Cameră IP 4MP Hikvision ColorVu DS-2CD2047G1-L (2.8mm, 0.0014 lx, iluminator alb 30m, WDR, H.265)

Suport tehnic

Detalii

Caracteristici distinctive:
 • senzor CMOS Progressive Scan de 1/1.8",
 • rezoluție: 4 MP (2688 x 1520),
 • obiectiv fix: 2.8 mm/109° cu F1.0,
 • iluminator cu lumină albă cu acoperire de 30 m,
 • filmare color 24/7,
 • compresie video H.265+/H.265/H.264+/H.264/MJPEG,
 • analiză inteligentă a imaginii (face detection, depășire linie virtuală, detecție intrusiune, detecție uitare/luare obiecte),
 • slot pentru carduri microSD de până la 256 GB,
 • 3 streamuri video,
 • WDR (hardware): 120 dB,
 • funcții de procesare a imaginii: AGC, 3D-DNR, BLC, HLC,
 • zone de interes (ROI),
 • funcție ANR,
 • accesare prin Hik-Connect,
 • clasă de protecție IP67
 • alimentare: 12 VDC sau PoE (802.3af)
ATENȚIE! Cea mai nouă versiune de firmware o găsiți
Camera de supraveghere Hikvision ColorVu DS-2CD2047G1-L este o soluție ideală pentru toți cei care doresc să-și extindă sistemele de supraveghere cu o cameră care permite înregistrarea imaginilor video color în orice condiții și astfel să capteze toate detaliile importante.

