COŞUL MEU
Coşul este gol

Aparat profesional de măsură DVB: Rover Masterat STC (DVB-T/DVB-S/DVB-C)
Cod: R10832
Retras din ofertă
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Vedere de ansamblu
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Vedere din lateral, conectorul de semnal

Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Vedere din lateral, conectorul de alimentare

Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Geanta de umăr pentru transport
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Accesoriile incluse
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Geanta pentru accesorii
Succesorul modelului Scout ST2+, aparatul de măsură Rover Master STC dă posibilitatea profesioniştilor să măsoare şi să analizeze următoarele semnale:
 • DVB-S,
 • DVB-S2,
 • DVB-T,
 • DVB-H,
 • DVB-C,
 • analogice (satelit şi terestru).
Banda de frecvenţă pentru semnale terestre (DVB-T, DVB-H, DVB-C, analogic) este între 47-870 MHz iar pentru semnale satelit (DVB-S, DVB-S2) între 930-2150 MHz. Pentru prima categorie de semnale (cele terestre) nivelul măsurat poate varia între 5 şi 123 dBuV (cu precizie de 1 dBuV), iar în cazul semnalelor de satelit (SAT FI) între 30 şi 123 dBuV (cu precizie de 1.5 dBuV).
Sunt suportate următoarele tipuri de modulaţie digitală:
 • QPSK - Modulaţie cu deplasare de fază în cuadratură,
 • 8PSK - Modulaţie cu deplasare de fază (8 faze),
 • COFDM - Multiplexare codificată cu divizare ortogonală de frecvenţă,,
 • QAM (emulat) - Modulaţie de amplitudine în cuadratură.
Pentru fiecare standard de transmisie, echipamentul poate efectua:
 • testarea automată a calităţii semnalului,
 • analiza spectrală a semnalului,
 • măsurarea marjei de zgomot (în cazul de semnalelor digitale).
MER ("Modulation Error Rate" - Rata de Eroare a Modulaţiei) este egal cu raportul dintre puterea efectivă a vectorului eroare din constelatie şi puterea de referinţă efectivă (care este egală cu puterea efectivă a semnalului transmis într-un canal fără pierderi).
QEF ("Quasi Error Free") defineşte pragul pentru recepţia semnalului corect.

bBER şi aBER - ("Bit-Error-Rate before Viterbi decoder" - rata erorii de bit înainte de decodorul Viterbi) şi ("Bit-Error-Rate after Viterbi decoder" - rata erorii de bit după decodorul Viterbi), cunoscute şi sub denumirea de CBER şi VBER (("Channel Bit-Error-Rate") şi ("Viterbi Bit-Error-Rate"))
Este important să înţelegeţi care valoare BER o măsuraţi - aBER(după Viterbi) este de aproximativ un milion de ori mai mică decât bBER.
Măsurătorile şi/sau indicatorii aparatului
TV analog terestrunivelul de semnal
nivelul subpurtătoarei video
nivelul subpurtătoarei audio
raportul nivelului de subpurtătoare video la cel de subpurtătoare audio
TV digital terestruputerea canalului
aBER şi bBER
MER
diagrama constelaţiei
marja de zgomot
TV analog satelitnivelul de semnal
TV digital satelitputerea canalului
aBER (QPSK) şi bBER
PER (8PSK)
MER
EVM
diagrama constelaţiei
Un foarte important avantaj al acestui nou model este capacitatea lui de a măsura semanalele DVB-T reflectate sau cele deplasate. Această caracteristică este foarte utilă în cazul în care se lucrează cu instalaţiile din zone dens populate sau în zone cu emiţătoare SFN ("Single Frequency Network" - mai multe transmiţătoare dintr-o zonă restrânsă ce utilizează acelaşi canal). Cunoscând parametrii semnalelor parazite, tehnicianul va fi capabil să depăşească efectele negative cauzate de acestea, stabilităţii recepţiei.
PER ("Packet Error Rate") stabileşte raportul dintre pachetele incorect transmise şi numărul total de pachete recepţionate. Se consideră invalid un pachet de date în care chiar şi un singur bit este recepţionat eronat. Valoarea estimată a PER este probabilitatea existenţei unui bit eronat.
EVM ("Error Vector Magnitude" - magnitudinea reziduală a vectorilor de eroare), sau REC ("Receive Constellation Error" - valoarea normalizată a erorii constelaţiei semnalului la recepţie),este un parametru des întâlnit pentru evaluarea calităţii semnalelor cu modulaţie digitală în sistemele de telecomunicaţii. Exprimă diferenţa dintre valoarea tensiunii complexe(plan I-Q) aşteptată pentru un simbol demodulat şi valoarea efectiv recepţionată. În principiu, EVM arată gradul de deviere a simbolurilor constelaţiei semnalului recepţionat de la poziţia lor teoretică. Vectorul eroare de simbol este determinat de distanţa între cele două perechi de simboluri(cel teoretic transmis şi cel recepţionat în realitate). EVM este puterea medie a vectorului de eroare raportat la puterea semnalului.
Echipamentul de măsură permite identificarea parametrului "Bouquet Id" şi oferă informaţii în legătură cu parametrii de modulaţie. Totodată, poate afişa şi informaţii despre criptarea semnalului. Utilizatorul poate previzualiza lista serviciilor oferite de "Bouquet Id"-ul identificat (cu video şi audio), precum şi tabelul PID.
Dispozitivul dă posibilitatea instalatorului să asculte partea audio a canalelor TV analogice şi canalele radio din FM. Există posibilitatea de scanare şi memorare automată a canalelor. Buzzer-ul încorporat va ajuta tehnicianul la alinierea antenelor fără a fi nevoie de constanta monitorizare a parametrilor pe afişaj. Este de asemenea posibilă compararea nivelurilor de semnal a oricăror două canale (funcţie "tilt").
Rover Master STC are capacitatea de a identifica sateliţii şi de a căuta transpondere.Este compatibil cu protocolul DiSEqC şi tehnologia Unicable (SCR - "Satellite Channel Router") şi poate deasemenea ajuta la alinierea antenelor de satelit dual LNB. Funcţia "SAT Finder" este utilizată la căutarea sateliţilor. Pot fi alimentate diverse echipamente (preamplificatoare, LNB-uri, multiswitch-uri) cu tensiuni de 5, 12, 18, sau 24 V.

