COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 18/2012 (30 aprilie 2012)
Tehnologia HUD destinată trupelor americane. Departamentul american de apărare (agenţia DARPA) a semnat un contract cu compania Innovega care este în curs de dezvoltare a unor dispozitive de tip Head-Up Display (HUD) ultra miniaturizate.

Dispozitivele HUD utilizează tehnologii care afişează informaţii pe ecrane transparente. În acest fel, utilizatorul, în cazul de faţă pilotul, are posibilitatea de a accesa informaţiile relevante având capul poziţionat drept şi privirea "înainte", în loc de a-şi înclina calul şi a se uita "în jos" la instrumente.
Sistem HUD în avionul Lockheed Martin C-130J Super Hercules
Primele implementări HUD au fost realizate înainte de Al Doilea Război Mondial. Acestea au avut ca destinaţie avioanele de luptă însă din 1970, tehnologia HUD a început să apară şi în domeniul aviaţiei civile. În ziua de azi, cele mai multe dintre aeronave, au implementat un sistem HUD funcţional. În anul 1988, HUD a fost folosită pentru prima dată în automobile (Oldsmobile).

În loc de ecran, sistemele HUD moderne folosesc de obicei geamurile cabinei aeronavei (parbrizul în cazul autovehiculelor) sau ecranul este integrat într-o cască specială. Noile dispozitive ultraminiaturizate au la bază lentile de contact speciale şi ochelari. Doar aşa este posibilă utilizarea sistemului şi de câtre trupele de la sol.
Lentilele de contact care permit integrarea lumii reale cu cea virtuală
Sistemul de afişaj se bazează pe lentilele de contact iOptic care permit utilizatorului să îşi focalizeze atenţia pe două lucruri simultan - informaţiile proiectate pe lentila ochelarilor de către un dispozitiv electronic şi imaginea de ansamblu, din planul distant, ce poate fi observată în mod obişnuit prin ochelari.
Principiul de funcţionare al lentilelor iOptic
Trăsătura definitorie acestei soluţii este utilizarea a două filtre şi două sub-lentile, pentru fiecare distanţă de focalizare. Mini-lentila centrală ("lenslet"), este echipată cu un filtru care transmite informaţia afişată "pe ochelari", şi stopează lumina provenită din planul imaginii indepărtate. Filtru exterior este utilizat în modul opus. Sub-lentilele sunt alese în aşa fel încât ambele imagini sunt simultan focalizate la nivelul retinei. Innovega preconizează că astfel de lentile pot fi introduse pe piaţă în 2014.
Realitate augmentată în viziunea celor de la Google
HUD este o parte a conceptului numit "Augmented Reality", concept care combină o imagine în timp real mediului înconjurător cu informaţii suplimentare, generate de calculator. Realitatea augmentată a intrat pe piaţa, în principal prin intermediul smartphone-urilor. Această idee are un mare potenţial, prezentat pe larg în viziunea companiei Google. Cu toate acestea, experţii spun că astfel de sisteme nu sunt încă gata pentru lansarea comercială.
Cablu USB de 50 de metri?! Lungimea maximă a unui cablu USB este de 3 sau 5 metri, în funcţie de versiune. Pentru unele aplicaţii, acestă lungime este insuficientă. Extender-ul USB-RJ45 M1680 face posibilă o conexiune USB pe distanţe de până la 50 de metri. Rata de transfer a datelor pe distanţa maximă de cablu este de 1 MB/s (8 Mbps).
USB RJ45 Extension AdapterUSB RJ45 Extension Adapter
Adaptorul de extensie USB este ideal pentru situaţiile în care este necesar un cablu USB lung,
pentru webcam-uri, imprimante, mouse-uri, tastaturi, memorii flash etc. Dispozitivul este compatibil USB 2.0
Extensia USB este utilizată pentru a conecta dispozitive periferice la un computer sau alt tip de echipament de control dotat cu interfaţă USB, folosind un cablu torsadat Cat5/Cat5E/Cat6 (cablul nu este inclus dar pot fi folosite unul dintre patchcord-urile UTP ). Pachetul vândut este compus din două unităţi, una cu mufă USB tata iar cealaltă cu mufă USB mamă. Fiecare unitate are şi un slot RJ-45 pentru conectarea cablului UTP.
Extensia USB va permite operatorului să controleze echipamente aflate la o distanţă considerabilă de locaţia acestuia. Folosit împreună cu un transmiţător VGA M1679, operatorul CCTV va putea controla cu uşurinţă un computer, un DVR etc securitat într-o altă încăpere (utilizând doar un mouse şi un monitor).
Pasionaţi de Antene. - Al 11-lea concurs DIPOL de fotografie.+++ Imaginile pentru competiţia din acest an pot fi înaintate începând cu 1 iunie, iar până atunci aveţi liber să căutaţi teme cât mai interesante.

