Cameră box de zi/noapte: u-cam 650 (650TVL, Sony Effio-E, ICR, D-WDR, 0.03 lx)

Cod: M11194
Retras din ofertă
Ofertă: Bibliotecă:

Suport tehnic

Detalii

Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Camera

Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Vedere din lateral

Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Vedere din spate
Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Partea din spate - conexiunile camerei


Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Accesoriile incluse: senzor de crepuscul şi montura acestuia, suportul camerei, cablul de alimentare
Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Ambalajul
Caracteristici distinctive
 • Senzor de imagine Sony ExView HAD CCD II de 1/3"
 • Procesor de semnal (DSP) Sony Effio-E
 • Rezoluţie orizontală: 650 TVL (color), 700 TVL (alb-negru)
 • Sensibilitate ridicată: 0.1 lx (color), 0.03 lx (alb-negru)
 • ICR - Filtru mecanic de lumină infraroşie
 • Alimentare: 12 VDC sau 24 VAC
 • Raport Semnal/Zgomot (S/N ratio) > 54 dB
 • Meniu OSD
 • Senzor suplimentar (extern) de crepuscul
 • D-WDR (ATR)
 • 4 zone de confidenţialitate
Camera u-cam 650 M11194 utilizează un senzor de imagine Sony ExView HAD CCD II şi un procesor de semnal Sony Effio E-DSP. Datorită acestei combinaţii senzor de imagine - DSP, calitatea imaginilor obţinute respectiv a materialului video este foarte ridicată, raport S/N (semnal/zgomo) mare iar culorile sunt redate natural.
Sony ExView HAD II este succesorul lui ExView HAD. Noile caracteristici includ număr mai mare de pixeli şi o sensibilitate mai mare atât pentru spectrul vizibil cât şi cel infraroşu (800-900 nm).
Influenţa lungimii de undă a spectrului electromagnetic asupra senzitivităţii senzorului de imagine

Camera este vine echipată cu un filtru IR ce poate fi activat mecanic. Acest lucru influenţează considerabil calitatea imaginii atât ziua cât şi noaptea. În timpul zilei, atunci când camera utilizează filtrul infrarosu, culorile obţinute de senzorul CCD sunt vii şi naturale. Noaptea, filtru IR este îndepărtat iar camera devine sensibilă la lumina infraroşie a led-urilor IR.
u-cam 650 oferă utilizatorului capacitatea de a controla acţiunea funcţiei zi/noapte folosind unul dintre cei doi senzori de crepuscul. Unul este încorporat în camera video iar cel de al doilea (senzorul suplimentar) se conectează, de obicei, când echipamentul este montat într-o carcasă de exterior. În acest mod se previne comutarea repetată a fucţiei zi/noapte în timpul tranziţiei zi-amurg-noapte.
Procesorul de semnal Sony Effio-E extinde posibilităţile de postprocesare digitală prin captura imaginilor la o rezoluţie orizontală TVL de 650 de linii (color) şi 700 de linii (alb-negru) Alte beneficii ale postprocesării digitale a imaginii sunt: reducerea "zgomotului" digital (purici), delimitarea zonelor de detecţie a mişcării şi a celor ce nu apar pe înregistrarea finală ("perdele" pentru zone "private").
Materialul video, filmat la o rezoluţie ridicată se pretează inspecţiei cu zoom fără a se pierde din detalii. În plus, funcţia 2D-NR dă imaginilor un aspect clar, neînceţoşat păstrând claritatea muchiilor obiectelor.
Calitatea imaginilor mărite.
Pentru a putea observa detalii fine pe imaginile filmate, camera dispune de ATR (Redarea Adaptivă a Tonalităţilor). ATR scade contrastul dintre zona subexpusă şi cea supraexpusă.
(stânga) imaginea originală; (dreapta) imagine folosind ATR
A - zonă supraexpusă, B - zonă subexpusă
Camera are un meniu OSD. Parametrii de funcţionare a camerei se pot modifica folosind butoanele ce se găsesc în partea din spate a camerei. Cu toate că acest meniu este unul extins, navigarea acestuia este uşoară şi intuitivă.
Meniul camerei cuprinde următoarele opţiuni:
 • control ES şi AGC,
 • balansul de alb
 • funcţie zi/noapte (praguri, întârzieri),
 • setări video (imagine în oglindă, luminozitate, contrast, claritate, saturaţie),
 • reducerea digitală a zgomotului,
 • BLC,
 • Redarea Adaptivă a Tonalităţilor (ATR),
 • zone de confidenţialitate (4 zone),
 • zone de detectare a mişcării (4 zone),
 • atribuirea unui nume de identificare
Fiecare sistem Effio este format din senzorul de imagine şi două cip-uri, un DSP şi un AFE ("Analog Front End" - interfaţa analogică)

