COŞUL MEU
Coşul este gol

Camera box Sunell SN-BXC5930CDN (zi/noapte, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Cod: M11209
Retras din ofertă
Camera color de zi/nopapte inglobează noi solutii pentru procesarea imaginilor în camerele CCTV analogice: Sony ExView HAD CCD II cu o rezoluţie de 976(H)x582(V) şi DSP Sony Effio-E . Camera mai este echipată şi cu un filtru IR acţionat mecanic (ICR).
Meniul camerei afişat pe ecran împreună cu principalele funcţii:
Color CCTV Camera SN-485C Sunell (with audio module)
Vedere din lateral
Color CCTV Camera SN-485C Sunell (with audio module)
Vedere de jos

Color CCTV Camera SN-485C Sunell (with audio module)

Vedere din spate
Color CCTV Camera SN-485C Sunell (with audio module)
Accesoriile incluse
Color CCTV Camera SN-485C Sunell (with audio module)
Ambalajul
Datorită noului senzor Sony ExView HAD CCD II şi a DSP-ului Sony Effio-E camera oferă o rezoluţie video foarte înaltă, un raport S/N foarte bun şi o redare perfectă a culorilor. Senzorul Sony CCD ExView II este următoarea versiune a senzorului Super HAD CCD II. Noile caracteristici includ un număr mai mare de pixeli, saturaţie mai bună a culorilor (mai ales în condiţii de lumină scăzută), şi o senzitivitate mai mare atât în spectru vizibil cât şi în spectru infraroşu (800-900 nm).
Graficul arată relaţia dintre sensitivitate şi lungimea de undă a EXview şi a unui senzor de imagine standard
Folosirea procesorului digital (DSP - digital signal processor) Sony Effio-E extinde posibilităţile de prelucrare a imaginii obţinute de la senzorul de imagine, camera având rezoluţia video orizontală de 650 TVL. Procesorul permite de asemenea adăugarea unor funcţii avansate precum: procesare video, OSD, definirea de zone de detecţie a mişcării şi de mascare.
Înregistrarea la rezoluţie înaltă permite mărirea imaginii, fără pierderi semnificative de calitate, în plus, funcţia 2D-NR (reducerea zgomotului) reduce semnificativ efectele de ceaţă, iar marginile obiectelor rămân bine definite.

Calitatea superioară a imaginii mărite
Calitatea imaginii, în condiţii variate de iluminare este îmbunătăţită de funcţia ATR (Adaptive Tone Reproduction), care scade contrastul dintre zonele întunecate şi cele luminoase, ceea ce vă permite recunoaşterea detaliilor din ambele părţi ale imaginii.
Influenţa funcţiei ATR (în dreapta) asupra lizibilităţii imaginii
(A - în cea mai luminoasă zonă, B - în cea mai întunecată zonă)
În momentul instalării camerei, este foarte important să se seteze şi parametrii acesteia, conform situaţiei din teren. Este esenţial pentru a putea profita la maxim de calităţile acesteia.
Camera deţine o funcţie foarte utilă, pe nume NightVision. Când aceasta este activată, camera trece în condiţii de lumină slabă în modul alb-negru. Astfel se elimină efectul de 'ninsoare' ce apare în astfel de condiţii.

