Optimizing hard drives for CCTV systems on the example of Seagate SkyHawk

A hard drive is a key element of any CCTV system. Its parameters are crucial for the quality and reliability of camera video recording. HDDs employed for monitoring purposes work under conditions different than those used in PCs.

Citește mai mult

How to secure monitoring systems against cyber attacks?

Video monitoring devices can be easily classified into a wider range of products that can form the Internet of Things (IoT). Many devices used in everyday life, such as TV sets, refrigerators or washing machines with embedded electronic systems and equipped with network interfaces can process and transfer data via network connections.

Citește mai mult

Sisteme recunoaștere număr de înmatriculare (LPR) - partea I: Poziționarea camerei

Citește mai mult

Camerele termice în sistemele de supraveghere

Utilizarea camerelor cu termoviziune nu mai este limitată doar pentru sisteme critice de apărare sau aplicații științifice. Camerele de acest fel sunt instalate pentru a monitoriza zone fără lumină cu vegetație densă, procese variate în fabrici, centrale electrice, instalații de petrol și gaze, în aeroporturi, etc. Cel mai bun rezultat poate fi atins creând sisteme ce conțin atât camere optice cât și camere cu termoviziune. Acest lucru se datorează diferitelor principii de operare și forme diverse ale imaginilor generate. Un factor important într-un astfel de sistem este analiza imaginii. Camerele cu termoviziune folosite in sistemele de monitorizare au, de obicei, instrumente esențiale pentru analiza imaginii, cum ar fi detecția mișcării și detecția schimbării de temperatură dintr-un interval dat.

Citește mai mult

Câteva probleme ONVIF

Dezvoltarea sistemelor CCTV IP a fost puternic afectată de lipsa de compatibilitate dintre dispozitive și gradul scăzut de flexibilitate în ceea ce privește extinderea viitoare a sistemelor. Utilizatorii nu au posibilitatea de a alege produse de la diferiți producători, să nu mai vorbim de integrare cu alte sisteme. ONVIF (Open Network Video Interface Forum) este un forum industrial deschis care vizează coordonarea eforturilor în scopul stabilirii unor standarde comune la nivel mondial pentru sisteme CCTV IP.

Citește mai mult

Alimentarea PoE - diferenţele dintre IEE 802.3af şi IEE 802.3at

PoE (Power over Internet) este numele unui număr de metode ce permit alimentarea echipamentelor de reţea prin cablul UTP/FTP. Astfel, se pot alimenta camere, telefoane, switch-uri, puncte de acces, etc.

Citește mai mult

Compresie H.264 - cunoştinţe de bază

În prezent, compresia H.264 a devenit un standard printre echipamentele de înregistrare video (DVR-uri). Dispozitivele de cele mai avansate permit utilizatorului să controleze rata de compresie cît şi mulţi dintre parametrii fluxului video transmis în reţea. O cunoaştere elementară a metodei de compresie folosită de aparatul DVR, vă va ajuta să înţelegeţi impactul pe care unele modificări ale parametrilor de codare îi va avea asupra fluxului video.

Citește mai mult

Optimizarea setărilor camerelor de supraveghere

Atunci când se alege un model de cameră, suntem de obicei interesaţi de posibilitatea de adaptare la diferite condiţii de funcţionare. Desigur, modelele mai complexe au mai multe setări pe când dispozitivele mai simple păstrează anumiţi parametrii fixaţi. Pentru profita din plin de setările posibile, vă rugăm să consultaţi manualele de utilizare. În acest articol se discută despre o serie de setări tipice, ce au un impact asupra calităţii imaginii, atât pozitiv cât şi negativ. Astfel de cunoştinţe sunt utile pentru obţinerea celor mai bune rezultate pentru camera respectivă. Impactul pe care il au schimbarea setărilor camerei vor fi demonstrate pentru camerele ACTI, însă regulile se aplică tuturor tipurilor de camere de la diferiţi producători.

Citește mai mult

Ce este DDNS (Dynamic Domain Name System) si cum se foloseste?

Conversia numelui de domeniu în formatul specific cu patru seturi de cifre separate de "." este efectuată de către un server DNS, la primirea unei solicitări de traducere din partea unui dispozitiv conectat la aceeaşi reţea cu serverul. După ce a primit din partea serverului DNS adresa numerică, dispozitivul va iniţia conexiunea către computerul/serverul/adresa dorită.

Citește mai mult

Ghid sisteme de supraveghere - Surse de alimentare şi accesorii (EN)

Improper powering of cameras is often the main reason of faulty operation of CCTV system.

Citește mai mult