Specificaţii:
Nume u-cam 650
Cod M1119
Senzor de imagine
Sony ExView HAD CCD II de 1/3"
Sony Effio DSP
Standard video PAL
Număr de pixeli
976(H) x 582(V)
Rezoluţie orizontală [TVL] 650 (color)          
  700 (alb-negru)
Sensibilitatea la F1.2 [lx]
0.1 (color)               
0.03 (alb-negru)
Raport S/N [dB]
> 52
Obturator electronic [s]
1/50 ... 1/100000
AGC Da
Meniu OSD
Da
Wide Dynamic Range (WDR) Da, Digital WDR
BLC Da
Filmare zi/noapte
Da (ICR)
Digital Noise Reduction (DNR)
Da, 2D
"Perdele" pentru zone confidenţiale Da, 4
Imagine în oglindă
Da
Detectarea mişcării
Da (4 zone)
Iluminator IR
-
Obiectiv -
Unghi de filmare
-
Tip carcasă Cutie
Dimensiuni [mm] 130x112
Carcasă exterioară anti-vandalism
Da
Material metal
Temperatura de funcţionare -20 ...+45 °C
Rating IP
-
Conectori video (BNC)
  alimentare (cablu cu mufă 2.1/5.5)
Tensiunea de alimentare
12 VDC / 24 VAC
Consum de energie (valoare nominală) 3 W
Greutate
0.4 kg
Diferenţele dintre chipurile din gama Sony Effio:
Model "Effio-P" "Effio-S" "Effio-E"
Codul cip-ului
CXD4129GG CXD4130GG CXD4127GG
Senzori de imagine compatibili
CCD-uri de 960H. 760H cu/fără WDR CCD-uri de 960H. 760H fără WDR CCD-uri de 960H. 760H. 510H fără WDR
Rezoluţia imaginii
> 650 TVL > 650 TVL > 650 TVL
WDR Da NU NU
ATR ATR-EX ATR-EX ATR
Reducerea zgomotului
2D&3D-NR 2D&3D-NR 2D-NR
"Perdele" pentru zone "private"
20 20 8
Zoom electronic Da Da NU
Sens-up Da Da NU
Stabilizare digitală de imagine
Da Da NU
HLC Da Da Da
Detectarea mişcării
Da Da Da
OSD Da
Da
Da
Funcţiile principale:
 • IRC - Filtru IR comutat mecanic - filtrul este folosit la camerele de zi/noapte. Când camera filmează color, acesta filtrează componenta infraroşie care, nefiltrată, ar distorsiona culorile.
 • OSD - "On Screen Dsiplay" - funcţie ce afişează meniul camerei pe monitorul de supraveghere.
 • ATW - (Auto Tracing White Balance) - ajustează balansul culorilor în funcţie de schimbările cromatice pentru a reda o culoare cât mai naturală.
 • AWB - (Auto White Balance) - culoarea albă este detectată automat şi folosită pentru balansul de culoare. Funcţia este potrivită pentru locaţiile în care temperatura culorilor deviază foarte puţin, în celelalte situaţii fiind recomandată opţiunea ATW.
 • Anti-CR - (Anti-Color Rolling) - funcţie împotriva fluctuaţiilor coloristice; efect de imagine nedorit cauzat de utilizarea camerei în interioare iluminate de surse de lumină care pâlpâie (lămpi flourescente) deoarece nu există o sincronizare între viteza obturatorului şi frecvenţa la care lucrează balastul electronic al corpului de iluminat.
 • AWC (Auto White Color/Circuit) - ajustare a balansului de alb la un obiect sau zonă albă "standard". Calibrarea trebuie repetată dacă luminozitatea cadrului s-a schimbat de la o imagine la alta.
 • AGC - (Automatic Gain Control) - control automat al amplificării care menţine un nivel constant de ieşire, amplificând semnalul proporţional cu nivelul de interferenţe. Imaginea devine astfel mai clară dar are în acelaşi timp un aspect artificial. Cu această funcţie oprită, imaginea îşi recapată aspectul natural dar devine granulată..
 • EE/AI - (Electronic Shutter) - modul EE adaptează timpul de expunere la intensitatea luminii. În modul AI, timpul de expunere este constant (1/60 sau 1/50 s), cantitatea de lumină ce ajunge la senzor este reglată de obiectivele cu funcţie auto-iris (Auto Iris).
 • BLC - (Backlight Compensation) - ajustează automat intensitatea luminoasă, cu scopul de a reda mai multe detalii în zonele întunecate. Un exemplu potrivit ar fi imaginea feţei unui om având ca fundal soarele intr-o zi senină.
 • HLC - (High Light Compensation) - protejează imaginea împotriva supraexpunerii cauzate de obiecte srălucitoare ex: farurile automobilelor.
 • Zone private - (Private zones) - delimitează zone ce nu trebuie să apară pe înregistrarea finală.
 • AES - (Auto Electronic Shutter) - folosită pentru a adapta timpul de expunere la intensitatea luminii în cazul obiectivelor fără auto-iris.
 • DNR - (Digital Noise Reduction) - circuit şi/sau algoritm care ajută la reducerea "zgomotului", oferind astfel un raport semnal/zgomot îmbunătăţit. Sistemul 3D DNR compară cadre subsecvente în încercarea de a depista orice anomalie. În cazul în care, ca urmare a acestei analize, se constată o diferenţă între 2 cadre consecutive cauzate de apariţia unei interferenţe, softul înlătură granulaţiile, înlocuindu-le cu valori medii calculate între cele 2 cadre alăturate.
Parametrii de funcţionare a camerei se pot modifica folosind butoanele ce se găsesc în partea din spate a camerei. Având un meniu bogat, este recomandabil utilizarea memoriei interne a dispozitivului pentru a memora câteva setări, asta înainte de calibrarea finală ce se face la momentul instalării camerei. Cu toate că acest meniu este unul extins, navigarea acestuia este uşoară şi intuitivă.
Exemple de meniu OSD al camerei.
Tehnicianul/utilizatorul poate modifica orice parametru al camerei, de la standardul video, AWB, BLC până la setările de DWDR şi cele de zi/noapte (întârzieri, nivele limită)
Setări zi/noapte