Comparaţie între DVR-urile portabile cu cameră încorporată aparţinând seriei PROTECT

Arhiva bibliotecii
Informaţiile conţinute par a fi neactualizate
DVR-urile portabile aparţinând seriei PROTECT au ca destinaţie primară aplicaţiile de interior (locuiţe dar în special autovehicule). Materialul audio-video este înregistrat de camera cu microfon încorporat şi scris direct pe un card de memorie flash (SD/SDHC/MMC) care poate avea p capacitate între 1 şi 64 GB.
Linia de DVR-uri protect este aclătuită din trei modele:
Portable DVR Camera: PROTECT 520 (MPEG-4, SDHC/MMC)
Portable DVR Camera: PROTECT 701 (HD, H.264, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
Car DVR camera system: PROTECT 802 (2 channels, GPS, accelerometer)
Protect 520
Protect 701
Protect 802
Protect 520, Protect 701
Toate cele trei dispozitive au câteva caracteristici comune: pot înregistra material video de înaltă rezoluţie (720p sau SXGA) în format AVI pe un card de memorie SD/SDHC/MMC; numărul de cadre pe secună al înregistrării poate ajunge la 30 fps (fiind astfel garantată fluiditatea imaginilor); fiecare model este echipat cu mâner de ajustare a poziţiei şi ventuză (pentru a fi montate pe suprafeţe plane, cum ar fi sticla, metalul lustruit sau emailat), sursa de alimentare 12-24 VDC / 5 VDC cu conector pentru brichetă şi cablu USB pentru conectarea DVR-ului la un PC.
Alimentatorul şi cablul USB care sunt incluse cu Protect 501, 520, 701
Caracteristicile echipamentelor seriei PROTECT fac din acestea nişte instrumente idelale pentru monitorizarea punctelor de vânzare, interiorul autovehiculului, zona din jurul acestuia (înregistrarea diverselor evenimente prin parbriz sau lunetă) dar şi pentru multe alte scopuri care necesită un echipament mobil. În ciuda unghiului de vizualizare foarte larg (120 de grade), lentilele cu distanţă focală fixă dau distorsiuni de imagine neglijabile. Pentru comparaţie, câmpul vizual al omului este limitat la un unghi de 90 de grade. Când camera este instalată lângă oglinda retrovizoare, aceasta va înregistra imagini cu banda de circulaţie a autovehiculului cât şi cu acostamentul. Deoarece ambele camere (faţă, spate) sunt dotate cu un senzor CMOS de sensibilitate ridicată, materialul video filmat este clar, fără pureci, chiar şi în condiţii de iluminare slabă.
Înregistrarea video se poate face în mod: continuu sau declanşat de detectarea unei mişcării. În cel de al doilea caz , DVR-ul înregistrează până la oprirea manuală sau, un singur clip, pentru o perioadă de timp predefinită (2, 5, 15 minute). Pornirea înregistrării este posibilă în orice moment sau doar când aparatul este conectat la o sursă de alimentare externă (de exemplu, înregistrarea poate fi activată numai după ce motorul vehiculului a fost pornit).
Instantaneu de pe înregistrarea obţinută cu Protect 710 montat pe parbrizul maşinii
Instalarea şi utilizarea unui astfel de dispozitiv sunt foarte intuitive - instrucţiunile sunt scrise într-un mod clar iar tastele externe ale echipamentului permit un control şi navigare prin meniuri foarte uşoră. Starea curentă a aparatului DVR este afişată sub formă de pictogramă pe ecranul LCD sau, atunci când acesta este închis, indicată printr-un LED foarte discret.
Utilizarea DVR-ului Protect pentru înregistrarea evenimentelor din trafic.
Linia roşie indică unghiul de filmare a camerei, iar cea galbenă - unghiul de vizualizarea a şoferului.
Modelul Protect 520 M70520 reprezintă opţiunea economică şi încorporează funcţiile de bază ale seriei. Rezoluţia maximă a materialului video (folosind compresia MPEG-4) este SXGA (1280x960). Clipul video înregistrat de camera DVR-ului poate fi vizualizat pe ecranul încorporat LCD de 2.5". Camera utilizează un senzor CMOS de 1/4" cu rezoluţie de 720x576 iar pentru posibilitatea de înregistrare autonomă, un acumulator Li-Ion de 800 mAh încorporat.
