DIPOL la târgul Elektrotechnika 2016

Soluțiile DIPOL pentru sistemele Multiswitch de la TERRA au castigat premiul al II-lea la categoria "cele mai inovatoare produse sau tehnologii".
Câțiva câștigători ale proiectelor din cadrul târgului Elektrotechnika / Elektricity 2016
Aproape 100 de persoane au participat la prezentarea proiectului SMATV, pe baza de fibră optică, susținută de compania DIPOL.
A 14-a ediție a Târgului Internațional de accesorii electrice și sisteme de securitate Elektrotechnika/Electricity 2016 - a avut loc în perioada 27-29 Ianuarie în Varșovia (Warsaw Centre EXPO XXI). Acest târg joacă un rol important în schimbul de idei dintre marii producători și dezvoltarea mediului de afaceri în Polonia cât și în Europa.
În fiecare an, târgul, atrage producători și distribuitori de top din domeniu dar și persoane interesate de soluțiile prezentate: componente electrice, cabluri și rețelele de joasă tensiune în clădiri moderne.
DIPOL va prezenta o gamă largă de soluţii precum şi multe produse noi dedicate dezvoltatorilor imobiliari şi firmelor din domeniile CATV şi reţelistică. Anul acesta ne concentrăm pe:
 • folosirea sistemelor de fibre optice în distribuţia de semnale TV - o nouă soluţie de la TERRA pentru distribuţia semnalelor CATV şi satelit
 • Sisteme SMATV - noua serie de multiswitchuri TERRA
 • Headend modular pentru transmisia semnalelor CATV prin cabluri coaxiale
 • transmisia semnalului HDMI prin diverse cabluri
 • sistem IPTV Terra pentru hoteluri, baruri şi spaţii publice
 • Modulatoare DVB-T
 • sudură fibră - Easysplicer
 • cabluri de cea mai bună calitate cu certificate europene pentru clădiri şi instituţii
Sistem multiswitch pe fibră optică TERRA
Sistemele multiswitch pe fibră optică pot recepționa semnal DVB-T, DAB și satelit redistribuindu-l prin fibre optice. Sistemele optice SMATV oferă mult mai multă flexibilitate în comparație cu cele bazate pe cablu coaxial. Adițional, o mai mare libertate în punerea în funcțiune a liniilor de transmisie, instalarea sistemelor este, de asemenea, mai ușoară mulțumită înlocuirii cablurilor coaxiale (5 sau 9) cu un singur cablu de fibră optică. Acest lucru înseamnă că unu sistem de antenă comună este mult mai ușor de implementat, în special în clădirile cu trasee de cablu foarte înguste sau chiar fără. Împreună cu o atenuare scăzută, tehnologia prin fibră optică elimină orice problemă de interferență RF. Utilizarea componentelor principale de la TERRA pentru sistemul multiswitch pe fibră optiă, nu exclude folosirea unor switchuri terminale de la alți producători.
Setul conţine:
 • LNB QUATRO pentru sisteme multiswitch
 • Transmitter optic TERRA OT401/OT501
 • Receiver optic QUATRO/QUAD SAT & DVB-T
 • Splitter optic 1x2 FC/APC
Transmitter optic ce funcţionează cu LNBuri QUATRO şi antene DVB-T2 sau CATV
Receiver converter optic DVB-S+CATV QUATRO
Caracteristici distinctive:
 • cablare optică.
 • un cablu optic în loc de 5- sau 9-magistrale
 • carcasă turnată sub presiune cu un grad de ecranare ridicat
 • semnal de satelit redat de QUATRO LNB
 • transmițătorul optic poate fi instalat în interior (nu lângă farfurie) îmbunătățind stabilitatea și fiabilitatea
 • semnalul optic poate fi distribuit prin fibre single-mode către până la 32 noduri optice (receptoare optice - convertoare QUATTRO sau QUAD), fiecare fiind desfășurat până la 10 km de transmițător; numărul maxim de noduri și distanțele permise pot fi calculate în funcție de buget
 • fiecare receiver/convertor QUATRO poate alimenta un sistem multiswitch mare, cu până la 1000 de abonați
Sistem de distribuţie optică TERRA pentru un satelit
Sistem de distribuţie optică TERRA pentru doi sateliţi
