COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 14/2015 (6 aprilie 2015)
Samsung aduce oamenii împreună prin realitatea virtuală. Căştile Gear VR de la Samsung ce transpun utilizatorii în realitatea virtuală nu sunt doar jucării pentru gameri. Producătorul a demonstrat că această tehnologie poate interveni în viața oamenilor prin crearea unei conexiuni virtuale între persoane din locuri îndepărtate. Un exemplu este cuplul căsătorit Jason și Alison Larke din Perth în Australia. Când așteptau naşterea lui Steele, cel de-al treilea copil, ei au fost la mai mult de 2.500 de mile depărtare unul de altul din cauza locului de muncă al lui Jace. Totuşi, Samsung l-a ajutat pe Jace să depăşească bariera distanței și să participe la acest eveniment important. Tatăl, cu domiciliul în orașul minier Chinchilla, Queensland, a asistat la nașterea copilului său în direct, evenimentul fiind surprins de mai multe camere creând astfel efectul de realitate virtuală. Echipa Samsung a instalat camerele video, audio şi echipamentul de streaming în salonul de spital al lui Alison, în Perth. Acest echipament a fost conectat direct cu Samsung Gear VR din Chinchilla, unde era tatăl. În acest fel, Jace nu numai că a putut să vadă tot ce se întâmpla în sala de naşteri, dar a şi putut comunica cu Alison în acel moment special.
Setul Samsung Gear VR are o funcționalitate completă numai la conectarea cu smartphone-ul Samsung Galaxy Note 4. Ochelarii țin smartphone-ul fixat pe capul utilizatorului și transferă imaginea afișată pe ecranul acestuia la ochii utilizatorului, prin intermediul unor lentile speciale. Deci inima întregului echipament este însuşi smartphone-ul care furnizează o putere de calcul adecvată pentru rularea software-ului Oculus destinat procesării imaginilor cu efect 3D. Pe lângă adâncirea în lumea filmelor și jocurilor, un astfel de sistem poate da jos barierele impuse de distanțele lungi, așa cum a fost în cazul lui și Jason Alison.
Arno Lenior, directorul de marketing al companiei, australian la origine, a declarat: "Fiind eu însumi tată, ştiu cât de incredibilă este nașterea unui copil. Povestea lui Alison și Jason este familiară pentru milioane de australieni. Traiul departe de familie și prieteni este o experienţă tulburătoare pe care cei mai mulţi dintre noi o înțelegem. Însă prin puterea tehnologiei Gear VR, am putut să-l ajutăm pe Jason să-şi întâmpine al treilea fiu la venirea sa în lume într-un mod interesant şi unic în acelaşi timp. Aceasta este de fapt ceea ce tehnologia îşi propune: să facă posibile experiențele umane."
De ce să folosim switch-urile inteligente? Switch-urile TP-LINK inteligente cu management oferă soluții optime pentru mediile care necesită Gigabit Ethernet. Procesoarele puternice şi memoria mare a acestor dispozitive asigură un flux stabil de date. Funcția VTC permite verificarea stării cablurilor, iar gestionarea adreselor MAC dinamice facilitează controlul accesului la porturi individuale de comutare. În plus, sistemul se poate reabilita și se pot crea în orice moment copii de siguranță ale fișierelor de configurare. Toate funcțiile switch-urilor pot fi gestionate printr-o interfață facilă a unui browser Web.
Principalele caracteristici ale acestei game de switch-uri sunt:

  • Quality of Service (QoS) - calitatea serviciului
    • QoS permite administratorilor să acorde prioritate traficului de rețea bazat pe standardul IEEE 802.1p. Acest proces asigură un streaming video neîntrerupt de interferențe, conferințe VoIP și video.
  • Controlul lățimii de bandă a portului
    • Controlul lățimii de bandă a portului permite administratorilor de rețea să definească lățimea de bandă alocată unui port, asigurându-se o transmisie sigurăpentru video, audio și a jocuri de rețea.
  • Suport pentru VLAN-uri
    • Switch-urile sunt compatibile cu IEE 802.1Q tag VLAN, VLAN Port-based și MTU VLAN.
  • Testare virtuală a cablurilor (VCT)
    • Switch-urile inteligente TP-LINK au funcția de testare a cablurilor pentru a rezolva eventualele probleme în rețeaua de cablare. La cererea utilizatorilor, sistemul poate efectua testarea cablurilor conectate la porturile Ethernet. Testul detectează circuitele deschise și scurtcircuitele în ambele direcții de transmisie, calculează lungimea cablului, precum și distanța dintre port și locul defectului.
  • 5 ani garanție
    • Toate switch-urile inteligente cu management sunt acoperite de o garanție de 5 ani.
