COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr.36/2012 (29 octombrie, 2012)
"Red Bull Stratos" - record de publicitate. Pe 14 octombrie 2012, milioane de telespectatori l-au urmărit cu răsuflarea tăiată pe paraşutistul austriac Felix Baumgartner care, după cinci ani de pregătiri temeinice a sărit de la peste 39 km în scopul finalizării proiectului Red Bull Stratos. În acţiunea întreprinsă a reuşit doborârea a trei recorduri: cel mai înalt zbor al unei persoane într-un balon, saltul de la cea mai mare înălţime și recordul care a surescitat cel mai mare interes - cel de viteză în timpul căderii libere. Atingând o viteză de 1342.8 kilometri pe oră, Baumgartner a depăşit două bariere şi anume bariera sunetului şi limita potenţialului uman.
Red Bull îşi mai poate adăuga câteva recorduri. Cel mai remarcabil este "cel mai reuşită" campanie de marketing. Doar pe canalul canalul YouTube special creat în acest scop, săritura lui Baumgartner a fost urmarită live de peste 8 milioane de oameni. Numărul acestoara ar fi fost şi mai mare dar cererea a depăşit lăţimea de bandă disponibilă celui mai mare serviciu de video online. Acesta este un record absolut, detronând cu uşurinţă toate evenimentele sportive şi mai ales dezbaterile prezidenţiale din SUA.
Pe lângă această uimitoare realizare umană, alte lucruri extraordinare implicate în acest proiect au fost tehnologiile de captură, înregistrare şi transmitere a întregului eveniment. Întreaga aventură a fost înregistrată de un sistem care a numărat nu mai puţin de treizeci de camere. Cele situate la înălţime au trebuit să lucreze în condiţii de temperatură şi presiune scăzută iar cele de la sol - de captat imagini ale unor obiecte situate la câţiva zeci de kilometri distanţă.
Cele mai multe dintre acestea au fost iniţial concepute pentru misiunile spaţiale. Cinci camere au fost montate pe costumul spaţial.
Două sisteme de urmărire optică instalate la sol - JLAIR (Joint Long-range Aerospace Imaging and Relay) au fost folosite, pentru prima dată, de o firmă privată. Fiecare instalaţie a fost dotată cu două camere HD cu înregistrare la 60 de cadre pe secundă şi o cameră de rezoluţie 4K (4000 x 2000 pixeli) capabilă de înregistrare la 120 de cadre pe secundă. Conectate la sisteme speciale de tip telescop, camerele video au lucrat la o lungime focală echivalentă de 8000 mm. Pentru comparaţie, cele mai puternice obiective disponibile pe piaţă pot asigura o distanţă focală de 10 ori mai mică - 800 mm. Urmărirea paraşutistului pe durata saltului în timp ce acesta se deplasa cu viteză apropiată de cea a sunetului a fost posibilă doar cu utilizarea camerelor cu infraroşu deoarece acestea cu permis reducerea impactului negativ al radiaţiilor asupra calităţii imaginii. [sursa: redbullstratos.com]
Pentru majoritatea s-ar părea că întregul proiect Stratos al firmei Red Bull a fost o investiţie fără profit care va fi dat uitării în câteva săptămâni. Cu toate acestea, aşa cum a fost menţionat la început, proiectul este acum considerat a fi cea mai bună campanie de publicitate din istorie. Cele 20 de milioane de dolari cheltuite de Red Bull în cei 5 ani de la pregătirie a saltului sunt o nimica toată în comparaţie cu banii alocaţi de către marile corporaţii pentru diversele evenimente, Jocurile Olimpice, spre exemplu. Un lucru de necontestat însă este acela că experienţa dobândită în timpul proiectului va fi utilizată de către comunitatea ştiinţifică şi forţele armate. Adepţii teoriei conspiraţiei suspectează chiar că numele de "Stratos" - însemnând "armată" în limba greacă - reprezinta scopul principal al acestui experiment. Piloţii avioanelor de recunoaştere care zboară la altitudini mari vor fi cei care vor benefici din plin de costumul spaţial dezvoltat pentru acest proiect. În caz de accident sau de doborâre a avionului, costumul ar putea, cu uşurinţă, salva viaţa pilotului.
Fabricarea unui racord mecanic. Splice-urile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 sunt folosite pentru lipirea permanentă a fibrelor optice, fără a fi nevoie de aparate de sudură speciale. Singurele operaţiuni pe care instalatorul trebuie să le facă înainte de uilizarea splice-ului sunt îndepărtarea straturilor protectoare (jacheta şi fibrele de aramidă), a tamponului, curăţarea miezului, secţionarea fibrelor şi introducerea acestora în joncţiune.
