COŞUL MEU
Coşul este gol

DVR-urile TREND 250 - configurare rapidă pentru accesul de pe internet
Arhiva bibliotecii
Informaţiile conţinute par a fi neactualizate
DVR-urile din seria TREND 250 pot fi coordonate nu numai la nivel local, ci şi de la distanţă prin intermediul internetului. Pentru a stabili o conexiune la reţea şi pentru a obţine acces la funcţiile video ale DVR-ului, este necesară configurarea corectă a echipamentului server şi cel client.
Serverul este DVR-ul în sine, conectat la Internet, având adresă locală IP. Furnizorul de servicii Internet (ISP) poate atribui o adresă IP externă dinamică sau fixă. Deşi DVR-urile TREND pot fi conectate direct la Internet (suportă majoritatea protocoalele importante de reţea), se recomandă utilizarea unui router, chiar şi atunci când DVR-ul este singurul dispozitiv de pe LAN.
Dacă ISP-ul oferă o adresă externă IP fixă, atunci setăm adresa IP locală în meniul DVR-ului, aceasta va fi trecută în router la secţiunea "forward". Router-ul va face forward către această adresă pentru porturile HTTP, de comandă , de streaming, şi a portului pentru PDA-uri.POrtul standard pentru HTP este: 80, restul fiind (respectiv): 5050, 6050, 7050. DVR-ul poate să primească adresa IP şi de la un server DHCP. Setări exemplu sunt arătate în imaginile următoare. Notă: setările de reţea trebuie să corespundă cu cele ale reţelei locale. În caz că nu vă ştiţi adresele IP, vă rugăm contactaţi providerul de internet.
Setările de reţea cu un TREND 250
Dacă ISP-ul nu oferă o adresă IP statică, va trebui să folosiţi un serviciu DDNS. Mai multe despre serviciile DDNS - în articolul: Ce este DDNS (Dynamic Domain Name System) şi cum se foloseşte?.
După ce configuraţi serverul, se face la fel cu clientul - calculatorul care va controla de la distanţă DVR-ul. Monitorizarea de la distanţă şi redarea imaginilor filmate este posibilă cu ajutorul unui browser, a software-ului dedicat numit CMS, sau printr-un telefon celular potrivit.
Internet Explorer
DVR-ul se poate controla cel mai uşor cu Internet Explorer, nemaifiind necesară instalarea unui spoftware de pe CD sau orice alt mediu. Componentele necesare sunt descărcate direct prin reţea.
Înainte de a folosi un browser, va trebui să activăm controller-ele ActiveX. Pentru a face asta, trebuie accesat meniul de securitate al browserului şi schimbate setările necesare.
Setări de securitate ale browserului
La prima accesare a paginii de control a DVR-ului va trebui să aşteptaţi puţin mai mult. După încărcarea componentelor, browserul vă va anunţa că trebuie să instalaţi componente nesemnate. Va trebui să confirmaţi instalarea Pagina se va încărca din nou şi va afişa o fereastră de logare. Introduceţi parola şi username-ul, şi definiţi portul de comandă - standard 5050.
Fereastra de logare la DVR în Internet Explorer
După logare vedeţi lista de canale. Pentru a selecta un canal pentru monitorizare, dublu click pe numele canalului.
Monitorizare video a canalului 3
Din browser se pot schimba setările DVR-ului, în meniul "Parameters".
Cum aflaţi adresa MAC a plăcii de reţea a DVR-ului
Meniul "Playback" permite vizionarea materialelor filmate.
Căutarea arhivei şi redarea materialului selectat
Programul client pentru reţea
Aplicaţia poate controla mai multe DVR-uri TREND conectate la internet, chiar dacă acestea sunt în locaţii diferite. Pachetul de software gratuit inclus cu fiecare DVR TREND e constituit din CUConfig, CUMonitor, şi CUPlayer, folosite respectiv pentru, configurarea DVR-urilor, monitorizarea multi-canal (simultan de pe mai multe DVR-uri), şi redarea de la distanţă a materialelor înregistrate.
Programul foloseşte o bază de date MySQL - serverul este setat la adresa locală. În timpul instalării, este recomandat să nu schimbaţi setările.
Aplicaţia instalează două programe ce rulează în fundal, acestea sunt necesare pentru funcţionarea aplicaţiei CU. Starea activă a serviciilor CMS şi NRU este indicată de iconiţe active în system tray.
Notă! În Windows Vista/7 trebuie dezactivat User Account Control!
Iconiţele animate din system tray
După instalarea software-ului, la prima rulare a acestuia va trebui să definim un DVR sau o grupă de DVR-uri. Pentru a face asta, vom folosi utilitarul CUConfig. La logare vor trebui introduse numele de utilizator (root) şi parola (standard - fără). Ca utilizator avansat puteţi schimba şi adresa bazei de date (standard 127.0.0.1 - local) şi portul 8000 (numărul portului MySQL). Procedura aceasta este pentru baza de date, nu pentru DVR.
Logarea în baza de date locală
Ca utilizator autentificat putem adăuga un DVR nou utilizând Device/Device management/Add path. Trebuie să completaţi toate câmpurile fereastrei "Add device". Trebuie să se cunoască adresa IP a DVR-ului, numărul port-ului de comandă, precum şi adresa MAC a plăcii de reţea. Adresa plăcii de reţea poate fi găsită prin logarea la DVR prin Internet Explorer şi alegerea opţiunii "Parameters" (este, de asemenea listată pe autocolantul de pe placa de bază din interiorul unităţii). "Device name" poate fi setat arbitrar, în timp ce numele utilizatorului şi parola trebuie să fie identice cu cele definite în lista de utilizatori a DVR-ului. Pentru a adăuga o altă unitate, vom repeta procedura de mai sus.
Adăugarea unui echipament la listă
Programul CUMonitor asigură monitorizarea live a până la 64 de canale de pe oricăte DVR-uri. După pornirea programului, trebuie să ne autentificăm în baza de date - parola şi numele de autentificare sunt aceleaşi ca la programul CUConfig (standard 'root', fără parolă). Copacul ce apare în bara laterală arată DVR-urile definite şi canalele de pe acestea. Pentru a deschide un canal într-o fereastră dorită trebuie dat un dublu click pe camera dorită.
Monitorizare live
Pentru a reda materialele filmate ce se afla pe hard disk-ul DVR-ului, putesi folosi programul CUPlayer. Procedura de logare este lafel ca în celelalte două exemple. În fereastra selectam canalele ce vor fi cautate si specificam ora si data. Înregistrîrile vor fi redate de pe DVR-ul selectat ca "Front-end equipment." Un click pe "Start Search" va afisa înregistrarile existente. Click dublu pe o înregistrare va porni redarea acesteia. Se pot reda pâna la 4 canale simultan.
Redare de la distanţă
Putem citi mai multe despre aplicaţie în manualul DVR-ului TREND.
Monitorizarea printr-un telefon mobil
Telefoanele mobile sunt în prezent cele mai populare terminale, care pot fi folosite practic oriunde, furnizând acces la orice sistem de monitorizare din lume.
DVR-urile TREND sunt echipate cu software care suportă telefoane celulare care rulează sistemele Symbian (începând cu S60 3rd Edition), iPhone, Windows Mobile. Programul destinat pentru iPhones ("Aplayer") poate fi descărcat de pe AppStore. Restul fişierelelor de instalare le puteţi descărca de pe server-ul Dipol. Ele sunt furnizate pe CD-ROM odată cu DVR-ul.
Fişierele trebuie să fie transferate la un PC, şi apoi, utilizând aplicaţia ataşată, încărcate pe telefon. Instrucţiunile detaliate privind instalarea de noi aplicaţii trebuie să fie disponibile în manualul telefonului.


