Analizator satelit-terestru DSM 31

Suport tehnic

Detalii

Analizator satelit-terestru DSM 31
Analizatorul
Analizator satelit-terestru DSM 31
Conectorii F mamă pentru semnalul de analizat
Analizator satelit-terestru DSM 31
Locaşul de instalare a bateriei
DSM-31 R10230 un echipament de măsură versatil, proiectat special pentru a uşura munca instalatorilor de antene. Având în vedere uşurinţa în utilizare, dispozitivul este recomandat oricui doreşte să instaleze pe cont propriu o antenă satelit sau terestră. Aparatul este utilizat pentru a alinia corespunzător antenele de televiziune terestră sau de satelit dar şi pentru a identifica caracteristicile cablurilor coaxiale. Este capabil şi de a măsura tensiunea şi curentul de linie. Folosind combiner-ul audio inclus, utilizatorul poate identifica cu uşurinţă orice satelit.
Analizator satelit-terestru DSM 31
Accesoriile incluse: căşti, conectori etichetaţi, combiner audio
Aparatul de măsură are trei moduri principale de funcţionare:
 • SAT1 - măsurare în bandă largă a nivelului de semnal satelit (analog, DVB-S, DVB-S2),
 • TER. TV - măsurare în bandă largă a nivelului de semnal terestru (460-860 MHz: analog, DVB-T),
 • CABLE ID - identificarea a până la 8 cabluri coaxiale diferite.
"SAT1"
Măsurare în bandă largă a nivelului de semnal satelit (analog, DVB-S, DVB-S2)
 • PEAK HOLD - reţine valoarea maximă.
 • BEEP - intensitatea sonoră creşte odată cu nivelul de semnal.
 • Măsurarea tensiunii de linie cu precizie de 0.1 V. O caracteristică foarte utilă, care permite evaluarea tensiunilor pentru ambele polarizări. Căderilor de tensiune de pe cablu, de pe conectori şi multiswitch pot reduce nivelul tensiunii de alimentare necesat LNB-ului pentu a comuta pe banda superioară de frecvenţe.
 • Măsurarea curentului de linie cu precizie de 1 mA oferă informaţii despre modul în care au fost conectare la cablul coaxial LNB-ul şi alte echipamente specifice (amplificatoare, sumatoare, positionere) şi dacă acestea funcţionează într-un mod corespunzător.
 • Ton de 22 kHz, V/H precum şi indicaţii Lo/Hi.
 • Pentru a verifica corectitudinea alinierii antenei, instalatorul injectează pe traseul RF folosind combinerul SA1 (inclus) un semnal sonor preluat de la ieşirea audio a receiverului de satelit care, la rândul lui, va fi setat pe un transponder cunoscut al satelitului. Simpla ascultare a unui canal permite o poziţionare grosieră acceptabilă a antenei.
 • Modul SAT1 FINE dispune de o sensibilitate foarte ridicată, această fiind necesară alinierii finale a antenei. Această funcţie este de obicei folosită atunci când procesul de instalare este la sfâşit şi instalatorul trebuie doar să imobilizeze antena cu şuruburi.
"TER. TV"
Măsurare în bandă largă a nivelului de semnal terestru (460-860 MHz: analog, DVB-T)
 • PEAK HOLD - reţine valoarea maximă.
 • BEEP - intensitatea sonoră creşte odată cu nivelul de semnal.
 • Măsurarea tensiunii/curentului de linie cu precizie de 0.1 V / 1 mA oferă informaţii despre corectitudinea conexiunilor din sistem dar şi despre funcţionarea diverselor echipamente specifice (amplificatoare, sumatoare, positionere).
 • Modul FINE activează amplificatorul încorporat (pentru a fi utilizat în caz de nivel de semnal redus).
"CABLE ID"
În acest mod, utilizatorul poate identifica tipuri de cablu coaxial folosind cei patru conectori etichetaţi. Aparatul de măsura are totodată capacitatea de a detecta şi întreruperile sau situaţiile de scurt.
În modul SAT, intrarea TUNER trebuie să fie conectată la o sursă de alimentare potrivită pentru un LNB (de obicei, un receptor de satelit sau un alimentator / baterie). În modul TER.TV analizatorul de semnal nu are posibilitarea de a alimenta un amplificator. Ca urmare, atunci când sistemul de antenă utilizează un amplificator / preamplificator, intrarea TUNER trebuie, de asemenea, conectată la o sursă de alimentare. Aparatul funcţionează cu o baterie de 9V. Starea acesteia este afişată pe ecranul LCD.

Specificații

Tip produs Analizor
Tipul contorului Combo
Producător Mezon
Model DSM 31
Specificații
Receptor DVB-S/S2 Conector priză f