Regulamentul de participare; imaginile intrate în concurs la ediţiile anterioare
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Bună seara 2
Barbara Gradkowska
Privind în sus
Grzegorz Dabek
Într-un sat de gherilă
Tomasz Grzyb
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Discret
Piotr Bułanow
Un strop de modernitate
Marta Juraniec
Buturugă?
Arkadiusz Broniecki
Modernizarea unei instalaţii TV de bloc cu 110 apartamente. Proprietarul a dorit modernizarea sistemelor MATV instalate în câteva clădiri mai vechi. Lucrarea a presupus îndepărtarea echipamentelor vechi şi instalarea unora noi, moderne, compatibile DVB-T. În prima etapă, s-a început modernizarea sistemului din clădirea de 11 etaje, cu două scări interioare şi un număr total de 110 abonaţi.
Firma instalatoare a fost însărcinată cu selecţia unor dispozitive active care urmau a fi montate la intrarea în instalaţie cu scopul de a amplifica trei multiplexe DVB-T.
A fost aleasă o soluţie cu două amplificatoare cu dublu canal (twin-channel), Terra at420 R82510 si un amplificator multibandă Terra ma400 R82520, alimentate de la sursa DR-60-12 R82532, toate patru echipamentele fiind instalate pe o şină DIN R82538. Acest set de echipamente poate amplifica chiar şi patru multiplexe DVB-T iar datorită funcţiei AGC semnalul oferit la ieşire este stabil şi la un nivel corespunzător.
Proiect de modernizare a sistemului MATV dintr-o clădire de 11 etaje cu 110 abonaţi (click pentru mărire)
Din cauza celor două scări de bloc, semnalele sunt împărţite în două subreţele de către splitter-ul R60102. Mai mult, fiecare subreţea este în continuare divizată în patru segmente mai mici, pentru a îmbunătăţi izolarea dintre punctele de distribuţie şi a uşura mentenanţa instalaţiei. Semnalele sunt apoi împărţite de către tap-ul Signal O-4 R6024 patru ieşiri de atenuări diferite, utilizate în funcţie de lungimea cablului instalat până la priză.
Ieşirile neutilizate a tuturor componentelor pasive au fost conectate la rezistenţe terminale R66200. Întregul sistem de distribuţie foloseşte cablu coaxial TRISET-113 E1015.
Atenuarea totală a elementelor pasive în cazul celei mai apropiate prize şi în cazul celei mai îndepărtate este de 46 dB respectiv 48.5 dB la frecvenţa de 862 MHz şi cu aproximativ 5 dB mai puţin la 470 MHz.Considerând că amplificatorul ma400 are la ieşire un nivel de semnal de 105-110 dBuV, rezultă că nu mai sunt necesare amplificatoare adiţionale instalate pe traseul reţelei.
Aranjarea fibrelor optice în cutiilie de tip Rack. Carcasele "optice" sunt utilizate în reţelele FTTx ca panouri şi incinte de distribuţie. O caracteristică importantă de care trebuie să se ţină cont atunci când se aleg carcasele/panourile pentru fibra optică este posibilitatea de ordonare convenabilă a fibrelor în tăviţe pentru splice-uri şi accesul facil la toate componentele instalate, în vederea mentenaţei.
Tăvile trebuie să protejeze în totalitate splice-urile instalate şi să garanteze cel puţin, raza minimă de îndoire pentru fibra optică folosită. O alegere foarte bună o reprezintă seria ULTIMODE MT dotată cu ghidaje telescopice care permit instalatorului îndepărtarea completă a raftului cu splice-uri.

