Aparat sudură fibră optică splicer Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )

Cod: L5875
4490,31 Lei 5282,72 Lei
Cel mai mic preț anterior: 5204,58 Lei
Preţ cu TVA Rabat Cant. Validitate
5282,72 Lei 0 % -
4490,31 Lei 15 % de la 1 buc. 2025-06-30
Disponibil
Fire AI-9 este cel mai recent model al liniei Signal Fire aparate pentru sudura fibrelor optice sau splicere-lor, utilizate cu succes în instalații de fibră optică de câțiva ani.

Garanție

Garanţie 4 ani.

Suport tehnic

Detalii

Datorită software-ului performant și a unei optimizări și mai bune a procesului de sudare, întregul proces a fost scurtat la doar 5 secunde . Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică a noului model este modulul ce include un powermetru optic si o sursă laser; acesta permite diagnosticarea rapidă a fibrei optice imediat după realizarea sudurii.
Aparatele de sudură Signal Fire furnizate de către Dipol vin cu ​​o garanție de 4 ani. Centrul de service autorizat situat în Cracovia are personal calificat și un depozit de piese de schimb pentru toate modelele. De obicei, dispozitivele care vin la service sunt trimise înapoi clientului a doua zi. În cazul unei abateri de la această regulă, clientul este informat despre amploarea reparației și timpul necesar pentru implementarea acesteia.
Aparat sudură fibră optică splicer Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Modelul AI-9 este echipat cu un modul ce combină un multimetru optic si o sursă laser(visual fault locator)
Setul conţine printre altele:
 • Splicer AI-9 Signal Fire
 • Trusă de scule
 • Set de electrozi de rezervă
 • Cleaver
 • Stripper fibre optice cu 3 poziţii
 • Stripper pentru cabluri FTTH plate
 • Sticluţă cu dozator alcool izopropilic
 • Pensulă
 • Bretele (pentru splicer și cutie)
 • Încărcător cu adaptor USB
Preţul mic este combinat aici cu o tehnică avansată de poziţionare şi sudare a fibrelor optice. Confortul de a lucra cu acest dispozitiv va fi apreciat atât de utilizatorii începători, cât și de instalatorii avansați, cu experiență. Calitatea si fiabilitatea aparatului de sudură a fost confirmată printr-o serie de teste efectuate în diverse condiţii de mediu şi pe diferite tipuri de fibre.
Signal Fire este o companie dinamică, specializată în fabricarea de aparate de sudură fibră optică. Cu sediul în Chengdu, are aproape 200 de angajati. Dispozitivele sunt construite cu componente de calitate ale producătorilor de renume (inclusiv europeni) și bazate pe soluții tehnologice protejate de numeroase brevete. Trăsătura caracteristică a splicer-elor de la Signal Fire este utilizarea telefonului pentru configurarea, arhivarea datelor de operare și pentru diagnosticare. Produsele acestei companii au câștigat recunoașterea pe piețele din întreaga lume. Calitatea ridicată a dispozitivelor oferite este confirmată de politica de garanție a companiei , ce ofera servicii complete de service.
Semnal Fire AI-9 folosește tehnologia de aliniere a miezului (core alignment technology) (există opțiunea de aliniere a invelisului) care asigură atenuarea minimă a sudurilor.
Capetele de fibră sunt poziționate de 6 motoare pas cu pas de la Siemens , ceea ce este o excepție absolută în această categorie de preț.
Splicerul poate fi utilizat atât pentru sudura magistralelor de fibră optică, lungi de o sute de kilometri, cât și în sisteme FTTH care necesită conexiuni punct-la-punct, în reţele și sisteme de supraveghere video bazate pe fibre optice. Modelul AI-9 este echipat cu un procesor quad-core, oferind un timp de răspuns mic (splicerul este gata de funcționare în 3 secunde) și asigură operațiuni rapide de sudură a fibrei optice și încălzire a tuburilor termocontractabile. Splicerul este unul dintre cele mai rapide dispozitive de acest tip disponibile în prezent pe piață și cel mai rapid din clasa sa de preț.
Ecranul de 5,1 inci cu rezoluție de 800x480 pixeli și luminozitatea reglabilă face utilizarea sa fie simplă și intuitivă, chiar și în condiții de iluminare dificile. Sistemul optic oferă factor de mărire de 300 , ceea ce face foarte ușor să observați operațiile de îmbinare și analiza vizuală a rezultatelor (în două planuri). Durata minimă de îmbinare este de 5 secunde , iar timpul de încălzire a manșonului (manșoane de 40 mm) este de numai 15 secunde . Adaptorul USB inclus vă permite să încărcați telefonul sau să conectați o lampă alimentată de la portul USB
atunci când lucrați în întuneric (fără lampă inclusă).