Principalele componente ale splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550
Odată preparate într-un mod corespunzător, capetele fibrelor care urmează a fi lipite trebuie introduse în splice-ul mecanic L5550. Acesta are încorporat un şanţ în formă de "V" la capetele căruia se află orificii de inserţie cu diametrul puţin mai mare decât cel al fibrelor. Aceste orificii sunt umplute cu gel optic pentru a compensa tăierea imperfectă şi poziţionarea imprecisă a fibrei. După introducerea completă în şanţul de profil "V", fibrele optice trebuie securizate cu cele două catarame ale splice-ului. Designul versatil al acestui racord mecanic de fibră optică permite lipirea fibrelor cu tampon de 0.25 mm (utilizând reductorul inclus) şi 0.9 mm.
Amplificatoare RF universale pentru DVB-T. Tensiunea tipică de alimentare în sistemul de antenă pentru televiziunea analogică este de 12 VDC. Utilizatorii echipamentelor primare folosite în sistemele de antenă pentru recepţia DVB-T ar trebui să considere cel puţin faptul că majoritatea tunerelor DVB pot alimenta cu 5 VDC preamplificatoarele de antenă. Aşadar, în ziua de azi, o alegere bună în ceea ce priveşte amplificatoarele de antenă folosie în instalaţiile personale este orientarea către amplificatoarele de catarg TERRA AB care pot fi alimentate cu o tensiune între 4.5 şi 12 VDC.
Utilizatorii acestui tip de amplificatoare din seria TERRA pot folosi pentru alimetarea lor sursele de energie încorporate în diversele echipamente care alcătuiesc instalaţia DVB-T. În funcţie de necesităţi, pot opta pentru un amplificator cu câştig sau nivel de ieşire al semnalului mai mare sau mai mic, cu un număr variabil de ieşiri etc. Specificaţiile de bază ale amplificatoarelor de catarg din seria TERRA AB sunt trecute în tabelul de mai jos.
NumeAB010AB011AB012
CodR82002R82003R82004
Banda de funcţionare
UHF
Câştig [dB]152722
Intrări
1
Ieşiri
13
Zgomot [dB]0.8< 1
Nivel max. de ieşire al semnalului [dBuV]98108103
Comutator câştig [dB]-14/277/22
Atenuare retur [dB]> 10
Putere [V * mA]4.5-12 * 304.5-12 * 60
Temperatura de funcţionare [°C]-20 ... +50
Dimensiuni / Greutate [mm / kg]89x107x43 / 0.18
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB010 (15dB 5/12V)
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB011 (27dB 5/12V)
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB012 (22dB 5/12V)
TERRA AB010
R82002
TERRA AB011
R82003
TERRA AB012
R82004
Recomandări pentru sistemele de monitorizare în infraroşu. O configurare incorectă a parametrilor camerelor care utilizează iluminatoare IR externe poate duce la rezultate nesatisfăcătoare a sistemului de înregistrare video. Un exemplu tipic îl reprezintă comutarea frecventă şi neintenţionată a camerei între modurile de fimare color şi alb-negru.
O astfel de problemă poate fi rezolvată prin:
  • setarea unor praguri de comutare corespunzătoare în meniul OSD - valorile iniţiale pot fi nepotrivite pentru anumite medii de filmare
Opţiunile DAY -> NIGHT şi NIGHT -> DAY definesc nivelul intensităţii luminoase la care camera comută între cele două moduri (Zi-Noapte)
Parametrul DELAY stabileşte întârzierea operaţiunii de comutare.
  • utilizând senzorul extern de amurg (care foloseşte radiaţia în spectrul vizibil), cu care vin echipată camera (u-cam 630 M11194 )
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Camera este echipată cu doi senzori de amurg, unul încorporat şi altul extern;
cel din urmă fiind util în special când aparatul este montat într-o carcasă exterioară
  • sincronizând iluminatorul IR cu modul de filmare al camerei folosind conectorul dedicat (disponibil, de exemplu pe camerele Sunell M11209 , M11220 , M11225 )
La filmarea pe timp de zi (color) tensiunea între pinii 4 şi 8 este de aproximativ 3 V iar în modul de filmare alb-negru, tensiunea este de approx. 0 V
Camere IP cu "DVR" încorporat. Procesul de înregistrare video în sistemele de supraveghere care folosesc camere IP se bazează pe echipamente de tip NVR sau servere ce rulează aplicaţii speciale. În cazul unei defecţiuni a reţelei (LAN sau internet) înregistrarea nu va mai fi posibilă. Pentru sistemele în care supravegherea video este critică asemenea situaţie este inacceptabilă. Problema poate fi uşor evitată dacă sunt folosite camere video dotate cu solturi pentru carduri de memorie SD. Camerele Sunell care dispun de această caracteristică sunt: K1620, K1630, K1660, K1665, K1670, K1680, K1690, K1691, K1695. Acestea pot înregistra local materialul video comprimat H.264/MJPEG, pe carduri SD/SDHC de maxim 32 GB.