Etapele de instalare:
  • se introduce cablul de fibră optică în tavă, se asigură şi se blochează;
  • se instalează adaptoarele potrivite şi se conectează pigtail-urile;
  • fibrele se lipesc folosind mijloace adecvate, iar apoi lipiturile se instalează în sloturi potrivite;
  • se instalează apoi tava într-un panou de 19";
  • se conectează patchcord-urile la conectorii optici.
Carcasă de 19" ULTIMODE MT-548 L5148 cu panou frontal ULTIMODE P-48SC L5542 şi adaptoare L4213.
Tava gazduieşte conectorii mecanici ULTIMODE L5550 care leagă fibra optică de pigtail-urile L3551
Cameră de supraveghere chiar şi pentru zone sub-arctice. Camera Sunell SN-IRC5830L M11260 înregistrază video la rezoluţie înaltă (540 TVL) folosind tehnologii avansate de imagistică şi algoritmi de procesare speciali. Obiectivul varifocal (2.8 - 10 mm) încorporat, permite ajustarea rapidă a unghiului de filmare. Iluminatorul IR cu LED-uri, are o rază maximă de acţiune de 30 m şi dă posibilitatea filmării în condiţii de iluminare scăzută/inexistentă. Camera este folosită, de obicei, pentru monitorizarea video a clădirilor, parcărilor, intrărilor etc.
Aceasta a fost special proiectată pentru a funcţiona într-o gamă largă de temperaturi (-45 ... +45 °C) şi în medii cu umiditate ridicată (IP67). Camera dispune de carcasă exterioară şi circuite electronice speciale, componente care îi permit funcţionarea la temperaturi foarte scăzute. Caractristicile camerei au fost confirmate de rezultatele testelor de laborator.
Camera climatizată folosită de compania Sunelll pentru a-şi testa produsele în condiţii extreme
Cum să setaţi detectarea unui obiect străin folosind software-ul NUUO. Funcţia de obiect străin poate avertiza operatorul sistemului cu privire la obiectele noi apărute într-o zonă monitorizată. Funcţia necesită definirea unei anume zone de detecţie, sau se poate utiliza întreaga imagine ca zonă de detecţie a obiectelor stăine. Definirea zonei se face folosind mouse-ul, zonă care la finalul operaţiunii va fi marcată cu o tentă roşie.
Definirea zonei de detecţie
Definirea mărimii obiectului
Următorul pas este prestabilirea dimensiunii obiectelor care urmează a fi semnalate de sistem ca fiind "străine", asta în scopul de a evita alarmele false declanşate de obiecte mult mai mici sau mult mai mari.
După detectarea unui obiect străin se pot executa următoarele acţiuni:
  • e-mail la o adresă predefinită,
  • telefon către un număr specific,
  • declanşarea unei alarme sonore,
  • activarea ieşirilor de alarmă,
  • afişarea unui mesaj de avertizare pe ecranul computerului.
WLAN într-o casă. Beneficiarul unei conexiuni internet doreşte, de obicei, să aibă accesul la reţeaua globală în varii părţi ale casei cât şi în imediata apropiere, ca de exemplu în garaj sau grădină. În acest scop, solutia ideală este utilizarea unei reţele wireless (WLAN) 802.11n.
În cazul în care conexiunea la internet este furnizată de către un operator de televiziune printr-un modem de cablu cu iesire Ethernet sau de către un ISP local folosind un cablu Ethernet, vă recomandăm următoarele dispozitive:
  • Router cu Punct de Acces wireless: TP-LINK TL-WR740N N3252,
  • Adaptor wireless pe USB : TP-LINK TL-WN722N USB N2922,
  • Placă de reţea wireless: TP-LINK TF-3239DL 10/100 Mbps N2999.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsAccess Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
Reţea wireless/non-wireless bazată pe dispozitive TP-LINK (DOM: Casă, OGROD: Grădină)
Cablu de la ISP se conectează la portul WAN al router-ului wireless compatibil 802.11n; calculatoarele desktop pot fi conectate la porturile de tip switch ale router-ului, folosind patchcord-uri UTP, sau wireless - la Punctul de Acces (AP) încorporat (prin adaptoare wireless).




Produse noi în oferta DIPOL:
DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)
IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
Universal Mechanical Splice: KeyQuick10 SC/UPC SM
Receiver DVB-S/S2
CI, MPEG2-TS
TERRA RDC-311
R817102
Extensie de telecomandă
Signal IRB-600U (3 echip.)
R94130
Conector mecanic universal
KeyQuick10 SC/UPC, SM
L5753
Merită citit:
Televiziune prin fibră optică într-un hotel extins. Alegerea corectă a trasmiţătorului optic. Proprietarul unuia dintre hotelurile din West Pomerania, Polonia, şi-a reînnoit sistemul de distribuţie TV. Firmei contractate i s-a impus condiţia ca noua implementare a sistemului de distribuţie să se facă în aşa fel încât chiar şi vechile televizoare analogice să poată oferi clienţilor programele transmise în format DVB-T de releele din apropiere. Deoarece întregul complex hotelier este format din cinci cladiri mari, s-a ales ca mediu de transmisie cablul de fibră optică instalat încă din faza de construcţie a perimetrului hotelier.
Planul zonei şi legăturile de fibră optică
Aparenţele pot fi înşelătoare. Transformatoarele CCTV (balun-urile) adaptează impedanţa cablului coaxial (linie de transmisie dezechilibrată, 75 ohm) la impedanţa cablului UTP (perechi de conductoare echilibrate, 100 ohm) şi vice-versa. Există bineînţeles şi copii ieftine făcute să arate identic cu dispozitivele profesionale, mai scumpe, dar de cele mai multe ori acestea sunt construite cu componente de cea mai proastă calitate, care deteriorează vizibil calitatea imaginii (purici, dungi pe imagine, distorsiuni geometrice).
Balun-urile pasive din seria Etrix au fost proiectate pentru a satisface cele mai înalte standarde - acestea nu cauzează distorsiuni şi sunt rezistente la condiţiile de mediu ...
Nu aveţi destule intrări HDMI la televizor? Soluţia este un switch HDMI care vă va permite să conectaţi mai multe dispozitive high-definition la un televizor echipat cu o singură intrare HDMI. Se vor putea conecta simultan şi fără probleme un receiver de satelit, un DVD player, PC sau o consolă de jocuri. Chiar şi atunci când televizorul dispune de suficiente intrări HDMI, soluţia elegantă este utilizarea unui singur cablu HDMI deoarece montarea televizorului pe un perete folosind un suport LCD/plasma este mult mai facilă. Aspectul estetic se va îmbunătăţii considerabil. Există două comutatoare HDMI, de înaltă calitate, H3121 cu două intrări şi H3131 cu trei intrări. Alegerea sursei de semnal se face manual sau utilizând telecomanda inclusă.
Diagrama soluţiei prezentate
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.