Bandă autovulcanizantă PIB SCAPA 2501 0.50*19mm/3m

Cod: E9751
10,26 Lei
Preţ cu TVA Rabat Cant. Validitate
10,26 Lei 0 % de la 1 buc.
Disponibil
Banda autovulcanizantă E9751 făcută de firma SCAPA este compusă din cauciuc bazat pe PIB (Polyisobutylen). Acesta este un material versatil pentru izolarea împotriva apei, a coroziunii, pentru lipirea şi repararea cablurilor - banda poate fi folosită în interior cât şi in exterior. Calităţile produsului precum şi utilizarea corectă vă asigură o izolare perfectă împotriva apei (atât dulce cât şi sărată) în orice condiţii de temperatură.

Garanție

Garanție 2 ani.

Suport tehnic

Detalii

Banda autovulcanizantă E9751 făcută de firma SCAPA este compusă din cauciuc bazat pe PIB (Polyisobutylen). Acesta este un material versatil pentru izolarea împotriva apei, a coroziunii, pentru lipirea şi repararea cablurilor - banda poate fi folosită în interior cât şi in exterior. Calităţile produsului precum şi utilizarea corectă vă asigură o izolare perfectă împotriva apei (atât dulce cât şi sărată) în orice condiţii de temperatură.
Această bandă autovulcanizantă reprezintă protecţia de bază a sistemelor de alimentare, de telecomunicaţii, a instalaţiilor WLAN, montate în exterior, de ex.:
 • Conexiunile cablurilor coaxiale (mufe F)
 • Conexiunile cablurilor CCTV (mufe BNC şi F)
 • Conexiunile de cabluri UTP/FTP
 • Conexiunile cablurilor coaxiale la echipamente WLAN (N, SMA, SMA/RP şi alţi conectori)
 • Conexiunile cablurilor coaxiale de la echipamente la antene (mufe N, SMA/RP)
Caracteristici distinctive:
 • Autovulcanizare rapidă la aplicarea sub tensiune mecanică;
 • Temperatura de funcţionare: -40 ... 90 °C;
 • Compatibilitate cu o gamă largă de materiale de cauciuc şi izolaţii de plastic (PE, PVC, butil, neopren);
 • Foarte bună izolaţie la scufundarea îndelungată în lichid şi o rezistenţă excelentă la ozon;
 • La îndepărtare, suprafaţa rămâne curată, nelipicioasă - ideală pentru reparaţii temporare;
 • Banda este acoperită cu o folie protectoare din plastic
Este o bandă izolantă non-adezivă, etanşeizarea faţă de mediul extern se produce datorită carcteristicii de autovulcanizare a materialului. Suprafaţa pe care se va aplica trebuie să fie fără praf, umezeală sau grăsime. Temperatura de lucru trebuie să fie peste 0 °C (timpul necesar finalizării procesului de autovulcanizare este direct proporţional cu temperatura - la 20 °C durează aproximativ 24 de ore). La terminarea procesului, banda se va transforma într-o masă de cauciuc omogenă, fără goluri de aer şi aderentă cablului/mufei. Nu va putea fi dezlipită decât într-un singur mod - printr-o tăietură longitudinală în masa de cauciuc. Banda nu va reacţionează chimic cu stratul de material pe care este folosită şi nici nu va lăsa urme după dezlipire.
Utilizări
 • Protecţia conexiunilor de cablu;
 • Protecţia terminaţiilor de cablu - interior şi exterior;
 • Izolaţie suplimentară şi/sau hidroizolarea cablurilor şi a componentelor electrice;
 • Protecţie anticorozivă a conductelor din metal;
 • Izolarea mânerelor instrumentelor;
 • Înlocuirea straturilor de izolaţie vechi, rupte sau insuficiente.
Instrucţiuni de utilizare
Suprafaţa de cablu pe care va fi aplicată banda trebuie să fie curată şi uscată (fără praf, grăsime, ulei sau curăţată cu solvent pe bază de petrol).

Metodă de aplicare: După îndepărtarea stratului de plastic protector de deasupra, alungiţi banda autovulcanizantă pentru a-i reduce lăţimea cu o treime şi înfăşuraţi-o odată şi jumătate în jurul cablului/mufei. Acestă procedură garantează o adeziune corespunzătoare la obiectul în cauză precum şi între straturile de bandă autovulcanizantă. Întinderea corectă a benzii este foarte importantă în procesul de autovulcanizare. Acesta poate dura până la 24 de ore la o temperatură de la 20 °C dar timpul poate fi redus la câteva ore în prezenţa unor temperaturi mai ridicate.
Banda este vândută sub formă de role şi este recomandată păstrarea acesteia în ambalajul original. Perioada de valabilitate pentru o rolă în ambalaj este de cel puţin un an (între 10 °C şi +30 °C).

Specificații

Tip produs Bandă autovulcanizantă
Producător SCAPA
Culoare Negru
Lungime m 3
Lăţime mm 19
grosime mm +/-0.5
Rezistență la tracțiune Metodă testare: BS903 MPa 2
Alungire la rupere Metodă testare: BS903 900
Rezistivitate Metodă testare: ASTM D257 Ohm/m 1.5 × 10^13
Rezistentă perforare Metoda de testare: ASTM D149 kV/mm 42
Interval temperatură de funcționare Metoda de testare: IEC EN 60454 °C -40...+90
Domeniul de temperatură al sistemului Metoda de testare: IEC EN 60454 °C 0...+90

Filme

N-plug on Tri-Lan 240 coaxial cable - Installing

High quality N-male connector E84130 for use with Tri-Lan 240 and Belden H-155 cables. The connector can be used up to 6 GHz. It features low insertion loss and high return loss. 5-6 GHz systems require specially designed quality connectors that ensure optimal parameters. Tri-Lan 240 - low-loss cable.The cable guarantees not only efficient power transmission but also ensures savings on installation cost, in the process of migration from 2.4GHz to 5GHz band (it can work in both bands, so the cabling will not have to be replaced). The sheath of the cable is made of PE (UV-resistant), so Tri-Lan 240 can be used outdoors. Self-amalgamating SCAPA 2501 tape is based on PIB (Polyisobutylene) rubber. It is a versatile material for waterproofing, corrosion protection, jointing and repair of cables - used indoors and outdoors. Product properties and correct application ensure waterproof connections (for fresh and sea water) in a wide range of temperatures.