Înregistrarea pe card SD poate fi declanşată de:
  • orar - este posibilă definirea a trei intervale orare pentru înregistrare continuă
  • eveniment de alarmă - detectarea mişcării sau activarea unui senzor (utilizatorul poate intervalele de timp pre- şi post- alarmă)
UHF TV antenna: DIPOL 11/21-69 (11-element)
Fereastra de configurare a înregistrării video
Timpul maxim de înregistrare este influenţat nu doar de capacitatea cardului de memorie ci şi de setările calităţii video la care se face înregistrarea.
Cum partajaţi o conexiune 3G prin LAN/WLAN? Cum să partajaţi conexiunea 3G prin LAN/WLAN? Accesul la internet prin intermediul reţelelor operatorilor de telefonie mobilă este tot mai des. Implementarea unei reţele private de tip LAN în care accesul la internet se face pe baza unei conexiuni la un serviciu 3G este foarte simplă şi nu diferă în mod semnificativ de alte soluţii de acces la reţeaua globală. Echipamentele de care aveţi nevoie sunt un modem 3G cu conectare pe USB şi un router compatibil. Un astfel de router este TP-LINK TL-MR3420 3G/3.75G N2957. Oferă viteze de transfer în regim wireless de până la 300 Mbps (802.11n) şi 100 Mbps (LAN - Ethernet). Conexiunea la internet şi implicit la serviciul 3G al operatorului de telefonie mobilă se face prin interfaţa USB la care trebuie conectat un modem 3G compatibil (lista echipamentelor compatibile este disponibilă pe site-ul producătorului: TP-LINK).
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Router wireless 3G TP-Link TL-MR3420 N2957
Routerul poate fi folosit şi la crearea unei conexiuni "de rezervă" la internet. În cazul în care conexiunea la internet prin DSL este temporar scoasă din uz, functia Failover a router-ului poate comuta automat pe reţeaua 3G folosind modemul USB extern. O astfel de soluţie este ideală pentru birouri şi companii unde întreruperea conexiunii la internet ar însemna încetarea activităţii. Odată cu restabilirea legăturii DSL, routerul va comuta automat pe această conexiune.
Produse noi în oferta Dipol
Baluns for TV over UTP: Signal TV-LAN (2 pcs)
UPS CyberPower OR1000 (rack-mount)
UPS CyberPower PR1500 (rack-mount)
Balunuri CATV
Signal TV-LAN (2 buc)
R94200
UPS CyberPower OR1000
N9705
UPS CyberPower OR1500
N9714
Merită citit:
Sisteme de supraveghere cu acces limitat la aparatul DVR. În marea majoritate a cazurilor, personalul însărcinat cu monitorizarea camerelor de supraveghere nu ar trebui să aibă acces fizic la echipamentele de tip DVR. Acestea sunt adesea instalate în locuri cu un nivel de securitate mai ridicat, cum ar fi camerele destinate serverelor. În astfel de situaţii, este necesar totuşi ca personalului responsabil cu supravegherea video să...
mai mult
Un sistem de supraveghere video cu DVR-ul protejat împotriva accesului fizic
Splitter HDMI pentru distanţe mari. Splitterul/Externderul HDMI Signal-HD 1x8 H3607 oferă posibilitatea oricărui utilizator să conecteze, la aceeaşi sursă de semal HD, până la 8 televizoare/monitoare. Singura cerinţă este ca acestea să dispună de o intrare HDMI. Pe ieşirea HDMI a unităţii centrale, semnalul amplificat se poate transmite folosind un cablu compatibil HDMI v1.3b până la distanţa de 15 m. Cele şapte ieşiri RJ45 permit transmiterea semnalului pe distanţe de până la 50 m. mai mult
Exemplu de conectare
USB pe distanţă de 50 de metri. Lungimea maximă a unui cablu USB este de 3 sau 5 metri, în funcţie de versiunea standardului. Pentru unele aplicaţii, acestă lungime este insuficientă. Adaptorul de extensie USB-RJ45 M1680 face posibilă o conexiune USB pe distanţe de până la 50 de metri. Rata de transfer a datelor pe distanţa maximă de cablu este de 1 MB/s (8 Mbps). mai mult
Adaptorul de extensie USB este ideal pentru instalaţiile care au nevoie de conexiuni lungi de cablu
cu webcam-uri, imprimante, mouse-uri, tastaturi, memorii flash etc. Dispozitivul este compatibil USB 2.0
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.