COŞUL MEU
Coşul este gol

Supraveghere video

Bazele

Ghid CCTV - Modulatoare - contopirea sistemului CCTV cu cel CATV (EN)
Modulatoarele sunt folosite pentru conversia şi distribuţia semnalelor audio şi video din diferite surse (camere CCTV, receptoare SAT) cu ajutorul instalaţiilor de antene existente. Semnalul RF ce vine de la modulator poate fi recepţionat de orice receptor TV conectat la instalaţie. Aplicaţiile CCTV permit monitorizarea mai multor locaţii cu unul sau mai multe canale TV. Desigur, imaginile de la camerele CCTV pot fi înregistrate pe DVR-uri sau VCR-uri.
Există 2 tipuri de modulatoare folosite în tehnologia TV/CCTV:
  • DSB - AM (bandă dublă, modulaţie de amplitudine)
  • VSB - AM (bandă vestigială, modulaţie de amplitudine )
Ele diferă în spectru, ceea ce înseamnă lăţimea benzii de frecvenţă. Modulaţia VSB-AM este folosită de către transmiţătoarele TV terestre şi modulatoarele superioare, de exemplu cele folosite în staţiile terminale de televiziune prin cablu. Modulatorul VSB - AM poate funcţiona fără un spaţiu suplimentar între canale, fapt ce permite o utilzare maximă a capacităţii reţelei de cablu. Totuşi, costurile sunt mai ridicate decât cele ale unui modulator DSB - AM.
Modulaţia DSB - AM este folosită în modulatoarele simple, incorporate în receptoarele satelit. Modulatoarele DSB - AM, datorită unui spectru mai larg, necesită o spaţiere de un canal. Trebuie ţinut minte faptul că acel canal liber trebuie situat mai jos de canalul funcţional.
Spectrul semnalelor DSB - AM şi VSB - AM
În general există două grupe de modulatoare pe piaţă:
cele simple şi ieftine pentru utilizatorii de zi cu zi şi cele profesionale şi semi-profesionale.
Exemple din primul grup sunt Signal Digital Classic R95176 (subpurtătoarea audio: 6.5 MHz), R95175 (subpurtătoarea audio: 5.5 MHz - PAL-G). Canalul de ieşire poate fi setat în iîntreaga bandă UIF. Acestea sunt echipate cu alimentator şi cablu TV. Nivelul semnalului de ieşire este de 70 dBuV.
Grupul modulatoarelor semiprofesionale include, printre altele şi MT-21P R871721 (Terra).
Modelele MT-30A R871731, MT-30B R871732 şi MT-30C R871733 (Terra) din grupul profesional de modulatoare folosesc modulaţia VSB - AM.
Majoritatea modulatoarelor funcţionează în banda canalelor 21 - 69 (uneori pe canalele 6-12 şi S9-S16), de obicei în standardul B/G deşi nu există nicio problemă versiunile D/K. Conectorii de intrare sunt de obicei CHINCI. Nivelul ieşirii este de 80 dBuV şi există mereu posibilitatea de ajustare a acestui parametru.
Dacă există nevoia de a adăuga câteva modulatoare instalaţiei şi din cauza prea multor canale acest lucru nu este posibil, imaginile de la camerele CCTV trebuie adunate într-un divizor iar apoi semnalul de ieşire trebue modulat.
Cu o astfel de problemă, în practică sunt foarte folositoare modulatoarele de canal 2,4,6 (R95165, R951664,R95167) ce permit distribuţia imaginilor de la mai multe camere folosind un singur alimentator.
Modulator RF 4 canale MIXPOL MDP-4S (canal 1-69)
MIXPOL MDP-6 - canale S1-S38, 1-12, 21-69
Demodulatorul.
Demodulatorul R87201 este folosit pentru a schimba semnalului TV modulat în semnal de bază audio-video. Dispozitivul este vândut împreună cu o telecomandă care este folosită pentru configurare, programare şi salvarea selecţiei de canale de intrare. Demodulatoarele pot fi folosite împreună cu modulatoare suplimentare pentru a multiplica posibilităţile de transmisie ale cablurilor coaxiale existente. Astfel semnalele de la mai multe camere sunt transmise pe acelaşi cablu.
Modulator RF TERRA MT-41 (canale 21-69)

Atenţie. În schema de mai sus, imaginile de la camerele individuale sunt disponibile pe diferite canale - monitorul poate afişa doar imaginea de la o anumită cameră selectată (după setarea canalului adecvat pentru demodulator). Dacă dorim să punem la dispoziţie toate canalele simultan, trebuie să folosim acelaşi număr de demodulatoare ca şi numărul de modulatoare.
Modulator RF TERRA MT-41 (canale 21-69)Modulator RF TERRA MT-41 (canale 21-69)Sumator TV de bandă largă - ST 1-60Priză radio-TV terminală Signal RTVSplitter 2-căi TV/FM Signal R-2Priză TV de trecere Alcad BM-700 (FM&DAB/TV, 15dB)Priză TV de trecere Alcad BM-500 (FM&DAB/TV, 10dB)
Exemple de folosire a modulatoarelor şi a demodulatoarelor pentru transmisia semnalelor prin instalaţiile de antene - de la camerele de supraveghere până la DVR.

Vă recomandăm biblioteca DIPOL:
 
 
Regulamentul | Reclamaţii | Download | Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2018 DIPOL sp.j.