Unul din criteriile de clasificare ale sistemelor TV pentru hoteluri este grila de programe ce va fi distribuită. Cele mai simple sisteme pot transmite semnale terestre la liber, pe când soluțiile mai avansate vor include canale de satelit și premium (preplătite). Grila solicitată de proprietar/investitor depinde de categoriile potențialilor oaspeți ai hotelului (canale străine și tematice).
Citește mai multMăsurarea semnalelor de televiziune terestre DVB-T2 și a semnalelor de televiziune prin satelit DVB-S/S2. Tehnica de măsurare a semnalelor TV digitale terestre DVB-T2 nu este foarte diferită de măsurarea semnalului DVB-T.
Citește mai multSistemele de fibră optică joacă un rol din ce în ce mai important în transmiterea semnalelor TV/SAT. Acestea garantează pierderi reduse de semnal și imunitate foarte mare la interferențe. DIPOL oferă o nouă soluție TERRA pentru sistemele SMATV bazate pe fibre optice.
Citește mai multAcest articol prezintă rezultatele efective ale măsurătorilor și modul de configurare a amplificatorului de canal în implementarea unui sistem SMATV de televiziune terestră DVB-T2 pentru aproximativ 70 de prize terminale.
Citește mai multSatellite dishes are one of many important components of an antenna system. This type of antenna provides reception of the signal that is transmitted by telecommunications satellites providing access to hundreds of foreign programs that are broadcast from even the most remote places in the world.
Citește mai multFiecare sistem TV digital terestru DVB-T2 începe cu antena. Alegerea corectă este esențială pentru succesul întregului proiect.
Citește mai multCPR este o REGLEMENTARE (EU) Nr 305/2011 A PARLAMENTULUI ȘI CONSILIULUI EUROPEAN din 9 martie 2011 ce cuprinde condiții armonizate pentru marketingul construcției produselor și de abrogare a Directivei Consiliului 89/106/EEC (Construction Product Directive). Reglementarea "stabilește condițiile de introducere sau de punere la dispoziție pe piață a produselor pentru construcții prin stabilirea unor norme armonizate privind modul de exprimare a performanței produselor pentru construcții în raport cu caracteristicile lor esențiale și cu privire la utilizarea marcajului CE pe aceste produse."
Citește mai multHeadend-urile care distribuie programe prin satelit convertite în format digital DVB-T COFDM sunt în continuare cea mai populară soluție utilizată în multe hoteluri. Canalele prin satelit pot fi o completare a programelor de televiziune terestră sau pot fi singura parte a pachetului oferit.
Citește mai multSistemul LAN/WLAN pentru acasă poate fi folosit nu doar pentru conectarea desktopurilor și a laptopurilor la Internet ci și pentru furnizarea accesului la memoria comună a rețelei (NAS). Astfel, imprimante, scannere și alte dispozitive din rețea pot deveni sursa conținutului afișat pe ecranele televizoarelor. La fel pot fi afișate și imaginile surprinse de sistemul CCTV.
Citește mai multConvertoarele de semnal HD ale interfeței HDMI (sau VGA) la IP permit utilizatorilor să transmită și să distribuie semnale de înaltă rezoluție (HD) prin rețele IP de computere către televizoare/monitoare compatibile HD (cu intrări HDMI sau VGA). De asemenea, acestea permit utilizatorilor să controleze dispozitivele sursă din locațiile de la distanță ale televizoarelor/monitoarelor prin telecomenzile originale sau, după caz, prin dispozitive USB (mouse și/sau tastatură – de exemplu, în cazul STB-urilor și NVR-urilor).
Citește mai multProcesul prin care semnalele audio-video (A/V) în banda de bază (de frecvenţă joasă) sunt transformate în semnale de radio frecvenţă (RF) se numeşte modulare. Astfel este posibilă transmisia de informaţie provenită de la o gamă largă de surse de semnal, cum ar fi calculatoarele personale, DVD playere, camere de supraveghere video, etc. prin intermediul unui sistem de antenă. Dispozitivul folosit în acest scop (modulatorul) este echipat cu un set de intrări A/V (SCART, RCA, HDMI) şi o ieşire RF. Semnalul obţinut la ieşirea RF a modulatorului este introdus în sistemul de antenă pentru a fi accesat (vizionat) în reţeaua de distribuţie CATV sub forma unui canal TV obişnuit (analogic) sau, în cazul utilizării modulatoarelor DVB-T, un canal TV digital aparţinând unui multiplex.
