COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLANN
Nr. 16/2012 (16 aprilie 2012)
Gigabit Ethernet va fi integrat în autoturisme. Institutul de inginerie electrică şi electronică (IEEE) a anunţat formarea unui grup de studiu însărcinat cu dezvoltarea unui standard pentru transmiterea datelor cu viteza de 1 Gbps dar având impusă o cerinţă mai specială: utilizarea unui număr mai mic de conductoare decât sunt necesare în actualul standard Gigabit Ethernet.
În momentul de faţă, 1000BASE-T adică 1 Gbps pe conductoare de cupru, are nevoie de patru perechi de cabluri. Marii clienţi ce depind de standardele IEEE, cum ar fi cei din industria auto şi cea aerospaţială, cred că acesta este un număr mult prea mare de cabluri care duce automat la creşterea costurilor de producţie, la încărcarea inutilă a vehiculelor şi implicit la un consum de carburant mare în timpul funcţionării.
Standardul Fast Ethernet este în prezent introdus pe unele autoturisme pentru a transmite conţinutul multimedia şi informaţiile cu privire la securitatea maşinii, inclusiv video de la camerele retrovizoare şi semnale de control pentru diverse sisteme. Toate acestea nu pot fi transmise prin radio din cauza riscului de interferenţe în medii nefavorabile
Există deja un prim succes al dezvoltatorilor care lucreaza la astfel de solutii dedicate utilizării în autovehicule. Broadcom a dezvoltat un sistem de transmisie al datelor la viteze de până la 100 Mbps, cere utilizează doar două conductoare (clasicului 100Base-TX îi sunt necesare 4 conductoare; două perechi). Dezvoltatorul aceastui sistem, compania Broadcom, a fost sprijinită de OPEN (One-Pair Ether-Net) Alliance Special Interest Group, care reuneşte companii precum BMW, Hyundai, Bosch şi alţi producători de componente pentru automobile. Autovehiculele care implementează acestă soluţie vor fi produse cel mai devreme anul viitor.
Masinile autonome sunt în faza de testare. În luna martie, astfel de teste au fost efectuate în California
- Steve Mahan, un nevăzător, s-a plimbat pe străzile din Santa Clara într-o maşina Google fără şofer
Lucrul la o versiune "uşoară" a Gigabit Ethernet implică reducerea spatiul ocupat de cabluri şi implicit a masei autovehiculului, care astfel va consuma mult mai puţin combustibil. Dar cea mai importantă funcţionalitate care se va baza în mod direct pe noua şi foarte eficienta transmisie de date este autonomia(independenţa de şofer) autovehiculelor.
Cantitate mare de informaţii despre poziţia maşinii şi condiţiile de mediu trebuie să fie colectată şi prelucrată eficient cu scopul de a genera instrucţiuni adecvate pentru toate sistemele responsabile cu deplasarea vehiculului. Deci, transmisia Gigabit într-o maşină nu este un capriciu al constructorilor, ci este fundamentul ideii de maşină fără şofer.
În luna februarie, statul Nevada, a publicat regulile pentru companiile care doresc să testeze vehiculele autonome pe drumurile publice. În martie, teste similare au fost realizate şi în California - nevăzătorul Steve Mahan "a condus" pe străzile din Santa Clara într-o maşină autonomă creată de Google.

Sisteme de monitorizare video în vehicule. Sistemele profesionale de monitorizare destinate autovehiculelor trebuie să utilizeze recordere video speciale, mobile, montate pe un suport permanent. Un dispozitiv special proiectat pentru uzul în autovehicule este MDR4204 M85006.
MDR4204 M85006 este un recorder video mobil, cu 4 canale, ideal pentru utilizarea în autobuze, camionete, autovehicule de firmă, camioane şi diverse vehicule speciale. Poate înregistra video la rezoluţie D1 (atât pe un singur canal cât şi în cazul a 4 canale simultan, ceea ce este suficient chiar şi pentru o monitorizare de 360 ​​de grade în interiorul şi exteriorul vehiculului), la 25 de cadre pe secundă. Un număr mare de cadre pe secundă este important pentru monitorizarea obiectelor în mişcare: la 50 km/h un vehicul parcurge 13 metri într-o secundă.
Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Mobile DVR MDR4104 (4 channels)
DVR-ul MDR4204 M85006 înregistrează 4 camere video la 25 fps,
precum şi viteza vehiculului şi timpul de şofat al conducătorului auto.
