Acest articol prezintă succint procesul de proiectare și implementare a unui sistem multiswitch într-una din clădirile multifamiliale în Cracovia - de la specificul cerințelor pentru acest proiect până la instalarea și funcționarea sistemului.
Citește mai multProdusele TERRA dedicate sistemelor de antene partajate sunt echipamente de primă clasă cu o garanție de patru ani. Rețelele de distribuție SMATV bazate pe aceste dispozitive asigură o funcționare fiabilă pentru o lungă perioadă de timp.
Citește mai multArticolul introduce conceptele de implementare a telecomunicațiilor integrate și a sistemelor de distribuție RF în clădiri rezidențiale, care sunt conforme cu noile reglementări în Polonia. Reglementări similare se aplică sau se vor aplica în alte țări ale UE.
Citește mai multAbordarea profesionistă a amplificării semnalelor TV din noile sistemele DVB-T şi SMATV are ca rezultat utilizarea amplificatoarelor de canal deoarece acestea permit un control precis al câştigului cât şi o reducere semnificativă a zgomotului.
Citește mai multTranziţia către televiziunea digitală terestră (DVB-T2) în România cât şi în alte ţări europene se află la un punct de răscruce. Canalele analogice continuă să fie disponibile chiar dacă lună de lună apar noi transmiţătoare şi multiplexe DVB-T2. Deşi în cele mai multe dintre cazuri recepţia DVB-T2 nu necesită înlocuirea sistemului de antenă utilizat pentru televiziunea analogică, practica demonstrează exact opusul. Înlocuirea este de cele mai multe ori necersară din cauza puterii mici de transmisie a emiţătoarelor digitale în perioada de tranziţie şi a existenţei concomitente atât a programelor digitale cât şi analogice. Astfel, în fiecare zi, o nouă locuinţă trebuie să îşi modernizeze sistemul de antenă.
Citește mai multPrin acest document dorim să informăm potenţialii investitori, dezvoltatori şi companii de proiectare despre aspectele generale legate de sistemele de distribuţie CATV în special despre modernizarea şi adaptarea acestora la cerinţele DVB-T2.
Citește mai multTeleviziune digitală terestră (DVB-T2) va fi cât de curând disponibilă pe întreg teritoriul Europei. Aceste câteva exemple de recepţie DVB-T vor ajuta pe oricine vrea să construiască de la zero un sistem nou sau să îl îmbunătăţească pe cel existent. Instalaţiile de mai jos sunt prezentate sub forma unui set de opţiuni în funcţie de puterea emiţătorului şi distanţa acestuia faţă de punctul de recepţie precum şi de cerinţele specifice ale utilizatorului.
Citește mai multDisponibilitatea în creştere a materialelor multimedia HD a dus la o creştere a cererii de medii de transmisie dintre sursele şi receptoarele de semnal HD. Sistemele multimedia din hoteluri, restaurante, cluburi etc. au nevoie de echipamente adecvate pentru a creea o reţea potrivită distribuţiei materialelor HD la un număr mare de proiectoare/LCD-uri.
Citește mai multAcest articol descrie metodele de măsurare a semnalelor din sistemele DVB-T2 şi DVB-C. Sunt explicate semnificațiile valorilor măsurate asupra calității recepției. În ceea ce privește amplificarea semnalelor, se recomandă alegerea amplificatoarelor RF mai bune, în special în această perioadă de tranziție (de la televiziunea analogică la cea digitală).
Citește mai multMai jos veţi găsi câteva diagrame pentru sisteme de recepţie care vă pot îndruma în alegerea corespunzătoare unei a unei astfel de instalaţii. În prima parte a articolului vă vom prezenta instalaţii pentru reşedinţe cu o singură familie şi sisteme casnice de amplificare, iar în cea de-a doua parte - soluţii pentru clădiri rezidenţiale şi alte clădiri mari.
Citește mai mult