Camera mai conţine şi un filtru IR acţionat mecanic (ICR). Astfel puteţi folosi şi iluminatoare IR profesionale, de ex.: seria Redbeam.
Camera SN-BXC5930CDN poate controla un obiectiv auto iris (AI) prin DC sau video. Când alegeţi o astfel de cameră se recomandă alegerea unui obiectiv de calitate mai bună pentru a nu deteriora parametrii setului cameră-obiectiv. Vă recomandăm obiective de sticlă de calitate superioară fabricate de firma Tokina sau UltiEye. Dacă urmează să folosiţi camera şi pe timp de noapte, va trebui să alegeţi o lentilă marcată "Day/Night" (concepute special pentru iluminatoare IR).
Fiecare sistem Effio este alcătuit dintr-un senzor de imagine şi două integrate: AFE şi DSP.
Specificaţii:
NumeSN-BXC59/30CDN Effio-E DSP
CodM11209
Senzor imagine
Sony ExView HAD CCD II
Rezoluţie976x582 pixeli
Senzitivitate0.03 lx /F1.2
Rezoluţie video650 TVL
Control iris
DC
Raport S/N
>52 dB (AGC oprit)
Diafragmă electronică1/50 - 1/100000 s
CVBS1 Vpp / 75 Ω
Sincronizareinternă sau externă
Scanareintercalată
OSDda
Balansul de alb
ATW/Push/User1/User2/
Anti-CR/Manual/PUSH Lock
Valoare gamma0.45
BLCda
AGCda
HLCda
Mască intimitate/ număr
da / 4
Alimentare12 VDC, 24 VAC
Temperatură funcţionare
-10...50oC
Umiditate maximă90%
Dimensiuni133x71x64 mm
Greutate0.55 kg
Tabelul de mai jos sintetizează diferenţele dintre sezorii de imagine ce alcătuiesc seria Effio:
Model"Effio-P""Effio-S""Effio-E"
Cod integrat
CXD4129GGCXD4130GGCXD4127GG
Senzorii de imagine compatibiliTip CCD de 960H, 760H, cu WDR sau fărăTip CCD de 960H, 760H fără WDRTip CCD 960H, 760H, 510H fără WDR
Rezoluţie> 650 TVL> 650 TVL> 650 TVL
WDRDaNuNu
ATRATR-EXATR-EXATR
Reducerea zgomotului de imagine2D&3D-NR2D&3D-NR2D-NR
Măşti de intimitate
20208
Zoom electronicDaDaNu
Sens-upDaDaNu
Stabilzare digitală a imaginiiDaDaNu
HLCDaDaNu
Detectarea mişcăriiDaDaDa
OSDDa
Da
Da
Funcţiile principale:
 • IRC - filtru IR comutat mecanic. Filtrul este folosit la camerele de zi-noapte. In modul color acest filtru taie componenta IR ce distorsionează culorile.
 • OSD - afişează meniul camerei pe ecran, eliminând nevoia de a monta multe întrerupătoare pe spatele camerei.
 • ATW (Auto Tracing White Balance) - adjustează continuu balansul culorilor din imagine, pentru a adapta imaginea la tipul de lumină a mediului filmat, oferind astfel o imagine uşor de urmărit pentru ochiul uman.
 • AWB (Auto White Balance) - culoarea albă este detectată automat şi folosită pentru reglarea balansului culorilor. Funcţia este potrivită pentru locaţiile cu schimbări relativ mici ale culorilor, cele ce au schimbări abrupte de culoare necesită activarea funcţiei ATW.
 • Anti-CR (Anti-Color Rolling) - reduce schimbarea deasă a tonalităţii imaginii, cauzată de surse de lumină (de ex. lămpi fluorescente), ce nu pot fi eliminate prin sincronizarea cu reţeaua de curent (din cauza alimentării camerelor de la o sursă de curent continuu).
 • AWC (Auto White Color/Circuit) - reglarea AWB în funcţie de un alb "standard" al unei zone/obiect. Calibrarea trebuie repetată şi după ce se schimbă condiţiile de lumină.
 • AGC (Automatic Gain Control) - menţine un nivel constant de semnal la ieşire, crescând astfel raportul semnal/zgomot. Imaginea devine astfel mai clară dar culorile par mai puţin naturale. Cu această funcţie oprită, imaginea pare mai naturală dar conţine şi mai mulţi "purici".
 • EE/AI (Electronic Shutter) - în modul EE adaptează timpul de expunere la intensitatea luminii. În modul AI, timpul de expunere este constant (1/60 sau 1/50 s), cantitatea de lumină ce ajunge la senzor este reglată de lentilele cu funcţie auto-iris (Auto Iris).
 • BLC (Backlight Compensation) - ajustează automat nivelul de lumină puternică, cu scopul de a oferi mai multe detalii în zonele întunecate. Un bun exemplu este imaginea feţei unui om având ca fundal soarele strălucind din spate.
 • HLC (High Light Compensation) - maschează zonele foarte luminoase, ca de ex. farurile unei maşini.
 • Zone de intimitate - maschează zonele ce trebuie ascunse.
 • AES (Auto Electronic Shutter) - folosită pentru a adapta timpul de expunere la intensitatea luminii (pentru lentile fără funcţie AI).
 • DNR (Digital Noise Reduction) - circuit şisau algoritm ce reduce "zgomotul", oferind astfel un raport semnal/zgomot mai bun. 3D DNR compară două imagini subsecvente, dacă observă diferenţe cauzate de zgomot, acesta le înlocuieşte cu valorile medii pentru acea zonă.
 • Gamma correction - funcţie care permite adaptarea neliniară a nivelurilor de luminozitate a imaginii la caracteristicile de expunere şi ale ochiului uman. Nivelul semnalului original este liniar dependent de intensitatea luminii incidente, în timp ce senzaţia de luminozitate percepută de ochi este proporţională cu logaritmul intensităţii luminoase a ecranului (luminanţă).
 • Sense-Up - îmbunătăţirea sensitivităţii camerei prin micşorarea vitezei de obturare. Camerele cu funcţie Sense-Up pot fi folosite în condiţii de lumină foarte slabă, maiales noaptea.
 • Sincronizare internă/externă - internă (de la un generator local) sau externă (de la priză). Sincronizarea externă permite sincronizarea mai multor camere fără a utiliza un generator de semnal separat.
Camera foloseşte un meniu OSD, eliminând nevoia de a monta multe întrerupătoare pe spatele camerei. Datorită funcţiilor multiple, memoria setărilor se dovedeşte foarte practică, ce vă permite salvarea câtorva setări, chiar şi înainte de a ajunge la locul unde camera va fi amplasată. Meniul camerei este foarte avansat dar intuitiv, fiind uşor de navigat prin el.
Câteva din funcţiile de bază ale meniului.
Instalatorul poate schimba aproapte orice parametru al acestei camere, începând cu standardul video, AWB, ES, BLC, Gamma, ..., până la WD (Wide Dynamic) şi funcţia Day/Night (durată comutare, limită).
Setări Zi/Noapte
Conectorul cu 8 pini din spatele camerei este folosit pentru a controla unele funcţii ale camerei şi pentru a declanşa dispozitivele externe.
Schema de ocupare a contactelor
Descrierea pinout-ului camerei M11209 (culorile firelor cablului suplimentar H&L - nivelurile logice):