Suporturile universale de fibră asigură confortul și rapiditatea în utilizare - pot susține fibre SM sau MM de 250 μm sau 900 μm în tampoane sau tuburi, pigtailuri, fibre izolate în cauciuc, multi fibre sau cabluri DROP. Aparatul de sudură este dotat cu diferite moduri de sudură precum şi te moduri programabile cât și modul Auto -potrivit în majoritatea cazurilor.
Carcasa este făcută din metal acoperit cu un strat de protecție din cauciuc. Camera de sudare și cuptorul de încălzire sunt făcute din plastic de înaltă calitate. Setul include o cutie de unelte ce conține toate uneltele necesare, sursă de alimentare și accesorii (amplasate într-un sertar pe două niveluri montat pe șine metalice). Ce este important , instalatorul nu trebuie să scoată aparatul de sudură din carcasă în timpul lucrului - cutia oferă un suport solid și stabil. Întreaga cutie este făcută din plastic durabil și are un element detașabil ce poate fi folosit pe post de scaun sau masă mică.
Echipamentul este dotat cu baterie reîncărcabilă de 7800mAh ce are suficient curent pentru aprox. 200 de suduri și cicluri de încălzire ale cuptorului. Timpul de încărcare al bateriei este de numai 3.5 h. Conceptul "Press and remove" (apăsaţi şi scoateţi) al compartimentului bateriei permite schimbarea foarte rapidă a bateriei (se poate achiziționa o baterie de rezervă). Adiţional, aparatul de sudură AI-9 este dotat cu un port USB pentru încărcarea unui telefon+++.
Software-ul splicerului permite utilizatorului să activeze așa-numita "blocare inteligentă". În acest mod, utilizatorul are posibilitatea de a limita utilizarea splicerului - de exemplu atunci când îl închiriază.
Se pot activa următoarele restricții:

* splicerul este blocat în mod implicit; se poate debloca folosind un anumit telefon,
* splicerul este deblocat pentru a efectua un anumit număr de suduri - după care va rămâne blocat,
* splicerul este deblocat pentru o perioadă limitată de timp (utilizatorul definește intervalul); după aceea, splicerul va rămâne blocat.

Elemente distinctive:
 • 6 motoare pentru poziționarea fibrelor,
 • opțiuni de aliniere după centrul fibrei sau după exterior,
 • opțiune de mod AUTO,
 • factor de mărire x300,
 • procesor quad-core care oferă timpi de răspuns rapid,
 • timp de splicing de la 5 secunde,
 • încălzire rapidă (15 s pentru manșon de 40 mm);
 • configurare prin applet (Android / iOS),
 • aplicația poate crea rapoarte de funcționare (export în xls),
 • Afișaj mare (5.1") cu luminozitate reglabilă,
 • carcasă metalică îmbrăcată în cauciuc,
 • lampă LED incorporată,
 • baterie interschimbabilă de mare capacitate (7800 mAh, aproximativ 200 de operațiuni de îmbinare și încălzire);
 • timpul de încărcare a bateriei: cca 3,5 ore,
 • port USB pentru încărcarea unui smartphone,
 • suporturi universale pentru fibre,
 • set de instrumente de înaltă calitate,
 • set de accesorii diverse.
Splicerul vine gata de funcționare pentru munca de zi cu zi nu are nevoie de nici o configurație sau aplicație suplimentară. Aplicația disponibilă în Google Play sau AppStore este necesară numai pentru gestionarea avansată, de ex. pentru modificarea programului implicit de sudură sau a setărilor de calibrare datorită condițiilor de mediu extrem de schimbătoare. Aplicația include, de asemenea, un manual de instrucțiuni în limba engleză și videoclipuri instructive.
Software-ul oferit de producător permite utilizatorului să schimbe atât parametrii de bază cât și funcțiile avansate ale aparatului de sudură. Este de asemena posibilă funcționarea în mod full manual cu poziționarea manuală a fibrelor în cele două planuri. Apletul permite utilizatorului să vadă istoricul sudurilor efectuate (opțional cu fotocrafii pentru cele prost făcute) și exportarea lui pe o foaie de calcul (cu opțiuni de filtrare).
Atenție: garanția pentru bateria reîncărcabilă este de 12 luni.

Specificații

Tip produs Sudor cu fibră optică
Producător Semnal de foc
Nume AI-9
Poziționarea fibrelor manta, Pentru miez
Timp minim de îmbinare S 6
Timp minim etanșare a scutului de îmbinare (40 mm) S 15
Număr motoare 6
Calibrare automat Nu
manual Da
Autofocalizare Da
Tip fibre suportate Singlemode G.652, G.655, G.657
Multimode G.651 – OM1, OM2, OM3, OM4
Atenuare splice (medie) Fibre singlemode dB
Fibre multimode dB
Atenuarea reflexiei (min.) dB 60
Puterea electrodului aproximativ 3000 de îmbinări
Diametrul fibrei suportat manta μm 80 – 150
teacă μm 100 – 1000
Lungimea de tăiere a fibrei manta de 250 μm mm 8 – 16
acoperire > 250 μm mm 16
Test rezistență splice N 2
Mărirea imaginii Axa X x300
Axă Y x300
ambele axe x150
Ecran diagonală inci
rezoluție p 800 × 480
tip TFT
Baterie/acumulator tip litiu
capacitate mAh 7800
Alimentare electrică Tensiune alimentare V 100 – 240
Tensiune ieșire DC V
Greutate Splicer kg
Set kg
Dimensiuni Splicer mm 130 × 122 × 148