Citește mai multMultiswitch-urile Signal MRP cu cale pasivă DVB-T/DAB/FM au fost proiectate pentru instalații SAT de dimensiuni mici/medii construite în topologie în stea. Un dispozitiv sau un grup de astfel de comutatoare multiple alimentează prizele de abonat de la ieșirile individuale ale întrerupătoarelor multiple. Această topologie este tipică pentru aplicații în case unifamiliale și în clădiri locuite de mai multe familii.
Citește mai multÎn cadrul acestui articol sunt înfățișate exemple de construcție a diferitor sisteme în Școlile de Arte și Meserii. În plus, sunt listate alte articole ce ajută la înțelegerea dificultăților întâmpinate în practică din domeniul electronicii.
Citește mai multArticolul introduce concepte de punere în aplicare a sistemelor de transmisie a semnalelor radio și TV terestru și prin satelit în clădiri rezidențiale. Orice abonat poate recepționa semnale terestre FM/DAB/TV transmise in zonă și semnale satelit radio/TV de la două poziții de satelite. Toate semnalele sunt transmise de setul de antene master ....
Citește mai multMultiswitch-urile clasice funcţionează cu frecvenţe de intrare în intervalul 950 - 2150 MHz furnizate de cele patru ieşiri RF ale unui LNB Quatro. Împreună cu semnalul SAT, un multiswitch mai poate oferi abonatului, folosind acelaşi cablu coaxial şi programe de televiziune terestră (DVB-T) precum şi radio FM, să se conecteze la orice canal de satelit având o rază mare de recepție a semnalului. În acest scop, un astfel de receptor trimite prin intermediul comenzilor adecvate de intrare și cablu coaxial (tensiune de alimentare 14/18 V, ton de comutare 0/22 kHz și, în cazul multiswitch-urilor cu 9 intrări, semnal de control DiSEqC).Rezultatul comenzilor este selectarea intrării adecvate a multiswitch-ului conectat la ieșirea acestuia (conectat cu intrarea receptorului).
Citește mai multTransmisiunea Audio Digitală (DAB) reprezintă o tehnologie folosită pentru transmisiunile staţiilor de radio în principal în Europa. La fel ca în cazul standardului terestru digital DVB-T care a înlocuit de-a lungul anilor transmisiunea analogică TV, radioul digital oferă o serie de beneficii atât pentru ascultători cât şi pentru transmiţători.
Citește mai multMufele joacă un rol foarte important în orice cablare. Construcţia şi calitatea acestora influenţează în mod direct stabilitatea conexiunii, atenuarea, return loss şi rezistenţa mecanică. DIPOL oferă o nouă generaţie de mufe - mufele de compresie care corespund celor mai pretenţioase cerinţe.
Citește mai multHDMI este acum cea mai comună metodă de conectare în surse a diferite tipuri de conținut multimedia. În situațiile în care este necesară transmisia semnalului HDMI pe o distanță mai mare de 30 metrii (distanța maxima a unui cablu HDMI), sau într-un loc unde un astfel de cablu nu poate fi instalat, este indicat să folosiți un media convertor ce vă permite transmisia semnalului de la sursa HDMI cu ajutorul altor tipuri de cablu, mai pretabil pentru sistemul respectiv.
Citește mai multÎn conformitate cu normele UE, până în 2020, fiecare cetățean al Uniunii Europene trebuie să aibă acces la Internet cu viteză de descărcare de cel puțin 20 Mbps. În acest sens, unele țări din UE au introdus reglementări menite să accelereze acest proces. În câteva dintre acestea, fiecare cladire rezidentiala nou construită ar trebui să fie echipată cu infrastructură de fibră optică. Acest tip de cablare poate fi folosit nu numai implementarea accesului la Internet de mare viteză, dar, de asemenea, se dovedește a fi un mediu excelent pentru alte servicii, inclusiv distribuirea TV/SAT. Sistemele multiswitch care oferă acces la televiziunea digitală terestră (DVB-T2) și platformele de televiziune prin satelit sunt un complement perfect sau o alternativă la rețelele de televiziune prin cablu în clădiri rezidențiale. Utilizarea soluțiilor de fibră optică pentru sistemele SMATV pot avea avantaje atât tehnice cât și economice.
