Splice-urile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 sunt folosite pentru lipirea permanentă a fibrelor optice, fără a fi nevoie de aparate de sudură speciale. O valoare foarte mică a atenuării, de 0.1 dB este opţinută datorită poziţionării foarte precise a fibrei optice în şanţurile în formă de "V". Gelul optic este folosit în splice-ul mecanic pentru a reduce efectele unei tăieri imprecise a fibrei optice.
Sistemul produce cu uşurinţă conexiuni performante folosind fibre optice monomodale şi multimodale cu tampon de 250 um (microni) şi 900 um.
Uneltele necesare pentru joncţiunea fibrelor optice folosind sistemul de splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550:
Instrucţiuni de folosire a sistemului ULTIMODE FAST-MS1
Componentele sistemului ULTIMODE FAST-MS1 L5550
De la stânga la dreapta: extensie, dispozitiv de blocare, corp, suport de 250um, element de siguranţă
Utilizarea splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1
pentru a conecta fibre cu diametrul tamponului de 250 um.
1. Pregătirea echipamentelor L5550. Elementele de siguranţă trebuie plasate de o parte şi de alta a corpului dispozitivului. Dacă se foloseşte fibră cu tampon de 250um, se introduce suportul de 250um în extensia corpului până când acesta opune rezistenţă.
2. Pregătirea fibrei optice. Se îndepărtează tamponul până la învelişul optic (cladding) de 125 um. Lungimea fibrei dezgolite să nu depăşească 11.5 mm.
3. După pregătirea fibrei aceasta se introduce cu grijă în suportul de 250 um aflat deja în extensia corpului până când întâmpinaţi rezistenţă. Trageţi elementul de siguranţă înspre corpul dispozitivului pentru a asigura o prindere stabilă.
4. După ce s-a procedat la fel şi pentru celălalt capăt, împingeţi dispozitivul de blocare ce definitivează poziţia fibrelor în canalele de tip "V" din interior.
Utilizarea splice-ului mecani ULTIMODE FAST-MS1
pentru a conecta fibre cu diametrul tamponului de 900 um.
1. Pregătirea echipamentelor L5550 . Elementele de siguranţă trebuie plasate de o parte şi de alta a corpului dispozitivului.
2. Pregătirea fibrei optice. Se îndepărtează tamponul de 900 um până la învelişul optic (cladding) de 125 um. Lungimea fibrei dezgolite să nu depăşească 13 mm.
3. După pregătirea fibrei aceasta se introduce cu grijă în extensia corpului până când întâmpinaţi rezistenţă. Trageţi elementul de siguranţă înspre corpul dispozitivului pentru a asigura o prindere stabilă.
4. După ce s-a procedat la fel şi pentru celălalt capăt, împingeţi dispozitivul de blocare ce definitivează poziţia fibrelor în canalele de tip "V" din interior.
Splice mecanic - material video instrucţional