Toate echipamentele din gama de multiswitchuri optice vor fi disponibile din februarie 2016
Soluţii multiswitch pe care vă puteţi bazaîntr-o prezentare nouă - TERRA net9
Gama de multiswitch-uri MV-9XXL și MR-9XXL au fost în principal proiectate pentru sistemele SMATV de dimensiuni mari și mijlocii, dar unele modele se potrivesc de asemenea cu sistemele cu antenă individuală cu un număr de prize.
Carcasa turnată oferă o ecranare puternică (încadrată la clasa A) prevenind astfel pătrunderea semnalelor parazitice. Nivelul de semnal puternic, compensarea atenuării cauzate de cablurile coaxiale şi ieşirile cu nivele se semnal diferenţiate permit realizarea unor reţeşe de dimensiuni mari cu cabluri de lungimi de până la 80 m (între ieşire şi echipamentul abonatului).
Filtrul incorporat LTE ce blochează semnalele pe o rază cuprinsă între 791-862 MHz elimină riscul interferențelor cu semnalele din rețelele 4G LTE de 800 MHz.
Multiswitch-urile sunt echipate cu căi active TV terestre. Reglarea câştigului pentru căile CATV şi satelit de face prin comutatoare. În comparaţie cu potenţiometrele, reglajul pe comutatoare este mai stabil şi creşte acurateţea reglajelor.
Multiswitchurile cu 9 intrări de la TERRA din seria net9 au carcase turnate
ce garantează ecranare de clasă A şi sunt echipate cu filtre LTE 800 MHz
Multiswitch TERRA MSV-932L (2xSAT+CATV amplificat, 32 ieşiri, telealim., CLASS A)
Multiswitch TERRA MSV-932L (2xSAT+CATV amplificat, 32 ieşiri, telealim., CLASS A)
Multiswitch Terra MR-924L (2 sateliţi, 24 de ieşiri, amplificat, Class A)
Multiswitch TERRA MSV-924L (2xSAT+CATV amplificat, 24 ieşiri, telealim., CLASS A)
Headend modular pentru distribuţia semnalelor TVprin cabluri coaxiale
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C
Amplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM)
TERRA TTX410C - R81615
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C - R81617
Amplificator cu patru canale
Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)
R82511
Transmodulatorul DVB-T/T2/C - COFDM TTX-410C R81615 este folosit pentru: recepția semnalului DVB-T/T2/C; cateva corecții ale parametrului TS (regenerare, filtrare, etc.), și retransmiterea acestora în format COFDM în canalele alese din benzile VHF/UHF. Acesta permite redistribuția canalelor digitale TV în situația in care semnalul recepționat de antenă nu poate fi amplificat sau convertit la o frecvență diferită din cauza nivelelor BER sau MER (modulation error rate). Parametrul MER, la ieșirea din dispozitiv, nu este mai mic de 35dB, deci multiplexorul digital poate fi redistribuit și în sisteme mari MATV.
Transmodulatorul DVB-S/S2 - COFDM TTX-410C R81617 este folosit pentru recepția semnalului DVB-S/S2 (8PSK/QPSK), selectarea canalelor dorite de la un operator, și retransmiterea acestora în format COFDM în canalele alese din benzile VHF/UHF. În modul multiplex, un panou recepționează un întreg multiplex (până la 10 canale) și îl convertește la multiplex DVB-T cu până la 5 servicii (max 31 PIDs) cu transfer maxim de 31.66Mbps. Când un transfer mai mare este necesar, sistemul va avea nevoie de încă un modul TDX-410C R81617, sau mai multe.
Terra at440 R82510 este un amplificator dublu selectiv, ce poate fi acordat pentru a filtra şi egaliza nivelul de semnal TV din toată banda UHF pentru canale digitale sau analogice. Canalele/multiplex-urile de la ieşirea acestiuia pot fi distribuite în reţele CATV mari - de tipul blocurilor, hoteluri, clădiri publice, splitale, etc. Valoarea MER (modulation error rate) foarte mare, ce nu scade sub 36 dB, premite recepţia excelentă posturilor digitale chiar şi în sisteme de mari dimensiuni.