Atât în ​​timpul măsurării parametrilor de semnal cât şi în timpul analizei spectrale, Rover Master STC dă posibilitatea utilizatorului să "schimbe din mers" transponderele, canalele şi frecvenţele. Se pot crea până la 99 de liste de transpondere, fiecare cu până la 199 canale. Fiecare listă are rezultatele măsurătorilor de semnal automat înregistrate prin simpla activare a funcţiei "auto login". Aparatul de măsură poate determina în mod automat parametrii de semnal preselectaţi şi salva rezultatele sub formă de fişiere (capacitatea memoriei: 99 de fişiere alocate pentru liste), precum şi scana întreg spectrul RF a unuia sau mai mulţi sateliţi.
Afişorul dispune de o rezoluţie de 64x128 pixeli, suficientă pentru prezentare clară a rezultatelor. Producătorul garantează că o baterie complet încărcată poate dura până la 2.5 ore (la utilizare maximă). Firmware-ul poate fi actualizat prin intermediul interfeţei USB 2.0. Carcasa exterioară a dispozitivului este fabricată din plastic rezistent la impact. Sunt incluse genţi de transport atât pentru echipamentul de măsură cât şi pentru accesorii, un alimentator de perete, încărcător auto şi un cablu USB.
Specificaţii tehnice
NumeRover Masterat STC
CodR10832
Standarde compatibileDVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-H, DVB-C, TV satelit şi terestru analogic
Frecvenţe [MHz]47-862 (DVB-T, DVB-H, DVB-C, TV terestru analogic)
930 - 2150 (DVB-S, DVB-S2, SAT TV analogic)
Nivelul de semnal [dBuV]30-123 (DVB-T, DVB-H, DVB-C, TV terestru analogic)
5-123 dBuV (DVB-S, DVB-S2, SAT TV analogic)
Precizie [dB]1.0 (DVB-T, DVB-H, DVB-C, TV terestru analogic)
1.5 (DVB-S, DVB-S2, analogic SAT TV)
Scheme de modulaţie digitală suportateQPSK, 8PSK, COFDM, QAM (simulat)
Măsurători indiferent de tipul semnaluluitest automat al calităţii semnalului, analiză spectrală
Măsurători semnale digitalemarjă de zgomot
Măsurători transmisii TV analogice terestrenivelul de semnal, nivel de semnal subpurtătoare video, nivel de semnal subpurtătoare audio, raportul nivelului de subpurtătoare video la cel de subpurtătoare audio
Măsurători transmisii TV digitale terestre putere canal, aBER, bBER, MER, marjă de zgomot, diagrama constelaţiei
Măsurători transmisii SAT TV analognivelul de semnal
Măsurători transmisii DVB-S/DVB-S2putere canal, aBER (QPSK), bBER, PER (8PSK), MER, EVM, diagrama constelaţiei
Posibilităţi adiţionale DVB-S/DVB-S2identificare a "bouquet_id", detalii de modulaţie, detecţia criptării, listarea serviciilor dintr-un "bouquet" audio şi video, tabel PID
Monitorizare audio canale TV analogice, radio FM
Funcţii suplimentare pentru semnale terestrescanare automată cu colectare de date, "salt" între canale, atenţionare audio la alinierea antenei (buzzer), afişare pentru întreaga bandă pe LCD, compararea nivelurilor a fouă semnale selectate
Funcţii suplimentare pentru semnale satelitcăutare sateliţi şi transpondere; suport pentru positiener prin standard DiSEqC, protocol SCR, aliniere LNB
Alimentare echipamente externe (LNB, preamp, etc) [V]5, 12, 18, 24
Navigaretranspondere, frecvenţe, canale
Memorie99 liste (fiecare cu până la 199 transpondere/canale)
99 fişiere de log
Rezoluţie afişaj64 x 128
Actualizare firmwarevia port USB 2.0
Funcţionare pe baterie [ore]2.5
Greutate [kg]1.2
Dimensiuni [cm]22.5x21.5x8
Accesoriigenţi pentru transport (dispozitiv şi accesorii), alimentator AC, încărcător auto, cablu USB
Retras din ofertă
 
Aparat profesional de măsură DVB: Rover Masterat STC (DVB-T/DVB-S/DVB-C)
Cod: R10832
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.