Protect 520 M70520, dispune de toate caracteristicile modelului Protect 501 M70501 dar în plus, are încorporat un iluminator IR şi permite utilizatorului să regleze ecranul LCD rotativ. Lampa IR porneşte automat în condiţii de iluminare scăzută, asigurând astfel o filmare clară chiar si pe timp de noapte (această funcţie poate fi dezactivată). Protect 520 foloseşte un acumulator BL-4C detaşabil. Este un acumulator foarte des întânit, pe piaţă fiind disponibile şi versiuni de capacitate mai mare.
Protect 701 M70701 este modelul de top al seriei. A fost echipat cu un foarte sensibil senzor CMOS WXGA HD de 1/4'' fiind capabil să obţină material video de calitate excelentă, la rezoluţie 720p HDReady. Spre deosebire de celelalte modelele conţinutul video este comprimat folosind codecul H.264 fapt ce permite un timp de înregistrare mai lung. De exemplu, un card SDHC de 32 GB poate stoca peste 11 de ore de conţinut video. Mai mult, aparatul este dotat cu port HDMI şi astfel utilizatorul poate să conecteze echipamentul la un monitor/televizor şi să vizualizeze astfel conţinutul filmat pe un aparat de diagonală mai mare.
Protect 802
Protect 802 este un dispozitiv mobil (pentru aplicaţii de interior, cu precădere în interiorul vehiculelor) în care sunt integrate două camere video si un DVR. Echipamentul este capabil să înregistreze material video de înaltă rezoluţie (max. 1280x480 pixeli prin alăturarea imaginilor de pe cele două camere ), material audio, coordonate GPS si date furnizate de un accelerometru cu 3 axe. Kit-ul include o ventuză cu mâner (pentru montare pe suprafeţe plane, cum ar fi sticla, metalul lustruit sau emailat) şi o sursă de alimentare 12-24 VDC / 5 VDC compatibilă cu bricheta auto.
Instalarea este simplă şi rapidă. Ecranul LCD de 2.7" oferă imagini live, concomitent de pe ambele camere de filmat. Butoanele de lângă monitor permit utilizatorului să navigheze cu uşurinţă prin meniul echipamentului. Obiectivele cu distanţă focală fixă oferă un unghi de filmare larg şi fără distorsiuni; 90 de grade pentru camera din faţă şi 120 de grade pentru camera din spate cea care, de obicei, filmează interiorul autovehicului.
Instalat lângă oglinda retrovizoare, camera frontală a dispozitivului Protect 802 filmează carosabilul şi acostamentul. Ea poate fi înclinată cu +/- 20°. Camera din spate monitorizează tot interiorul automobilului (taxi, autobuz etc.).
Materialul video este înregistrat la o rezoluţie de 1280x480 pixeli, rezoluţie maximă folosind semnalul video al ambelor camere, sau 640x480 pixeli utilizând doar un singul canal video, în ambele situaţii la 30 fps. Calitatea video este suficientă pentru a analiza incidentele din trafic, comportamentul persoanelor sau chiar a recunoaşte unele fizionomii / numere de înmatriculare (bineînţeles, acest lucru depinde de distanţa dintre obiectele respective şi camera frontală a aparatului). Kit-ul include şi o antenă GPS care odată conectată, activează modulul GPS ce inserează pe fişierul video informaţii despre viteza şi poziţia geografică a automobilului. Dacă se doreşte, dispozitivul înregistreză în regim continuu, datele furnizate de accelerometrul 3D (axele X, Y, Z).
Materialul video şi datele aferente sunt înregistrate pe un card microSDHC (MicroTF) ce poate avea o capacitate între 4 şi 32 de GB. Cardul de memorie este format (o singură dată, de către aparat) la pornirea acestuia. Datele GPS şi cele de acceleraţie 3D sunt stocate într-un format propietar. Conţinutul cardului poate fi descărcat pe o platformă Windows/Mac folosind un cititor de carduri şi vizionat utilizând aplicaţia JPlayer. Utilizatorul poate reda fişierele video înregistrate, le poate proteja împotriva suprascrierii sau afla viteza şi poziţia GPS a autovehiculului folosind Google Maps (PC-ul trebuie să fie conectat la internet) şi bineînţeles are posibilitatea de a obţine grafice care ilustrează acceleraţia automobilului pe fiecare dintre cele 3 axe. Este posibilă şi obţinerea de instantanee de pe fişierele video. Înregistrările pot fi convertite în format AVI (MJPG) care poate fi apoi redate de orice player media.