Transmodulatoarele pot fi combinate şi cu alte echipamente:
Sistem IPTV TERRA pentru hoteluri,spaţii comerciale şi locaţii publice
Convertor DVB-T/C-IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Convertor satelit-IPTV TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot)
Receiver IPTV IF-442HD
Streamer DVB-T/T2/C-IP
sti 410C R81604 TERRA
Streamer IPTV DVB-S/S2-IP
sdi 410C R81608 TERRA
Receiver IPTV TERRA IF-402HD R81612
Headend IPTV TERRA transformă canalele DVB-T și cele prin satelit în stream-uri IP distribuite prin rețea Ethernet. Datorită tehnologiei de distribuție TV bazată pe IP, cablajul din clădire poate fi limitat la doar unul (date+IPTV) sau două (separate pentru date și IPTV) cabluri UTP/FTP. Pe lângă costurile reduse ale acestui tip de cablaj, utilizatorul va căpăta acces la opțiuni interactive suplimentare,iar grila de programe poate fi adaptată la cerințele sale specifice.
Un avantaj nemaipomenit al acestei soluții este de asemenea posibilitatea unei simple si ieftine transformări într-un mediu de fibră optică în comparație cu sistemele RF.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale soluției Terra IPTV este că nu necesită alt software intermediar între headend și receiver. Ca rezultat, sistemul este mult mai ieftin(fără taxe pentru licența software-ului) decât ale soluții și simplitatea configurării și operării. O caracteristică a sistemului este faptul că unit-urile terminale-receiver-urile R81612 IPTV- nu necesită nicio configurare, lucru care poate fi foarte important în cazul rețelelor mari. Acestea detectează automat modificările apărute in rețeaua locală sau în grila de programe.
Transmisia semnalelor TV prin fibre opticeTransmittere şi receivere optice (noduri)
Transmisia semnalelor de televiziune prin cablu din cupru coaxial pe distanțe mai mari de câteva sute de metri nu este o sarcină ușoară. Desigur, pierderea poate fi compensată prin cascadarea amplificatoarelor, dar metoda de distribuire are limitările ei și intrebuințarea unui dispozitiv activ crește costurile întregului sistem. Datorită costurilor cablurilor de fibră optică comparabile cu prețurile cablurilor de cupru de înaltă calitate, merită luat în considerare instalarea unui mediu optic. Capacitatea sa de transmisie pe distanțe mari și o izolare electrică completă între noduri sunt avantajele folosirii unui sistem optic.
Transmitterul optic TERRA mo418 4D31 R82522 este folosit pentru transmisia semnalelor CATV prin fibră optică. Acesta converteşte semnalul de intrare cu bandă de 47-2400 MHz ce vine pe cablul coaxial în semnale optice. Puterea de transmisie a acestuia este de 6 dBm (4 mW), suficient pentru aprox. 10 noduri. În cazul unei conexiuni punct la punct, distanţa poate atinge şi 40 de km.
Receiverele optice transformă semnalul optic înapoi în semnal CATV pentru distribuţia către televizoare. Nodurile optice cu canal retur pot furniza şi servicii internet.
Recent, DIPOL a prezentat nodul optic TERRA OD-005P R81760. Receptorul FTTH este o componentă a sistemelor TV cu antenă ce folosesc tehnologia fibrei optice. Receptorul optic este caracterizat de sensibilitate ridicată(-6...0 dBm), chiar dacă poate fi folosit la capătul legăturilor optice foarte lungi sau cu transmițătoare de putere scăzută. Nivelul maxim al semnalului de ieșire de 107 dBuV este potrivit distribuției canalelor prin splitter-uri pasive/tap-uri către ieșiri multiple (până la 50), fără a fi nevoie de un amplificator suplimentar.
Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)
Nod optic FTTH TERRA OD-005P R81760
Seria de receptoare/noduri optice Terra:
 
