COŞUL MEU
Coşul este gol

TV & SAT TV

Despre antene TV şi satelit

Antene DVB-T2 DIPOL SMART - alegeți, instalați, uitați.
Alegerea antenei TV potrivite – considerații generale
Alegerea antenei potrivite este o problemă cheie în orice sistem TV. Când căutați modelul potrivit, luați în considerare următorii factori:

1) Câștig.+
Parametrul de bază și măsurabil de luat în considerare atunci când alegeți o antenă este câștigul de energie, de obicei dat în dBi. În termeni simpli, contează cât de bună este o antenă dată în raport cu o antenă izotropă teoretică – una omnidirecțională, fără pierderi, având dimensiuni fizice zero. Cu cât câștigul este mai mare, cu atât mai bine. Unele antene au amplificatoare în cutia antenei, care, atunci când sunt alimentate cu tensiune (de obicei 12 VDC), măresc și mai mult nivelul semnalului recepționat. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie confundat cu câștigul nominal al antenei în sine. Este întotdeauna de dorită utilizarea amplificatorului? Nu întotdeauna.
2) Directivitate.+
Capacitatea unei antene de a absorbi energie dintr-o direcție în detrimentul altor direcții. În cazul antenelor direcționale, acest parametru este legat de câștig – cu cât câștigul este mai mare, cu atât directivitatea este mai mare. Această caracteristică, adesea de dorit, se poate dovedi a fi un dezavantaj atunci când încercați să primiți semnal reflectat, ceea ce se întâmplă de obicei în oraș. În tehnologia de transmisie TV digitală este posibil să se folosească reflexiile semnalului în avantajul receptorului – într-un anumit sens, reflexiile se adună generând o putere mai mare a semnalului. Antena puternic direcțională cu câștig mare nu este, prin urmare, întotdeauna cea mai bună soluție.
3) Locație, estetică.+
De obicei, antenele mari nu se potrivesc pe balcoane sau în niște ferestre. Pentru majoritatea dintre noi, mai ales în orașe, este important ca antena să nu ocupe mult spațiu și să nu fie vizibilă. Dimensiunea antenei, precum și directivitatea acesteia, sunt legate de câștigul acesteia; de regulă, cu cât antena este mai mare, cu atât câștigul este mai mare. Deci este soluția ideală pentru a monta o antenă mică cu un amplificator? Nu intotdeauna.
4) Amplificatoare de semnal.+
Indiferent de locul de instalare a antenei, ar trebui să verificați întotdeauna posibilitățile de recepție fără a utiliza amplificatoare sau preamplificatoare. Dacă recepția fără suport suplimentar este suficientă, problema de alimentare a antenei este evitată, la fel și defecțiunile și posibilele probleme de overdrive care provoacă o recepție instabilă.
O antenă ideală este cea care are câștig mare, directivitate optimă, dimensiuni relativ mici și nu va necesita alimentare suplimentară. Cu toate acestea, fiecare instalator știe că un astfel de model nu există. Alegerea unei antene este în mare măsură o chestiune de a face compromisuri adecvate.

Profesioniștii care lucrează în regiuni necunoscute au adesea mai multe modele de antene din care să aleagă – cele cu combinatoare și preamplificatoare instalate în cutii de antene, dacă este necesar. Făcând măsurători adecvate cu un aparat de măsură, poate fi selectată antena optimă pentru locație.
Cum rămâne cu clienții care doresc să aleagă și să instaleze ei înșiși antene TV? Din păcate, trebuie să-și asume riscul – să cumpere o versiune pasivă a antenei și, dacă este necesar, să cumpere un preamplificator. Atât în ​​cazul în care instalatorul, cât și clientul cumpără el însuși antena, este departe de a fi soluția ideală.

Pentru a răspunde nevoilor consumatorilor și instalatorilor, DIPOL a introdus antene SMART care facilitează semnificativ rezolvarea problemelor menționate mai sus.
DIPOL SMART – alegerea unei antene nu mai este o problemă!
DIPOL a rezolvat majoritatea problemelor de mai sus oferind 2 modele de antene DVB-T2 din seria SMART, care sunt potrivite pentru aproape orice scenariu de instalare.
Antena DIPOL SMART HORIZON A2230 DVB-T2
Antena DIPOL SMART CITY A2010 DVB-T2
Aceste antene au o serie de avantaje, versatilitatea fiind cea mai importantă. Bypass-ul utilizat în cutia de antenă face posibilă funcționarea în două moduri:
  • pasiv – antena funcționează cu câștigul său nominal
  • (max. 14 dBi pentru modelele HORIZON și max. 10 dBi pentru modelele CITY),
  • activ – după aplicarea 12 VDC prin cablul coaxial (de la sursa de alimentare (nu este inclusă), multiswitch, amplificator etc.), semnalul este amplificat cu 20 dB suplimentari.
Deci, folosind aceste antene, instalatorul evită înlocuirea neplăcută a combinatorului pentru preamplificator și testarea recepției în diferite configurații. Pentru antenele SMART, testarea diferitelor opțiuni se realizează prin pornirea și oprirea sursei de alimentare a preamplificatorului de la contor. Instalatorul poate verifica imediat dacă este necesară o creștere suplimentară a nivelului semnalului într-o anumită locație și parametrii finali de semnal oferiți de antenă.

Videoclipurile de mai sus arată cum se instalează ambele modele. Informații tehnice detaliate sunt conținute în fișele tehnice ale ambelor antene: A2230 și A2010.
Ce model ar trebui sa alegi?
Pentru cei care se întreabă ce model de antenă SMART să aleagă, vă prezentăm un algoritm simplu care să vă ajute să luați decizia. Rețineți că recepția televiziunii terestre depinde de o serie de factori externi, iar alegerea unei antene conform instrucțiunilor de mai sus nu poate garanta succesul 100%. Dacă se știe că locația dvs. are probleme cu recepția semnalului DVB-T2, ar trebui să apelați la serviciile unui instalator profesionist, care, dacă este posibil, va selecta o antenă adecvată, va adăuga componente suplimentare, dacă este necesar și va furniza informații complete despre parametrii de recepție. pentru canale individuale
//Scheme de conexiune antenă SMART și TV în funcție de modul de funcționare. În modul activ utilizați sursa de alimentare 12 VDC, în timp ce în modul pasiv, este suficient să conectați antena direct la un televizor folosind un cablu de antenă terminat cu F-connector (antenă) și IEC -conector (TV/receptor).///

 
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.