplimentare. Acest lucru este important mai ales la instalaţiile de exterior (reţele LAN, interfoane IP).
 • Dimensiuni mici şi rezistente la influenţe mecanice
Avantajul decisiv al cablurilor POF este dimensiunea lor mică. Diametrul exterior al unei singure fibre este de numai 2,2 mm, ceea ce le face uşor de ascuns în spatele plintelor sau în ţevi de tip copex. Miezul fibrei este făcut din PMMA ("sticlă acrilică"), care asigură durabilitate, rezistenţă la UV şi la lumina vizibilă. Învelişul cablului este din PE (polietilenă), ce este potrivit pentru instalaţiile de exterior.
 • Instalare simplă
Viteza şi uşurinţa instalării sunt asigurate de conectorii OptoLock. Utilizatorul ar trebui să taie lungimea dorită din cablul POF (cu un cutter special pentru astfel de cabluri), şi pur şi simplu să insereze fibrele în porturile corespunzătoare. În acest mod se elimină costurile suplimentare pentru serviciile specializate, care sunt necesare în cazul fibrelor optice din sticlă.

Specificații

Nazwa ULTIMODE POF-100MC
Kod L6213
Standardy IEEE 802.3i, 802.3u, 802.3ux
Port optyczny OptoLock, kabel 2,2mm
100 Base-FX
Port LAN RJ-45
10/100 Base-TX
Zasięg transmisji maksymalnie 100m
Dł. fali Tx/Rx 650 nm
Zasilanie 0,5A / 5V
Temperatura pracy 0 ... 40 oC
Wymiary  81 x 35 x 24 mm