NumeOD-002OD-003OD-005PROS-121M
CodR81726R81728R81760R81721
Gamă frecvenţe [MHz]47-86247-100247-862

5-200

Senzitivitate [dBm]-7...2 -10...-3 -6...0 -15...2 
Nivel maxim [dBμV]1068010796
Canal returnununuda

 

Transmisie semnal HDMI
Ca răspuns la cererea în continuă creștere și a interesului pentru transmisiunile HDMI de semnale, atât in case, cât și ca sisteme comerciale, DIPOL a pregătit câteva soluții și o gamă largă de produse. Acestea pot fi folosite în case, apartamente, cluburi, pub-uri, restaurante, spitale, mall-uri, magazine de electronice și chiar la bordul navelor de croazieră.
 SoluţieDistanţă maximăTopologie
Cabluri HDMI
30 mPunct-la-punct
Repeatere HDMI45 mPunct-la-punct
HDMI pe UTP50-60 mPunct-la-punct
Convertoare HDMI - IP 
100 m
(+ extindere prin switch)

Punct-la-punct, Punct-la-multipunct

Modulatoare - conversie la DVB-T300 m
(+ extindere prin amplificatoare CATV)
Punct-la-punct, Punct-la-multipunct

NEW!

Transmisie prin cabluri coaxiale 

800mPunct-la-punct, Punct-la-multipunct
Transmisie prin fibre optice20 kmPunct-la-punct
Modulatoare DVB-T
În ultimii doi ani, modulatoarele analog TV au fost puțin depășite. Modulatoarele digitale furnizeză imagini de calitate si uniformitate standard în cazul conectării cu un echipament cu antenă sau un sistem TV modern de distribuție bazat pe un headend digital.
Dealungul timpului Dipol a introdus o gamă largă de modulatoare DVB-T de foarte bună calitate la un preţ competitiv. Modulatoarele cu intrare HDMI sunt soluţia ideală pentru spitale, magazine, malluri şi magazine de electronice în care trebuie distribuit material HD către mai multe televizoare. Asemenea echipamente sunt postrivite şi pentru sisteme CATV putând integra şi imaginea împărţită în 16 camere de supraveghere furnizată de un DVR. Imaginile pot fi vizionate pe orice televizor conectat la sistemul CATV.
Modulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)
Modulator HDMI-DVB-T Signal-400 R86700
Sudarea fibrei nu a fost niciodată aşa de uşoară!
Una dintre cele mai întâlnite probleme cu privire la tehnologia fibrei optice este îmbinarea fibrei. Din cauza prețului și a hardware-ului necesar pentru a efectua aceste operații, acest domeniu de activitate a fost rezervat pentru companiile specializate. DIPOL, prezentând splicer-ul EasySplicer, a revoluționat modul de abordare a acestui subiect. Prețul său rezonabil, alături de modul simplu de folosire, permit chiar și celor mai puțin experimentați utilizatori să-l folosească.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
EasySplicer L5810
EasySplicer L5810 este un splicer de fuziune fabricat în Suedia, destinat utilizărilor zilnice în instalațiile de fibră optică. Dispozitivul permite îmbinarea rapidă și precisă a fibrelor optice cu arc electric. Racordurile sunt caracterizate de o durabilitate ridicată și atenuări mici. Splicer-ul este proiectat pentru a fi utilizat în toate tipurile de instalații de telecomunicații (sisteme CCTV şi TV prin cablu) și este recomandat în special în instalarea sistemelor FTTH. O caracteristică unică a acestui aparat profesional este dimensiunea compactă.

La stand-ul nostru, vizitatorii au avut oportunitatea să se familiarizeze cu detaliile tehnice ale acestui dispozitiv.
We invite you to watch the video presenting the splicer in action