Citește mai multTERRA este unul dintre cei mai mari producători europeni de echipamente specializate în recepția și distribuiția semnalelor satelit (DVB-S / S2), transmisiuni terestre (DVB-T), și televiziune prin cablu (DVB-C). Povestea începe la sfârșitul lui 1980, când compania a livrat pe piețele din Rusia și Lituania receptoare analogice de satelit și LNB-uri.
Citește mai multAcest articol prezintă succint procesul de proiectare și implementare a unui sistem multiswitch într-una din clădirile multifamiliale în Cracovia - de la specificul cerințelor pentru acest proiect până la instalarea și funcționarea sistemului.
Citește mai multProdusele TERRA dedicate sistemelor de antene partajate sunt echipamente de primă clasă cu o garanție de patru ani. Rețelele de distribuție SMATV bazate pe aceste dispozitive asigură o funcționare fiabilă pentru o lungă perioadă de timp.
Citește mai multArticolul introduce conceptele de implementare a telecomunicațiilor integrate și a sistemelor de distribuție RF în clădiri rezidențiale, care sunt conforme cu noile reglementări în Polonia. Reglementări similare se aplică sau se vor aplica în alte țări ale UE.
Citește mai multAbordarea profesionistă a amplificării semnalelor TV din noile sistemele DVB-T şi SMATV are ca rezultat utilizarea amplificatoarelor de canal deoarece acestea permit un control precis al câştigului cât şi o reducere semnificativă a zgomotului.
Citește mai multTranziţia către televiziunea digitală terestră (DVB-T2) în România cât şi în alte ţări europene se află la un punct de răscruce. Canalele analogice continuă să fie disponibile chiar dacă lună de lună apar noi transmiţătoare şi multiplexe DVB-T2. Deşi în cele mai multe dintre cazuri recepţia DVB-T2 nu necesită înlocuirea sistemului de antenă utilizat pentru televiziunea analogică, practica demonstrează exact opusul. Înlocuirea este de cele mai multe ori necersară din cauza puterii mici de transmisie a emiţătoarelor digitale în perioada de tranziţie şi a existenţei concomitente atât a programelor digitale cât şi analogice. Astfel, în fiecare zi, o nouă locuinţă trebuie să îşi modernizeze sistemul de antenă.
Citește mai multPrin acest document dorim să informăm potenţialii investitori, dezvoltatori şi companii de proiectare despre aspectele generale legate de sistemele de distribuţie CATV în special despre modernizarea şi adaptarea acestora la cerinţele DVB-T2.
Citește mai multTeleviziune digitală terestră (DVB-T2) va fi cât de curând disponibilă pe întreg teritoriul Europei. Aceste câteva exemple de recepţie DVB-T vor ajuta pe oricine vrea să construiască de la zero un sistem nou sau să îl îmbunătăţească pe cel existent. Instalaţiile de mai jos sunt prezentate sub forma unui set de opţiuni în funcţie de puterea emiţătorului şi distanţa acestuia faţă de punctul de recepţie precum şi de cerinţele specifice ale utilizatorului.
Citește mai multDisponibilitatea în creştere a materialelor multimedia HD a dus la o creştere a cererii de medii de transmisie dintre sursele şi receptoarele de semnal HD. Sistemele multimedia din hoteluri, restaurante, cluburi etc. au nevoie de echipamente adecvate pentru a creea o reţea potrivită distribuţiei materialelor HD la un număr mare de proiectoare/LCD-uri.
Citește mai multAcest articol descrie metodele de măsurare a semnalelor din sistemele DVB-T2 şi DVB-C. Sunt explicate semnificațiile valorilor măsurate asupra calității recepției. În ceea ce privește amplificarea semnalelor, se recomandă alegerea amplificatoarelor RF mai bune, în special în această perioadă de tranziție (de la televiziunea analogică la cea digitală).
