DIPOL la SAT-DIGI-TV

În perioada 19-21 septembrie 2012, va avea loc la Varşovia expoziţia Sat DIGI-TV. DIPOL se va axa pe:
Sisteme de telecomunicaţii pentru clădiri şi zone rezidenţiale
Timp de mulţi ani la rând, compania DIPOL a asimilat foarte multă experienţă în lucrul cu sisteme de joasă tensiune. Într-o perioadă de schimbări hardware majore determinate de tranziţia la televiziunea digitală precum şi de cerinţele de viteză tot mai mari ale transmisiei de date în cazul reţelelor de cablu (de exemplu IP CCTV), vă vom supune atenţiei diverse abordări moderne la aceste probleme.
În special, vă vom arăta:
  • Sisteme multiswitch bazate pe topologie de tip magistrală (BUS) - ca soluţie de distribuţie a semnalelor digitale terestre şi de televiziune prin satelit,
  • Kit-uri de instalare a fibrei optice - ca o soluţie simplă şi fiabliă pentru rezolvarea problemelelor legate de lăţimea de bandă şi de conectivitate,
  • Cabinete metalice (Rack-uri) - ca soluţie de bază pentru instalaţii sigure şi fiabile prin asigurarea condiţiilor optime de funcţionare a dispozitivelor active,
  • Dispozitive HDMI şi sisteme de montare pentru LCD-uri/plasme -ca accesorii pentru instalare simplă şi utilizare eficientă a televizoarelor.
Standul DIPOL din acest an va veni ceva nou faţă de anii precedenţi, întrucât la această ediţie vom prezenta produse ce nu au fost încă lansate pe piaţă - şi aceasta tocmai pentru pentru a obţine un feedback din partea companiilor de instalare şi, de asemenea, pentru a arăta instalatorilor viitoarele echipamente ce vor fi folosite în instalaţiile următoare.
Câteva exemple:
- Noua gamă de multiswitch-uri Terra
- Noua gamă de amplificatoare de canal
- Conectori cu compresie instalaţi fără utilizarea unui clşte de compresie
- Modulatoare DVB-T
Produse nominalizate în cursa pentru premii
Set de amplificatoare de canal şi de modulatoare TERRA - calitate superioară şi fiabilitate extinsă. Dispozitivele din seria at4xx alcătuiesc o soluţie completă pentru sistemele cu antenă comună.
În vederea asigurării celor mai înalte standarde pentru reţelele de telecomunicaţii care urmează a fi instalate în varii imobile în perioada unei adevărate explozii tehnologice, DIPOL a introdus în oferta sa dulapurile metalice tip Rack aparţinând seriei SIGNAL precum şi o gamă largă de accesorii folositoare montării echipamentelor TV/SAT/CCTV/LAN.
Un set de amplificatoare de canal combinat cu un sistem multiswitch bazat pe topologie bus este cea mai modernă şi mai flexibilă soluţie pentru distribuirea semnalelor de televiziune la ca mai înaltă calitate. Semnalele terestre (DVB-T şi analogice), odată trecute prin amplificatoarele de canal, sunt combinate cu semnalele satelit şi distribuite prin intermediul sistemului multiswitch. Un sistem multiswitch cu arhitectură magistrală constituie calea principală pe care semnalele sunt furnizate multiswitch-urilor individuale prin tap-uri. Această arhitectură particulară reduce considerabil riscul unei erori în cascadă a sistemului. Intalaţiile multiswitch de mari dimensiuni cu arhitectură bus pot distribui semnale la peste 1000 de utilizatori şi cel mai important, în orice moment, acestea pot fi foarte uşor modernizate, de exemplu, conectarea unui receptor PVR twin-tuner.

SMATV / Sisteme cu antenă comună - un scurt ghid
A sosit vremea reţelelor optice

Mulţi instalatori cred că soluţiile bazate pe fibră optică sunt mult prea costisitoare şi complicate în comparaţie cu cablarea pe bază de cupru şi astfel le evită, chiar şi în situaţiile în care acestea le-ar simplifica anumite sarcini şi eventual reduce costurile.
Cablurile instalate pe distanţe mult prea mari, întinse de cele mai multe ori în medii industriale cu interferenţe electromagnetice puternice, supratensiunile dintre două sau mai multe reţele interconectate, umezeala mare - aceştia sunt de obicei cei mai importanţi factori care ar trebui să determine un proiectant considerarea unei transmisii prin fibră optică. Având o dimensiune mică şi greutate neglijabilă, cablurile optice permit o instalare mult mai facilă şi mai rapidă decât cablurile coaxiale din cupru. În multe situaţii, acestea sunt medii ideale de transmisie.
Să fie oare elemenul hotărâtor tehnica de instalare a acestora?
Puteţi urmări usurinţa cu care:
-se fac joncţiuni de fibră optică
-se instalează conectori optici


Instalaţii moderne de fibră optică
Rolul rack-urilor metalice în asigurarea condiţiilor optime pentru dispozitive

Una dintre cerinţele esenţiale ale sistemelor moderne de telecomunicaţii este fiabilitatea ridicată. Componentele critice ale sistemelor avansate sunt de obicei dispozitive active. Nu există practic nicio soluţie competitivă sistemului de tip Rack în ceea ce priveşte uşurinţa de instalare, de racire, securitatea şi accesul facil la echipamentele instalate. Acest sistem Rack înseamna în primul rand confort, siguranţă şi ergonomie.

Rack-urile SIGNAL permit instalarea uşoară a mai multor dispozitive totodată asigurând un aspect estetic şi o protecţie împotriva deteriorării mecanice accidentale. Seria include două tipuri de dulapuri RACK, cele suspendate, respectiv cele de podea.

Componentele cabinetelor sunt ambalate în cutii de carton pentru protecţia lor din timpul transportului. În cazul dulapurilor suspendate, timpul de montaj este de obicei mai scurt de 10 minute.

Asamblarea unui cabinet Signal RACK

Cabinete metalice tip RACK pentru instalarea rapidă, uşoră dar şi elegantă a echipamentelor electronice
Instalaţiile multimedia mari din hoteluri, restaurante, pub-uri şi case necesită echipament adecvat pentru a permite vizualizarea programelor AV pe mai multe televizoare sau monitoare. Astfel, DIPOL a introdus o serie de produse destinate transmisiei HDMI:

Cabluri HDMI
1m 28AWG (întărit) HDMI 1.4 H1012
2m 28AWG (întărit) HDMI 1.4 H1022
3m 28AWG (întărit) HDMI 1.4 H1032
5m 28AWG (întărit) HDMI 1.4 H1052
7m 28AWG (plat) HDMI 1.4 H1072
10m 28AWG (întărit) HDMI 1.4 H1102
15m 26AWG (întărit) HDMI 1.4 H1153
20m 24AWG (întărit) HDMI 1.4 H1203
Switch HDMI
HDMI 3x1 H3131
Splittere HDMI
1x4 H3214
1x8 H3218
Switch-Splitter
2x4 H3324
Prelungitor HDMI (1x Cat. 5e) H3601
Prelungitor HDMI (2x Cat. 5e) H3602
Prize de perete HDMI
Simplă H3703
Dublă H3704

Soluţii de conectivitate HDMI