Switch TP-LINK TL-SG2424 SMART 24xGE 4xSFP
Switch TP-LINK TL-SG2424 SMART 24xGE 4xSFP N29948
Amplificatoare de bloc în sistemele de antenă comune. Amplificatoarele sunt utilizate în sistemele de antenă comună pentru distribuţia semnalelor de antenă în cadrul rețelelor pasive. Ele compensează atenuarea rețelelor de distribuție cauzată de splitter-e, tap-uri, cabluri și prize de antenă. Amplificatoarele au o intrare și o ieșire, adesea şi o ieșire de test (nivelul semnalului de test este de obicei mai mic cu 20 sau 30 dB). Acestea au de asemenea circuite de alimentare integrate, compensând diferențele de atenuare a cablului la diferite frecvențe (reglaj slope). Nivelul maxim de ieșire este de obicei de cel puțin 100 dBμV.
Amplificator CATV scară Terra HA-123 (28 dB, max. 117 dB)
Amplificatorul CATV de bloc Terra HA-210, cu câştig de 36 dB şi nivel de ieşire de maxim 107 dBμV
În funcție de nevoile reale, instalatorul poate alege între modele cu diferite niveluri de câștig maxim, diferite semnale de ieșire sau intervale de frecvență (inclusiv opţiunea canalului de retur).
NumeHA-129R65HA-210AS-038R65HA-204R65
CodR82316R82305R82040R82308
Domeniu de frecvenţe [MHz]5-65
87-862
47-8625-65
87-862
5-65
87-862
Nivel maxim de ieşire [dBμV]100107100105
Câştig (cale directă) [dB]24-27/32-36362337
Cale de retur
DANUDADA
Câştig (cale de retur) [dB]18-21--227/-4
Merită menționat că primul stadiu de amplificare al unui sistem mare trebuie să fie bazat pe amplificatoare de canal care să filtreze semnalele nedorite și să egalizeze nivelele canalelor recepționate. Amplificatoarele de bloc sunt folosite în etapele următoare.
Transmisie HDMI la calitate FullHD prin fibră optică. În cazul sistemelor extinse de monitorizare video, centrele de monitorizare sunt adesea situate la distanță faţă de aparatul de înregistrare. În exemplul de mai jos, o fabrică a fost dotată cu un sistem IP CCTV de opt camere IP și un NVR plasat într-o cameră-server sigură, asigurând securitatea stocării datelor.
Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP)Media convertor ULTIMODE M-023M (doua fibre multimode, 2 km)Media convertor ULTIMODE M-023M (doua fibre multimode, 2 km)Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP)
Conversia semnalului HDMI în semnal IP transmis mai departe printr-o fibră multimode
Camera de control se află în altă clădire, la 400 de metri distanță. Aceasta este echipată cu un monitor mare care afișează simultan imaginile de la toate camerele. Imaginile sunt transmise către această cameră independent de reţeaua LAN, prin intermediul link-ului optic, cu convertoarele media optice ULTIMODE M-023M L10021 şi convertorul HDMI-IP SIGNAL H3604 (setul H3604 include unități de emițător și receptor).
Această soluţie prezintă mai multe avantaje: imaginile pot fi transmise către camera de monitorizare indiferent de starea reţelei LAN iar fluxul video nu va afecta traficul existent în reţea. În plus, personalul de supraveghere nu trebuie să intre în sistem şi nu poate face nici o modificare a parametrilor de operare a sistemului CCTV.
O alternativă la soluția prezentată este utilizarea convertoarelor HDMI-fibră optică Signal-HD H3608. Această soluție este mai costisitoare, dar foloseşte un număr mai mic de dispozitive (consum redus de energie, fiabilitate crescută).
Modificarea parametrilor camerelor Signal IP folosind IPCSearcher. Aplicaţia IPCSearcher este folosită pentru căutarea camerelor Signal în rețeaua IP, actualizarea firmware-ului, precum și modificarea parametrilor camerelor video. Aplicația este utilă în special în configurarea inițială a oricărui sistem de monitorizare video cu mai multe camere. Instalatorul nu este nevoit să conecteze în mod individual fiecare cameră pentru a schimba adresa IP implicită. Programul detectează toate dispozitivele, chiar și cu aceleași adrese IP, și permite modificarea rapidă a parametrilor lor.
În versiunile 4.1.46.5 și 5.1.12.5, este necesară schimbarea adresei IP a computerului care rulează software-ul, pentru a se potrivi subrețelei camerei țintă. În caz contrar, instalatorul obține o parolă greșită (sau, în ultima versiune, nu vor fi acceptate modificări ale parametrilor camerei). Pentru a modifica setările adaptorului de rețea sau pentru a adăuga o altă subrețea, utilizatorul computerului trebuie:
  • să intre în Control Panel ->Network Connections
  • să dea click dreapta pe adaptorul reţelei, apoi să aleagă opţiunea Properties
  • să selecteze Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties
  • a) pentru schimbarea adresei IP:
    • selectaţi Use the following IP address: şi introduceţi manual adresa IP ce corespunde subreţelei camerei ţintă
  • b) pentru adăugarea unei subreţele:
    • selectaţi Advanced TCP/IP Settings -> IP Settings, introduceţi adresa IP şi Subnet mask (masca subreţelei), apoi daţi click pe butoanele Add... şi OK
Fereastra de schimbare a adresei IP Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)
-> Properties

Fereastra de adăugare a unei subreţele Advanced TCP/IP Settings
-> IP Settings

A doua opțiune (b) este categoric mai bună, pentru că prin adăugarea unei noi subrețele, aplicația IPCSearcher permite modificarea setărilor de rețea ale camerei păstrând setările de rețea existente ale PC-ului.
