Camera box de zi/noapte: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)

Cod: M11192
Retras din ofertă
Ofertă: Bibliotecă:

Suport tehnic

Detalii

Imagini furnizate de cameră:
Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Camera

Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Vedere din lateral

Cameră Box zi/noapte: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Ambalajul
Elemente distinctive:
 • 1/3" CCD Sony ExView HAD CCD II;
 • Procesor de semnal Sony Effio-E;
 • Rezolutie orizontală (TVL): 650 (color), 700 (alb-negru);
 • Sensibilitate ridicată: 0,1 lx (color), 0.03 lx (alb-negru);
 • ICR - filtru IR acţionat mecanic;
 • Raport Semnal/Zgomot (S/N ratio) > 52 dB;
 • Meniu OSD;
 • Gamă largă de contraste (WDR-D);
 • 8 zone "private".
Camera u-cam 630 M11192 vine echipată cu un senzor CCD Sony ExView HAD CCD II şi un procesor de semnal Sony Effio-E. O rezoluţie orizontală TVL de 650 (color) şi 700 (alb-negru), culori naturale şi un raport semnal/zgomot ridicat.
Acest senzor, Sony ExView II CCD este evoluţia tehnologică a lui Super HAD CCD II. Printre îmbunătăţirile aduse se numără o mai bună saturaţie a culorilor în condiţii de lumninozitate scăzută, o creştere a semnificativă a numărului de pixeli şi ridicarea nivelului de senzitivitate în spectrul electromagnetic vizibil şi cel infraroşu (800-900 nm).

Influenţa lungimii de undă a spectrului electromagnetic asupra senzitivităţii senzorului de imagine

Filtrul infraroşu acţionat mecanic (ICR) asigură o imagine optimă atât ziua cât şi noaptea. Pe timp de zi, camera foloseşte filtrul IR pentru a produce imagini vii şi cât mai naturale iar seara, prin
îndepărtarea acestuia, se poate folosi cu succes iluminatorul infraroşu.


Procesorul de semnal Sony Effio-E extinde posibilităţile de postprocesare digitală prin captura imaginilor la o rezoluţie orizontală TVL de 650 de linii (color) şi 700 de linii (alb-negru). Alte beneficii ale postprocesării digitale a imaginii sunt: reducerea "zgomotului" digital (purici), delimitarea zonelor de detecţie a mişcării, şi a celor ce nu apar pe înregistrarea finală ("perdele" pentru zone "private").


Materialul video, filmat la o rezoluţie ridicată se pretează inspecţiei cu zoom fără a se pierde din detalii. În plus, funcţia 2D - NR dă imaginilor un aspect clar, neînceţoşat păstrând claritatea muchiilor obiectelor.

Calitatea imaginilor mărite.


Pentru a putea observa detalii fine pe imaginile filmate, camera dispune de ATR (Redarea Adaptivă a Tonalităţilor). ATR scade contrastul dintre zona subexpusă şi cea supraexpusă.


(stânga) imaginea originală; (dreapta) imagine folosind ATR
A - zonă supraexpusă, B - zonă subexpusă


Camera are un meniu OSD. Parametrii de funcţionare a camerei se pot modifica folosind butoanele ce se găsesc în partea din spate a camerei. Cu toate că acest meniu este unul extins, navigarea acestuia este uşoară şi intuitivă.

