Procesul prin care semnalele audio-video (A/V) în banda de bază (de frecvenţă joasă) sunt transformate în semnale de radio frecvenţă (RF) se numeşte modulare. Astfel este posibilă transmisia de informaţie provenită de la o gamă largă de surse de semnal, cum ar fi calculatoarele personale, DVD playere, camere de supraveghere video, etc. prin intermediul unui sistem de antenă. Dispozitivul folosit în acest scop (modulatorul) este echipat cu un set de intrări A/V (SCART, RCA, HDMI) şi o ieşire RF. Semnalul obţinut la ieşirea RF a modulatorului este introdus în sistemul de antenă pentru a fi accesat (vizionat) în reţeaua de distribuţie CATV sub forma unui canal TV obişnuit (analogic) sau, în cazul utilizării modulatoarelor DVB-T, un canal TV digital aparţinând unui multiplex.
Citește mai multTransmisiunea Audio Digitală (DAB) reprezintă o tehnologie folosită pentru transmisiunile staţiilor de radio în principal în Europa. La fel ca în cazul standardului terestru digital DVB-T care a înlocuit de-a lungul anilor transmisiunea analogică TV, radioul digital oferă o serie de beneficii atât pentru ascultători cât şi pentru transmiţători.
Citește mai multAbordarea profesionistă a amplificării semnalelor TV din noile sistemele DVB-T şi SMATV are ca rezultat utilizarea amplificatoarelor de canal deoarece acestea permit un control precis al câştigului cât şi o reducere semnificativă a zgomotului.
Citește mai multPrin acest document dorim să informăm potenţialii investitori, dezvoltatori şi companii de proiectare despre aspectele generale legate de sistemele de distribuţie CATV în special despre modernizarea şi adaptarea acestora la cerinţele DVB-T2.
Citește mai multTeleviziune digitală terestră (DVB-T2) va fi cât de curând disponibilă pe întreg teritoriul Europei. Aceste câteva exemple de recepţie DVB-T vor ajuta pe oricine vrea să construiască de la zero un sistem nou sau să îl îmbunătăţească pe cel existent. Instalaţiile de mai jos sunt prezentate sub forma unui set de opţiuni în funcţie de puterea emiţătorului şi distanţa acestuia faţă de punctul de recepţie precum şi de cerinţele specifice ale utilizatorului.
Citește mai multAcest articol descrie metodele de măsurare a semnalelor din sistemele DVB-T2 şi DVB-C. Sunt explicate semnificațiile valorilor măsurate asupra calității recepției. În ceea ce privește amplificarea semnalelor, se recomandă alegerea amplificatoarelor RF mai bune, în special în această perioadă de tranziție (de la televiziunea analogică la cea digitală).
Citește mai multLocaţiile şi parametrii emiţătoarelor terestre digitale din România.
Citește mai mult