Camera de supraveghere este dotată cu un senzor CMOS Progresiv Scan de 4 MP 1/1.8 " fabricat cu tehnologie BSI (Backside Illumination), care se remarcă pentru sensibilitatea și capacitatea sa de a capta imagini color, chiar și în condiții de iluminare foarte slabă. Cel mai mare avantaj al BSI este o creștere considerabilă a sensibilității, ceea ce a devenit posibil datorită inversării wafer-ului de siliciu pe care sunt montate elementele fotosensibile și circuitele electronice.
Obiectivul cu distanță focală de 2,8 mm o apertură de F1.0, are un câmp vizual de 102°. În condiții extreme, iluminatorul cu lumină albă cu o rază de acțiune de 30 m poate porni automat și poate lumina scena pentru a oferi o imagine color de bună calitate. Algoritmii de compresie mai vechi precum și H.265+, vă permit să conectați camera la orice NVR. Funcții suplimentare pentru îmbunătățirea calității imaginii, cum ar fi: AGC, 3D-DNR, WDR (120 dB), BLC, HLC și funcția incorporată de analiză a imaginilor ( VCA ) permit utilizarea camerei la proiecte mai pretențioase. Carcasa cu etanșeitate IP67 protejează camera împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată la 12 VDC sau PoE 802.3af.
Filmare color 24/7!
Întunericul nopții este o acoperire ideală pentru criminali și hoți. Utilizarea camerelor cu iluminator infraroșu (IR) pentru monitorizarea pe timp de noapte cauzează pierderea informațiilor despre culoare, ceea ce este crucial pentru analiza datelor. Hikvision pornește la luptă împotriva acestor probleme, introducând seria de camere ColorVu, care pot filma color în orice condiții de iluminare.
Proprietățile sale remarcabile rezultă din utilizarea a două tehnologii cheie. Prima dintre acestea este un obiectiv cu o diafragmă super luminosă F1.0, care în comparație cu o cameră obișnuită echipată cu un obiectiv cu deschidere F2.0, aceasta oferă senzorului de 4 ori mai multă lumină. Al doilea avantaj este utilizarea unui senzor de dimensiuni mari 1/1.8", care generează o imagine în rezoluție de 4 Mpix și este echipat cu cele mai recente soluții, cum ar fi Backside Illumination ( BSI ), Dual Conversion Gain (DCG) și WDR pentru a oferi o imagine luminoasă și plină de culoare în aproape orice condiții de iluminare. Camera are, de asemenea, un iluminator LED alb (se poate opri din meniul camerei), cu o acoperire de până la 30 m și o temperatură de culoare de 3000 K, care se poate porni automat pentru a oferi o imagine color de bună calitate.
EasyIP 4.0 (AcuSense + ColorVu)
Camera de supraveghere seriei EasyIP 4.0, care constă din modele echipate cu una din cele două tehnologii cheie: AcuSense sau ColorVu. Camerele AcuSense se bazează pe algoritmi de deep learning care permit clasificarea obiectelor (persoană, autovehicul) și filtrarea alarmelor false. Datorită recunoașterii corecte, sistemul ignoră până la 90% din declanșatoarele de alarmă false (de exemplu, animale, precipitații, păianjeni, frunze), ceea ce îmbunătățește considerabil precizia alarmelor și reduce costurile de mentenanță. Datorită capacității lor de a captura material video color în orice condiții, camerele ColorVu, pe de altă parte, sunt în stare să surprindă toate detaliile locației monitorizate. Utilizarea unui NVR AcuSense permite atingerea întregul potențial al seriei Easy IP 4.0. Prin conectarea oricărei camere fără funcție AcuSense (de ex. ColorVu) pe un număr depinzând de NVR de canale sau a camerelor AcuSense pe orice canal, puteți filtra alarmele false, clasifica și căuta rapid evenimentele precum detecția unei siluete sau a unui vehicul. Posibilitățile sunt prezentate mai jos pentru situațiile când se combină soluții din serii diferite.
Filtrare alarme false și căutare rapidă după tip obiect pe toate canalele
Filtrare alarme false și căutare rapidă după tip obiect pe anumite canale
Filtrare alarme false făcută de camerele AcuSense
Filmare color 24/7. Filtrare alarme false și căutare rapidă după tip obiect pe anumite canale.
Specificaţii
NumeCameră IP 4MP Hikvision ColorVu DS-2CD2047G1-L (2.8mm, 0.0014 lx, iluminator alb 30m, WDR, H.265)
Cod
K03114
StandardIP
Tip carcasă
Dome
Reglaj3 axe
Sensor1/1.8" CMOS cu scanare progresivă
Senzitivitate0.0014 lx @ (F1.0, AGC ON),
0 lx in alb-light mode
Shutter1/3 s - 1/100000 s
Rezoluție2560 x 1440
Cadre pe secundă
25 fps@2560x1440 și rezoluții mai mici
Obiectiv2.8 mm / 102o
Compresie video
H.265+/H.265/H.264+/H.264/MJPEG
Video streams
3
Bit rate32 kbps - 16 Mbps
Iluiminatormax. 30 m (2 x LED, lumină albă cu o temperatură a culorii de3000K)
Îmbunătățire imagine
AGC, 3D-DNR, WDR (120 dB), BLC, HLC
Funcție zi/noapte
filmare color 24/7
Evenimente de alarmă
Detecție mișcare, tamper, excepții
Analiză inteligentă a imaginii
Detecție schimbare scenariu, pătrundere, trecere linie, bagaje nesupravegheate, dispariție obiect