Meniul camerei cuprinde următoarele opţiuni:
 • control ES şi AGC,
 • balansul de alb,
 • funcţie zi/noapte (praguri, întârzieri),
 • setări video (imagine în oglindă, luminozitate, contrast, claritate, saturaţie),
 • reducerea zgomotului,
 • BLC,
 • ATR,
 • 4 "perdele" pentru zone "private",
 • zone de detectare a mişcării (4),
 • atribuirea unui nume de identificare
Fiecare sistem Effio este alcătuit dintr-un senzor de imagine şi două chip-uri AFE (Analog Front End) şi DSP
Specificaţii:
Nume u-cam 630
Cod M11192
Senzor de imagine
1/3", CCD, Sony ExView HAD CCD II
DSP Sony Effio
Standard video
PAL
Număr de pixeli
976(O) x 582(V)
Rezoluţie orizontală [TVL]
650 (color)            
700 (alb-negru)
Senzitivitate la F1.2 [lx]
0.1 (color)               
0.03 (alb-negru)
Raport S/N [dB]
>52
Viteză obturator [s]
1/50...1/100000
AGC Da
OSD Da
WDR Da (DWDR)
BLC Da
Zi/Noapte Da (ICR)
DNR Da (2D)
"Perdele" pentru zone private
Da (4)
Funcţia "mirror"
Da
Detecţia mişcării
Da (4 zone)
Iluminator IR Nu
Obiectiv -
Unghi de vizualizare -
Tip carcasă
Cutie
Dimensiuni [mm]
140x60
Antivandal
Nu
Material carcasă Aliaj aluminiu
Temperatură de funcţionare
-10...+50°C
Clasă IP -
Conectori Video (BNC)
alimentare (tip regletă)
Alimentare 12 VDC, 0.3 A
Consum [W]
3.6
Greutate [kg]
0.5
Tabelul de mai jos sintetizează diferenţele dintre senzorii de imagine ai seriei Effio, produse de Sony:
Model"Effio-P""Effio-S""Effio-E"
Nr. cod integrat 
CXD4129GGCXD4130GGCXD4127GG
Senzori de imagine compatibili
960H, 760H, CCD WDR/normal960H, 760H, CCD normal960H, 760H, 510H, CCD normal
Rezoluţia imaginii
> 650 TVL> 650 TVL> 650 TVL
WDRDaNuNu
ATRATR-EXATR-EXATR
Reducerea zgomotului
2D & 3D2D & 3D2D
"Perdele" pentru zone "private"
20208
Zoom electronicDaDaNu
Sens-upDaDaNu
Stabilizare digitală de imagine
DaDaNu
HLCDaDaDa
Detectarea mişcării
DaDaDa
OSDDa
Da
Da
Funcţiile principale:
 • ICR - filtru pentru infraroşii acţionat mecanic. Filtrul este folosit la camerele de zi/noapte. Când camera filmează color, acesta filtrează componenta infraroşie care, nefiltrată, ar distorsiona culorile.
 • OSD - funcţie ce afişează meniul camerei pe monitorul de supraveghere.
 • ATW (Auto Tracing White Balance) - ajustează balansul culorilor în funcţie de schimbările cromatice pentru a reda o culoare cât mai naturală.
 • AWB (Auto White Balance) - culoarea albă este detectată automat şi folosită pentru balansul de culoare. Funcţia este potrivită pentru locaţiile în care temperatura culorilor deviază foarte puţin, în celelalte situaţii fiind recomandată opţiunea ATW..
 • Anti-CR (Anti-Color Rolling) -când camera este utilizată în interioare iluminate de lămpi flourescente, culorile de pe imagine par a "pluti" , nuanţele acestora schimbându-se deoarece nu există o sincronizare între viteza obturatorului şi frecvenţa la care lucrează balastul electronic al corpului de iluminat. Anti-CR adresează această problemă.
 • AWC (Auto White Color/Circuit) - reglarea AWB având ca referinţă un "alb standard" identificat dintr-o anumită zonă sau pe un anumit obiect din cadru. Calibrarea trebuie repetată dacă luminozitatea s-a schimbat de la o imagine la alta.
 • AGC (Automatic Gain Control) - menţine un nivel constant de semnal la ieşire, crescând astfel raportul semnal/zgomot. Imaginea devine astfel mai clară dar are în acelaşi timp un aspect artificial. Cu această funcţie oprită, imaginea îşi recapată aspectul natural dar apar mai mulţi "purici".
 • EE/AI (Electronic Shutter) - moduri de funcţionare ale camerei; în modul EE, aceasta ajustează timpul pentru expunere în funcţie de intensitatea luminii. În modul AI, timpul de expunere este constant (1/60 sau 1/50 s), cantitatea de lumină ce ajunge la senzor este reglată de obiectivele cu funcţie auto-iris (Auto Iris).
 • BLC (Backlight Compensation) - ajustează automat intensitatea luminoasă, cu scopul de a reda mai multe detalii în zonele întunecate. Un exemplu potrivit ar fi imaginea feţei unui om având ca fundal soarele într-o zi senină.
 • HLC (High Light Compensation) - protejează imaginea împotriva supraexpunerii cauzate de obiecte strălucitoare; ex: farurile automobilelor.
 • Zone private - delimitează zone ce nu trebuie să apară pe înregistrarea finală.
 • AES (Auto Electronic Shutter) - folosită pentru a adapta timpul de expunere la intensitatea luminii în cazul obiectivelor fără auto-iris.
 • DNR (Digital Noise Reduction) - circuit şi/sau algoritm care ajută la reducerea "zgomotului", oferind astfel un raport semnal/zgomot îmbunătăţit. 3D DNR compară imaginea actuală cu cea anterioară şi în cazul în care observă diferenţe, cauzate de zgomot, aceste mici imperfecţiuni (purici) sunt înlocuite cu valorile medii pentru acea zonă.
 • Sense-Up - îmbunătăţirea senzitivităţii camerei prin micşorarea timpului de expunere. Camerele cu funcţie Sense-Up pot fi folosite în condiţii de iluminare foarte slabă, mai ales noaptea.
 • Sincronizare internă/externă - internă (de la un generator local) sau externă (de la priză). Sincronizarea externă permite coordonarea camerelor fără a utiliza un generator de semnal separat.
Parametrii de funcţionare a camerei se pot modifica folosind butoanele ce se găsesc în partea din spate a camerei. Având un meniu bogat, este recomandabil utilizarea memoriei interne a dispozitivului pentru a memora câteva setări, asta înainte de calibrarea finală ce se face la momentul instalării camerei. Cu toate că acest meniu este unul extins, navigarea acestuia este uşoară şi intuitivă.

Exemple de meniu OSD al camerei

Tehnicianul/utilizatorul poate modifica orice parametru al camerei, de la standardul video, AWB, BLC până la setările de DWDR şi cele de zi/noapte (întârzieri, nivele limită).


Setările zi/noapte