Cum aleg cea mai bună antenă pentru LTE/4G?

Serviciile de internet furnizate prin 4G de operatorii de rețele mobile sunt o metodă de acces din ce în ce mai populară aleasă de abonați. În funcție de locație și operatorul de telefonie mobilă, serviciile de date pot fi furnizate folosind diferite tehnici de transmitere a datelor. Cea mai populară tehnologie este LTE, permițând obținerea unor viteze de transfer reale de până la 100 - 150 Mbps (teoretic până la 600 Mbps).
Acest articol se concentrează în principal pe alegerea antenei pentru a îmbunătăți semnalul LTE, ceea ce poate îmbunătăți atât viteza de download, cât și cea de upload.
Locația și parametrii emițătorului și modemului (banda de funcționare, conectori de antenă)
Atunci când selectați o antenă, trebuie să obțineți informații despre locația celor mai apropiate emițătoare și banda în care acestea furnizează serviciile. Aceste informații sunt furnizate de serviciul clienți al operatorului dvs. de telefonie.După ce ați obținut informații despre frecvența folosită în locație va trebui să aflați distanța până la emițător, să verificați tipul conectorilor dispozitivului (modem / router cu modem încorporat) și dacă routerul funcționează în acele benzi. Detalii despre benzile suportate de router găsiți în manualul modemului sau routerului:
  • 2 CA – folosește 2 frecvențe simultan, viteză maximă de 300 Mbps,
  • 3 CA – folosește 3 frecvențe simultan, viteză maximă de 500 Mbps,
  • 4 CA – folosește 4 frecvențe simultan, viteză maximă de 600 Mbps,
Alegerea antenei
Cazul 1.
Dacă stația de bază emite în mai multe benzi, de ex. LTE800, LTE180, LTE2100 și routerul are funcție de agregare, trebuie utilizată o antenă în bandă largă (aceasta este antena recomandată cel mai des de Dipol pentru rețelele LTE în Polonia în aproape 100%).
  • Când transmițătorul este situat la mai mult de 6 km distanță, vă recomandăm antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 ( este cea mai bună antenă din oferta Dipol pentru rețelele LTE ):
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
  • Când transmițătorul este situat la mai puțin de 6 km distanță, vă recomandăm antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10 (cel mai bun calitate preț):
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
Cazul 2.
Când turnul de emisie funcționează într-o singură bandă, de ex. LTE900 sau LTE800 și se află la o distanță destul de mare de locul de recepție, se recomandă folosirea unei antene de bandă îngustă dar cu câștig mare.
  • Când turnul se află la peste 8km distanță, se recomandă utilizarea antenei de bandă ATK 20/800-980 MHz A7027. Este cea mai bună antenă yagi din oferta Dipol pentru rețelele de 800-900 MHz. Rețineți că modemurile sunt de obicei echipate cu doi conectori de antenă, deci trebuie să cumpărați două antene (distanța pe catarg între antene trebuie să fie de cel puțin 37 cm).
Antena yagi GSM ATK 20 (20 elementi, 10m RF240, SMA)
Antena yagi GSM ATK 20 (20 elementi, 10m RF240, SMA)
  • Când emițătorul este situat la la mai puțin de 8 km distanță, se recomandă utilizarea unei antene de bandă largă. Aceasta este o soluție mai sigură și pentru viitor, în caz că utilizatorul schimbă operatorul sau dacă operatorul utilizează benzi noi pe transmițător.
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Tipuri de mufe
Majoritatea routerelor 3G/4G/LTE sunt dotate cu mufe SMA mamă:
SMA mamă - cel mai des folosit conector pentru modemurile/routerele LTE/4G
For mobile modems, two connectors are most common:
  • TS5 (CRC9) – deobicei pe echipamente Huawei
  • TS9 (CRC9) – deobicei pe echipamente Huawei și ZTE
In this case, you need to use additional connectors for the antenna – adapters from the SMA connector to dedicated to the modem:
Pigtail SMA - CRC9(SMB)/TS5 pentru modem Huawei
Pigtail SMA - TS9 (AnyData, ZTE, Huawei E398)