Mai jos veţi găsi câteva diagrame pentru sisteme de recepţie care vă pot îndruma în alegerea corespunzătoare unei a unei astfel de instalaţii. În prima parte a articolului vă vom prezenta instalaţii pentru reşedinţe cu o singură familie şi sisteme casnice de amplificare, iar în cea de-a doua parte - soluţii pentru clădiri rezidenţiale şi alte clădiri mari.
Citește mai multIată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSV şi pe tap-uri cu diferite atenuări. Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este flexibilitatea acestuia. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în viitor, ca de exemplu, monitorizarea CCTV.
Citește mai multHere's an example of installation diagram in large apartment building. The system provides each outlet with all available terrestrial broadcasts and satellite programs from two satellites (e.g. Astra 19.2E and HotBird 13E). The system is based on TERRA multiswitches of MSV series and satellite taps with different tap attenuation. The biggest advantage of such a system is its flexibility. Thanks to the wide range of TERRA multiswitches, the designer has virtually limitless possibilities of creating the network and choosing the right equipment. The system is expandable and allows to implement new functions in the future.
Citește mai multIată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSR. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în viitor, ca de exemplu, monitorizarea CCTV.
Citește mai multO schemă simplă de instalare a unui repeater pentru acasă şi birouri, astfel utilizarea telefoanelor mobile devine posibilă chiar şi în locaţii unde până acum nu era.
Citește mai multImagini video de la camerele de supraveghere în sistemele TV/SAT. Conversia semnalelor A/V în semnale RF de înaltă frecvență, adică introducerea de semnale din tot felul de surse de semnal, precum computere, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem CATV, este o operațiune care necesită utilizarea unui așa-numit modulator. Un astfel de dispozitiv are una sau mai multe intrări A/V (HDMI) și o ieșire RF (cunoscută în mod obișnuit ca „ieșire antenă), și vă permite să vizionați videoclipul și să ascultați sunetul pe canalul selectat, pe toate televizoarele conectate la rețea. Programul adăugat la sistem este doar un alt canal de televiziune.
Citește mai multPentru a viziona platforme digitale encodate SECA MediaGuard pe mai multe televizoare (maxim 8), abonaţii Cyfra+ (Polonia), Digital+/Astra (Spania), Canal Digitaal (Olanda), CanalSat (Franţa), Meo (Portugalia) pot folosi o singură cartelă (şi abonament) şi atâtea receivere cate este nevoie, echipate cu Wireless Client Card for Clone+ (A9911). Cartela se instalează în unitatea centrală - Clone+ Wireless Smart Card Splitter (A9910) - ce transmite wireless drepturile de abonament către clienţii Clone+.
Citește mai multÎn continuare vă prezentăm schema simplificată a instalării unei antene TV într-o casă unifamilială, capabilă să recepţioneze canale atât în regim terestru cât şi prin satelit. Sistemul permite familiei să recepţioneze simultan orice canal terestru radio sau TV, respectiv un singur canal TV prin satelit prin intermediul oricărei prize SAT-TV din casă. Canalul de pe satelit poate fi schimbat din orice loc din casă, cu condiţia ca în acel loc să se fi instalat un prelungitor de telecomandă. Antenele FM/TV, antena satelit cu diplexerul şi LNB-urile sunt montate pe acoperiş, iar splitter-ul cu 2 canale, amplificatorul RF, comutatorul de satelit respectiv combiner-ul TV/SAT sunt amplasate în mansardă. Receiverul de satelit poate fi instalat în sufragerie, dacă se doreşte. Datorită modulatorului RF ce preia semnalul receiverului prin conexiune SCART, programul satelit vizionat este disponibil şi în celelalte camere. Un cablu coaxial între receptorul SAT şi mansardă (unde sunt instalate echipamentele satelit) dau posibilitatea în viitor unei extinderi a sistemului (un al doilea receptor, PVR, CCTV etc.)
Citește mai multAcest articol își propune să explice principiile de proiectare a sistemelor de antenă satelit utilizând un software convenabil și gratis: SatNet3.0, aparţinând companiei Terra. SatNet3.0 este un program simplu de utilizat, dispunând de o interfață facilă și versatilă. Acest software permite proiectarea unei rețele cu un număr nelimitat de prize. Rezultatele simulării corespund foarte bine cu realitatea.
Citește mai multLocaţiile şi parametrii emiţătoarelor terestre digitale din România.
Citește mai mult