Unul din criteriile de clasificare ale sistemelor TV pentru hoteluri este grila de programe ce va fi distribuită. Cele mai simple sisteme pot transmite semnale terestre la liber, pe când soluțiile mai avansate vor include canale de satelit și premium (preplătite). Grila solicitată de proprietar/investitor depinde de categoriile potențialilor oaspeți ai hotelului (canale străine și tematice).
Citește mai multSistemele de fibră optică joacă un rol din ce în ce mai important în transmiterea semnalelor TV/SAT. Acestea garantează pierderi reduse de semnal și imunitate foarte mare la interferențe. DIPOL oferă o nouă soluție TERRA pentru sistemele SMATV bazate pe fibre optice.
Citește mai multSatellite dishes are one of many important components of an antenna system. This type of antenna provides reception of the signal that is transmitted by telecommunications satellites providing access to hundreds of foreign programs that are broadcast from even the most remote places in the world.
Citește mai multCPR este o REGLEMENTARE (EU) Nr 305/2011 A PARLAMENTULUI ȘI CONSILIULUI EUROPEAN din 9 martie 2011 ce cuprinde condiții armonizate pentru marketingul construcției produselor și de abrogare a Directivei Consiliului 89/106/EEC (Construction Product Directive). Reglementarea "stabilește condițiile de introducere sau de punere la dispoziție pe piață a produselor pentru construcții prin stabilirea unor norme armonizate privind modul de exprimare a performanței produselor pentru construcții în raport cu caracteristicile lor esențiale și cu privire la utilizarea marcajului CE pe aceste produse."
Citește mai multHeadend-urile care distribuie programe prin satelit convertite în format digital DVB-T COFDM sunt în continuare cea mai populară soluție utilizată în multe hoteluri. Canalele prin satelit pot fi o completare a programelor de televiziune terestră sau pot fi singura parte a pachetului oferit.
Citește mai multProcesul prin care semnalele audio-video (A/V) în banda de bază (de frecvenţă joasă) sunt transformate în semnale de radio frecvenţă (RF) se numeşte modulare. Astfel este posibilă transmisia de informaţie provenită de la o gamă largă de surse de semnal, cum ar fi calculatoarele personale, DVD playere, camere de supraveghere video, etc. prin intermediul unui sistem de antenă. Dispozitivul folosit în acest scop (modulatorul) este echipat cu un set de intrări A/V (SCART, RCA, HDMI) şi o ieşire RF. Semnalul obţinut la ieşirea RF a modulatorului este introdus în sistemul de antenă pentru a fi accesat (vizionat) în reţeaua de distribuţie CATV sub forma unui canal TV obişnuit (analogic) sau, în cazul utilizării modulatoarelor DVB-T, un canal TV digital aparţinând unui multiplex.
Citește mai multMultiswitch-urile Signal MRP cu cale pasivă DVB-T/DAB/FM au fost proiectate pentru instalații SAT de dimensiuni mici/medii construite în topologie în stea. Un dispozitiv sau un grup de astfel de comutatoare multiple alimentează prizele de abonat de la ieșirile individuale ale întrerupătoarelor multiple. Această topologie este tipică pentru aplicații în case unifamiliale și în clădiri locuite de mai multe familii.
Citește mai multArticolul introduce concepte de punere în aplicare a sistemelor de transmisie a semnalelor radio și TV terestru și prin satelit în clădiri rezidențiale. Orice abonat poate recepționa semnale terestre FM/DAB/TV transmise in zonă și semnale satelit radio/TV de la două poziții de satelite. Toate semnalele sunt transmise de setul de antene master ....
Citește mai multMultiswitch-urile clasice funcţionează cu frecvenţe de intrare în intervalul 950 - 2150 MHz furnizate de cele patru ieşiri RF ale unui LNB Quatro. Împreună cu semnalul SAT, un multiswitch mai poate oferi abonatului, folosind acelaşi cablu coaxial şi programe de televiziune terestră (DVB-T) precum şi radio FM, să se conecteze la orice canal de satelit având o rază mare de recepție a semnalului. În acest scop, un astfel de receptor trimite prin intermediul comenzilor adecvate de intrare și cablu coaxial (tensiune de alimentare 14/18 V, ton de comutare 0/22 kHz și, în cazul multiswitch-urilor cu 9 intrări, semnal de control DiSEqC).Rezultatul comenzilor este selectarea intrării adecvate a multiswitch-ului conectat la ieșirea acestuia (conectat cu intrarea receptorului).
Citește mai multÎn conformitate cu normele UE, până în 2020, fiecare cetățean al Uniunii Europene trebuie să aibă acces la Internet cu viteză de descărcare de cel puțin 20 Mbps. În acest sens, unele țări din UE au introdus reglementări menite să accelereze acest proces. În câteva dintre acestea, fiecare cladire rezidentiala nou construită ar trebui să fie echipată cu infrastructură de fibră optică. Acest tip de cablare poate fi folosit nu numai implementarea accesului la Internet de mare viteză, dar, de asemenea, se dovedește a fi un mediu excelent pentru alte servicii, inclusiv distribuirea TV/SAT. Sistemele multiswitch care oferă acces la televiziunea digitală terestră (DVB-T2) și platformele de televiziune prin satelit sunt un complement perfect sau o alternativă la rețelele de televiziune prin cablu în clădiri rezidențiale. Utilizarea soluțiilor de fibră optică pentru sistemele SMATV pot avea avantaje atât tehnice cât și economice.
Citește mai mult