Citește mai multMai jos veţi găsi câteva diagrame pentru sisteme de recepţie care vă pot îndruma în alegerea corespunzătoare unei a unei astfel de instalaţii. În prima parte a articolului vă vom prezenta instalaţii pentru reşedinţe cu o singură familie şi sisteme casnice de amplificare, iar în cea de-a doua parte - soluţii pentru clădiri rezidenţiale şi alte clădiri mari.
Citește mai multIată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSV şi pe tap-uri cu diferite atenuări. Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este flexibilitatea acestuia. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în viitor, ca de exemplu, monitorizarea CCTV.
Citește mai multHere's an example of installation diagram in large apartment building. The system provides each outlet with all available terrestrial broadcasts and satellite programs from two satellites (e.g. Astra 19.2E and HotBird 13E). The system is based on TERRA multiswitches of MSV series and satellite taps with different tap attenuation. The biggest advantage of such a system is its flexibility. Thanks to the wide range of TERRA multiswitches, the designer has virtually limitless possibilities of creating the network and choosing the right equipment. The system is expandable and allows to implement new functions in the future.
Citește mai multIată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSR. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în viitor, ca de exemplu, monitorizarea CCTV.
Citește mai multO schemă simplă de instalare a unui repeater pentru acasă şi birouri, astfel utilizarea telefoanelor mobile devine posibilă chiar şi în locaţii unde până acum nu era.
Citește mai multImagini video de la camerele de supraveghere în sistemele TV/SAT. Conversia semnalelor A/V în semnale RF de înaltă frecvență, adică introducerea de semnale din tot felul de surse de semnal, precum computere, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem CATV, este o operațiune care necesită utilizarea unui așa-numit modulator. Un astfel de dispozitiv are una sau mai multe intrări A/V (HDMI) și o ieșire RF (cunoscută în mod obișnuit ca „ieșire antenă), și vă permite să vizionați videoclipul și să ascultați sunetul pe canalul selectat, pe toate televizoarele conectate la rețea. Programul adăugat la sistem este doar un alt canal de televiziune.
Citește mai multPentru a viziona platforme digitale encodate SECA MediaGuard pe mai multe televizoare (maxim 8), abonaţii Cyfra+ (Polonia), Digital+/Astra (Spania), Canal Digitaal (Olanda), CanalSat (Franţa), Meo (Portugalia) pot folosi o singură cartelă (şi abonament) şi atâtea receivere cate este nevoie, echipate cu Wireless Client Card for Clone+ (A9911). Cartela se instalează în unitatea centrală - Clone+ Wireless Smart Card Splitter (A9910) - ce transmite wireless drepturile de abonament către clienţii Clone+.
Citește mai multÎn continuare vă prezentăm schema simplificată a instalării unei antene TV într-o casă unifamilială, capabilă să recepţioneze canale atât în regim terestru cât şi prin satelit. Sistemul permite familiei să recepţioneze simultan orice canal terestru radio sau TV, respectiv un singur canal TV prin satelit prin intermediul oricărei prize SAT-TV din casă. Canalul de pe satelit poate fi schimbat din orice loc din casă, cu condiţia ca în acel loc să se fi instalat un prelungitor de telecomandă. Antenele FM/TV, antena satelit cu diplexerul şi LNB-urile sunt montate pe acoperiş, iar splitter-ul cu 2 canale, amplificatorul RF, comutatorul de satelit respectiv combiner-ul TV/SAT sunt amplasate în mansardă. Receiverul de satelit poate fi instalat în sufragerie, dacă se doreşte. Datorită modulatorului RF ce preia semnalul receiverului prin conexiune SCART, programul satelit vizionat este disponibil şi în celelalte camere. Un cablu coaxial între receptorul SAT şi mansardă (unde sunt instalate echipamentele satelit) dau posibilitatea în viitor unei extinderi a sistemului (un al doilea receptor, PVR, CCTV etc.)
Citește mai multAcest articol își propune să explice principiile de proiectare a sistemelor de antenă satelit utilizând un software convenabil și gratis: SatNet3.0, aparţinând companiei Terra. SatNet3.0 este un program simplu de utilizat, dispunând de o interfață facilă și versatilă. Acest software permite proiectarea unei rețele cu un număr nelimitat de prize. Rezultatele simulării corespund foarte bine cu realitatea.
Citește mai multLocaţiile şi parametrii emiţătoarelor terestre digitale din România.
Citește mai mult