Realizarea setărilor pentru camerele HD-TVI. Meniul OSD al unei camere HD-TVI poate fi afişat direct pe un monitor conectat la un DVR HD-TVI. Setările se pot realiza după selectarea opțiunii PTZ din meniul DVR-ului, urmată de apăsarea butonului "Menu". În sistemul-HD TVI, cablul coaxial dintre cameră și DVR transmite nu numai material video HD, dar şi date bidirecționale utilizate pentru controlul camerei.
Structura meniului OSD
Navigarea în meniul OSD este posibilă folosind butoanele de control PTZ, adică sus/jos și stânga/dreapta. Butonul SET aprobă modificările. Prin apăsarea butonului ENTER, utilizatorul poate intra în sub-meniul funcției selectate.
În cadrul acestui meniu, utilizatorul poate stabili setări pentru diferite funcţii, printre care şi:
  • modul de operare
  • expunere (obturator, AGC, sense-up, luminozitate, D-WDR, funcţia "fără ceaţă")
  • BLC
  • balans de alb
  • reducţia zgomotului
  • măşti de confidenţialitate
Produse noi în oferta Dipol
Mufă F MASTER RG6 (pentru compresie pe cablu RG6)
Conectorul MASTER Platinum F6 E80332 este fabricat din bronz placat cu zinc, special pentru cablurile coaxiale RG6. Este un proces special, de mare precizie, pentru o instalare cât mai uşoară pe cablu. Metoda de compresie este foarte simplă și garantează o conexiune bună și stabilă pentru o lungă perioadă de timp.
Cablu optic de distribuție: ULTIMODE BS-12SM (12xG.652D,
Cablul optic de distribuție: ULTIMODE BS-12SML8712 este o componentă a unui sistem inovator de cabluri din fibră optică cu acces facil la fibrele individuale, fiind folosit cu succes în instalaţiile din clădirile foarte înalte. Fibrele optice pot fi ramificate direct către abonaţi fără a mai fi nevoie de joncţiuni suplimentare. Fibrele individuale sunt foarte uşor de extras datorită faptului că acestea se află în tuburi centrale fără gel. Cablul conţine 12 fibre single-mode G652D.
Cameră HD-TVI TURBO Hikvision DS-2CE56C2T-IRM (de tavan, 720p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 20m)
Camera HD-TVI TURBO Hikvision DS-2CE56C2T-IRM M7501 a fost proiectată pentru utilizare în sistemele CCTV bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează un material video de 720p. Având sensibilitate ridicată (0.01 lx) și iluminator IR încorporat cu o rază de acţiune de până la 20 m, camera asigură o imagine de înaltă calitate în lumină scăzută sau chiar în condiții de întuneric.
Ştiri
26 martie, 2015 - schimbarea Serverului Hikvision DDNS. Serverul DDNS Hikvision - www.hikvisioneurope.net - va fi oprit la 5 aprilie, 2015. Adresele dispozitivelor din acest domeniu (www.hikvisioneurope.net/device_name) nu vor mai funcţiona. Dispozitivele care folosesc serverul vor necesita conturi noi la noul server: www.hik-online.com
Merită citit:
Alimentarea camerelor IP - partea 1/48 VDC. Telealimentarea sau transmiterra pe distanțe mari a energiei electrice este implicit corelată cu scăderi ale tensiunii de alimentare la bornele consumatorului și reducerea considerabilă a eficienței întregului proces, lucru cauzat în principal de pierderile de pe cablu (rezistivitatea electrică). Date fiind lungimea liniei de transmisie și parametrii fizici ai acesteia, tensiunea electrică va scădea în funcție de curentul cerut de consumator. Acceași putere (wați) poate fi furnizată modificând valorile tensiunii și curentului de alimentare, anume mărind tensiunea și scăzând valoarea curentului.
Chiar această metodă este folosită în sistemul PoE, tensiunea de alimentare fiind de 48 VDC și nu 12 VDC.
Power over Ethernet folosește pentru transmiterea energiei electrice perechile de conductori nefolosite în rețelele UTP/FTP 10/100 Mbps Fast Ethernet. Camerele IP compatibile cu standardul 802.3af versiunea B pot fi alimentate cu 48 VDC transmis pe cablu UTP/FTP (min. cat 3) folosind perechile 4/5(+) și 7/8 (-)...
detalii
Telealimentare PoE într-un sistem CCTV
Rezoluţie Full HD 1080p în sistemele CCTV analogice
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.