Pini 1 (negru), 2 (maro), 3 (portocaliu): nefolosiţi;
Pin 4 (albastru): informaţii despre modul de lucru (H - color, L - A/N) - pot fi folosite pentru controlul unui iluminator IR suplimentar (camera trece în modul alb/negru la lumină de intensitate redusă);
Pin 5 (verde): ieşire alarmă - detectare mişcare (H - fără mişcare, L - mişcare) - poate coopera cu o intrare de alarmă într-un DVR sau cu un sistem de alarmă independent;
Pin 6 (galben): împământare
Pin 7 (alb): control extern al modului de lucru (H - A/N, L - color) - posibilitatea de a regla modul de lucru la cerinţele specifice;
Pin 8 (roşu): ieşire 3.3 VDC.
Aceste camere sunt indispensabile în locurile unde există probabilitatea de a obţine imagini supraexpuse cu camere obişnuite. Locaţiile în care se folosesc astfel de camere sunt de obicei: străzile pe care se observă traficul, parcările slab iluminate, ieşirile din blocuri, etc. Funcţia "Mirror", care întoarce imaginea, este şi ea des folosită în astfel de situaţii.
Imaginile din stânga au fost capturate cu o cameră CCTV convenţională. Cele din dreapta au fost capturate cu o cameră cu senzor Sony ExView HAD CCD II. Este clar că procesarea individuală a fiecărui pixel duce la obţinerea de imagini optime - fără supraexpuneri şi fără zone întunecate. Imaginile au o gradaţie continuă a tonurilor, oferind astfel o mulţime de informaţii. Camera BXC5930CDN se poate folosi în locurile în care este nevoie de imagini de cea mai bună calitate.
Imagini de la o cameră convenţională
Detaliile se pot observa şi după şi în faţa geamului
Imagini de la o cameră convenţională
Se elimină distorsiunile ce apar când filmaţi
"împotriva luminii"
Retras din ofertă
 
Camera box Sunell SN-BXC5930CDN (zi/noapte, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Cod: M11209
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.