Atenţie: De la versiunea hardware 1.4.0 DVR-urile Trend funcţionează cu aplicaţia pentru telefoane mobile : KWeye. Aplica'ia rulează pe cele mai populare sisteme: Symbian, Android, Windows Mobile, BlackBerry, iPhone / iPad. Cea mai nouă versiune poate fi downloadată pe pe serverul nostru , sau de pe site-urile producătorilor de telefoane mobile.
Notă: când instalaţi programul pe telefonane cu sistem de operare Symbian, va trebui să dezactivaţi validarea certificatelor! Altfel va apărea un mesaj de eroare şi instalarea nu va fi finalizată..
După instalare, pictograma aplicaţiei ar trebui să apară în lista programelor disponibile.
În cazul sistemelor de operare Symbian şi Windows Mobile aplicaţia se numeşte QQeye. Necesită configurarea conexiunii, introducând adresa IP, numele utilizatorului, parola şi numărul de port. Numele utilizatorului şi parola sunt aceleaşi ca şi în cazul accesului local, accesului online prin browser-ul IE sau prin CUSoftware. Portul standard pentru fluxul de date destinat telefoanelor mobile este 7050, anterior configurat local în DVR.
Setarea şi vizionarea ferestrelor
Aplicaţia permite selectarea canalului video, executarea comenzilor PTZ (dacă sistemul CCTV permite), zoom, şi folosirea altor funcţii ca zoom sau captură de imagine.
Pentru a accesa aceste opţiuni, trebuie să aveţi acces la o conexiune 3G. EDGE şi GPRS nu oferă lăţime de bandă destulă.
Acest articol este disponibil şi în variantă PDF pe serverul nostru.
 
 
Regulamentul | Reclamaţii | Download | Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2018 DIPOL sp.j.