Mod coridor
Da
ROIDa, 1
ÎnregistraremicroSD, NAS (NFS/SMB/CIFS), ANR
Interfață rețeaRJ-45 10/100 Base-T
ProtocoaleTCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, PPPoE, NTP, UPnP, SMTP, SNMP, IGMP, 802.1X, QoS, IPv6, UDP, Bonjour
Standarde suportateONVIF (profile S,G), ISAPI
Material carcasă
Metal
Clasificare IP
IP67
Alimentare12 VDC ± 25%, PoE 802.3af 
Consum
6 W;  PoE - 7.5 W
Temp. funcționare
-30...+60°C
Dimensiuni85 x 85 x 218 mm
Greutate1.1 kg
Alte tehnologii incorporate
Compresia H.265(+)
H.265(+): compresie mai bună păstrând calitatea H.264
Camera incorporează mai multe metode de compresie video, H.265+, H.265, H.264+, H.264, MJPEG. În comparație cu H.264, H.265 poate reduce la jumătate fluxul de date, ceea ce se traduce prin ocuparea a mai puțin spațiu pe disc și extinderea timpului de retenție al materialelor filmate. H.265+ și H.264+ sunt standardele Hikvision bazate pe standardele originale și optimizate pentru aplicațiile CCTV. Acestea reduc și mai mult fluxurile în majoritatea sistemelor de supraveghere video. Cu ajutorul algoritmilor avansati de compresie video, camera poate fi utilizată în sistemele IP CCTV bazate pe NVR-urile moderne care suportă standardul H.265 (seria DS-76/77/96NI-I/K suportă H.265+, H.265, H.264+, H.264). Desigur, camera poate funcționa și cu modele mai vechi care suportă H.264 (seria DS-76/77NI-E suportă H.264+, H.264).
Înregistrare permanentă datorită funcției ANR
Cu funcția ANR (Automatic Network Replenishment), orice cameră IP dotată cu card de memorie poate înregistra și în absența unei conexiuni la rețea. După restabilirea conexiunii la rețea, înregistrările sunt sincronizate automat cu cele de pe NVR. Această funcție asigură acoperirea tuturor evenimentelor de alarmă chiar și în cazul problemelor de comunicare dintre cameră și NVR.
Convenient client applications
iVMS-4200 este un software client dedicat gestionării și programării sistemelor de securitate Hikvision, cum ar fi DVR-uril (IP, TurboHD), videointerfoane, control acces, decodificatoare etc. Software-ul permite să urmăriți ușor și cuprinzător toate sistemele oferind o previzualizare a camerelor IP, redarea de la distanță a înregistrărilor, configurarea de la distanță, gestionarea evenimentelor de alarmă, transmisia audio bidirecțională, asistența e-map, înregistrarea pe hard disk și multe altele. Aplicația permite gestionarea a 256 de dispozitive și afișarea imaginilor de la 64 de camere pe un total de 4 monitoare.
Fereastra de logare în programul iVMS-4200 (v3)
Hik-Connect este un aplet pentru echipamente mobile ce rulează sisteme de operare precum Android sau iOS. Poate fi utilizat pentru monitorizare în timp real la distanță sau redare de înregistrări de pe DVR, NVR sau camere de rețea (IP) prin rețele Wi-Fi, 2G, 3G sau 4G. Apletul se conectează cu echipamentele prin adrese IP și/sau prin serviciul P2P cloud.
Meniul de start al apletului Hik-Connect
Ecranul pentru previzualizarea în timp real
Lucrul în cloud
Hik-Connect este de asemena un serviciu de rețea pentru echipamentele Hikvision. Serviciul se bazează pe procesarea datelor în mediu Cloud și integrează următoarele funcții:
 • Acces la distanță prin cloud - permite accesul la echipament fără a mai fi nevoie de o adresă de IP externă. Vor fi necesare doar setări de bază ale rețelei. Apletul, de pe un calculator personal sau telefon inteligent, se conectează cu echipamentul prin serviciul P2P,
 • Server DDNS - DDNS atribuie un nume fix de domeniu unei adrese IP dinamice (Dynamic DNS). Această caracteristică este folositoare când ISP-ul nu ppoate atribui abonaților adrese de IP fixe. Condiția utilizării DDNS este de a beneficia de o adresă IP publică și redarea accesului din exterior către porturile de comunicații ale DVR/NVR-ului (server și http, implicit 8000 și 80). Conexiunea este posibilă cu ajutorul unui browser web, aplet client pe un PC și pe telefoane inteligente.
Aplicații avansate pentru organizarea și funcționarea sistemelor CCTV
Diverse aplicații destinate instalatorilor și operatorilor/utilizatorilor sistemelor de supraveghere video bazate pe echipamentele Hikvision sunt descrise în acest articol.
Ecranul principal al programului SADP
SADP (Search Active Device Protocol) este un utilitar gratuit și ușor de utilizat pentru căutarea camerelor IP Hikvision și a DVR/NVR-urilor Hikvision în rețeaua locală. Software-ul de căutare poate fi de asemenea utilizat pentru modificarea parametrilor de rețea ai dispozitivelor Hikvision, inclusiv schimbarea parolelor sau recuperarea parolelor implicite. Informații detaliate privind software-ul și utilizarea acestuia sunt conținute în articolul SADP - aplicaţia pentru managementul echipamentelor de supraveghere Hikvision.

Specificații