Un card de memorie de 4 GB poate stoca aproximativ 65 de minute de înregistrare (două canale simultan). În cazul înregistrării unui singur canal, timpul creşte la aproximativ 140 de minute.
Imaginile furnizate de camere sunt clare chiar şi în condiţii meteo nefavorabile sau de iluminare slabă a interiorului maşinii.
Aplicaţia folosită redă materialul video împreună cu viteza şi poziţia GPS pe Google Maps precum şi grafice specifice datelor accelerometrului
Tabel comparativ:
Model PROTECT 520 PROTECT 701 PROTECT 802
Cod M70520 M70701 M70802
Dispozitivul M70520 M70701 M70802
Rezoluţia de înregistrare
1280x960 (interpolare software), 720x480, 640x480 1280x720, 848x480, 640x480 1280x480 (ambele camere), 640x480 (una singură) 
Număr de cadre 30 fps (fiecare rezoluţie) 10/20/30 fps (fiecare rezoluţie)  30 fps (pe fiecare canal)
Codec video
MPEG-4 H.264 proprietar/MJPG (AVI)
Senzor de imagine
CMOS de 1/4'' 720x576 CMOS WXGA HD de 1/4'' 1280x720 2 x VGA CMOS
Înregistrare audio
DA (microfon încorporat) DA (microfon încorporat) DA (microfon încorporat)
Detectarea mişcării
DA DA NU
Moduri de înregistrare
continuă, la detectarea mişcării, în funcţie de alimentare continuă,
la detectarea mişcării,
în funcţie de alimentare
continuă, în funcţie de alimentare
Memorie internă NU NU NU
LED-uri IR
DA DA NU
Slot de memorie externă Da, pentru carduri SD/SDHC/MMC
de 1 ... 64GB
Da, pentru carduri SD/SDHC/MMC
de 1 ... 64GB
DA, pentru microSDHC de 4 ... 32GB
Durata clipului video 2/5/15 minute 2/5/15 minute alocată dinamic
Format fişier
AVI AVI proprietar / AVI
Interfaţă(ţe) USB 2.0 USB 2.0 HDMI USB 2.0
Unghi de filmare
120 de grade 120 de grade 90° faţă, 120° spate
Ecran LCD
DA, pliabil, rotire 270 grade DA, pliabil, rotire 270 grade 2.7"
Instantanee DA, 1280x960 / 640x480 DA, 1280x960 / 640x480 NU
Sursă de alimentare 5 VDC;
Adaptor DC/DC: 12-24 VDC - 5 VDC - pentru brichetă; acumulator
5 VDC;
Adaptor DC/DC: 12-24 VDC - 5 VDC - pentru brichetă; acumulator
5 VDC;
Adaptor DC/DC: 12-24 VDC - 5 VDC - pentru brichetă; acumulator
Acumulator
intern, detaşabil, Li-Ion 800mAh intern, detaşabil, Li-Ion 800mAh intern
Accesorii incluse adaptor 12-24 VDC - 5 VDC , ventuză un mâner, cablu USB adaptor 12-24 VDC - 5 VDC , ventuză un mâner, cablu USB adaptor 12-24 VDC - 5 VDC , ventuză un mâner, cablu USB
Aplicaţii în interiorul vehiculelor sau locuinţelor în interiorul vehiculelor sau locuinţelor în interiorul vehiculelor sau locuinţelor
Dimensiuni 100x62x27 mm 100x62x27 mm 126x33x50 mm
Greutate 0.40 kg 0.40 kg 0.50 kg
Certificări
CE, ROHS CE, ROHS CE, ROHS
Toate cele trei modele pot înregistra şi un semnal audio folosind microfonul încorporat. PROTECT 520 şi PROTECT 701 pot funcţiona şi în mod de cameră foto. Imaginile obţinute au rezoluţia maximă de 1280x960 pixeli.
Camerele portabile cu DVR aparţinând seriei PROTECT pot înregistra semnal audio/video doar de la propria cameră video şi microfon. Nu există posibilitatea de a conecta surse externe de semnal.