Dispozitivul a fost special proiectat pentru a rezista vibraţiilor şi şocurilor. Condiţiile de funcţionare adecvate sunt asigurate de sistemul de control al temperaturii care comandă un radiator şi un ventilator. Cablurile incluse permit integrarea dispozitivului în sistemul electric al maşinii şi înregistrarea informaţiilor în legătură cu diverse manevre efectuate (frânare, viraj etc).
Un monitor conectat la DVR poate afişa video live de la camere (de exemplu, camera instalată pe lunetă) dar poate fi şi utilizat pentru navigarea în arhive.
Datele sunt înregistrate pe un HDD SATA de 2.5'', cel mai indicat fiind un model SSD care are o rezistenţă sporită la şocuri şi vibraţii, umiditate ridicată sau temperaturi scăzute. O oră de înregistrare la rezoluţie D1 ocupă aproximativ 1.35 GB. O copie de rezervă poate fi creată utilizând portul USB (prin introducerea unei memorii flash (stick USB) sau a unui HDD cu conexiune USB). Se poate utiliza şi un adaptor de reţea care permite conectarea directă la un PC. Cu acesta, utilizatorul poate analiza arhivele sau configurara DVR-ul. Echipamentul de înregistrare poate fi de asemenea accesat folosind Internet Explorer sau aplicaţia client.
Cum se crează multiplexuri DVB-T "private", alcătuite din canalele de pe satelit? Headend-ul TERRA MMH-3000 oferă posibilitatea creării de multiplexuri digitale (DVB-T sau DVB-C), care pot fi alcătuite din orice canale satelit, chiar şi de pe transpondere sau sateliţi diferiţi.
Comparativ cu celelalte soluţiile existente pe piaţă, headend-ul Terra oferă o utilizare mult mai eficientă a lăţimii de bandă şi a capacităţii canalului.
Perechea de module RDC-311 R817102 şi TRX-360 R81709 transformă canalele satelit într-un multiplex DVB-T. Fiecare modul RDC-311 R817102 recepţionează un singur transponder de satelit. Conţinutul întregului transponder este introdus în modulul TRX-360 R81709 care îi permite administratorului selecţia canalelor ce urmează a fi introduse în multiplexul DVB-T. TRX-360 este dotat cu şase intrări MPEG-TS. Administratorul trebuie să ţină cont de bitrate-ul maxim suportat de modulatorul DVB-T din modulul TRX-360 (approx. 31 Mbps). Asta însemnă, de obicei, 7-8 canale SD.
Modulul RDC-311 R817102 este dotat cu slot PCMCIA pentru card CI, care îi dă posibilitatea recepţionării şi decodării canalelor criptate.
Algoritmul de selecţie al modulelor care urmează a fi folosite în headend-ul Terra MMH-3000 pentru conversia programelor DVB-S/S2 în multiplexuri DVB-T este:
  • numărul modulelor RDC-311 R817102 este acelaşi cu numărul transponderelor de satelit utilizate,
  • numărul modulelor TRX-360 R81709 este egal cu numărul total de canale SD împărţit la 8; un modul TRX-360 poate utiliza concomitent maxim şase module RDC-311,
  • numărul uităţilor de bază UC-380 R81700 este egal cu numărul total al modulelor impărţit la 8.
Seturi de module RDC-311 R817102 şi TRX-360 R81709 sunt folosite pentru convertirea canalelor satelit în multiplexuri DVB-T pentru distribuţia acestora(a multiplexelor) în instalaţiile mari de antenă. Astfel de sisteme sunt adesea utilizate în hoteluri, în scopul furnizării de servicii TV de calitate superioară, inclusiv programe HD.
DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-T Modulator (COFDM) for TERRA MMH-3000
Interconectarea modulelor folosite pentru convertirea canalelor DVB-S/S2 în multiplex DVB-T
Un adaptor de tip RACK pentru convertoarele de mediu ULTIMODE. Rack-ul de 19" L5215 de la ULTIMODE a fost conceput pentru a găzdui convertoare de mediu de transmisie. Are capacitatea de a alimenta 14 astfel de unităţi şi este în acelaşi timp compatibil cu dimensiunile standard ale unui rack de 19". Datorită alimentării duale (redundante) şi a ventilaţiei forţate (folosind ventilatoare), adaptorul asigură condiţii excelente de funcţionare pentru unităţile de conversie.
Sursele de alimentare redundante sunt o soluţie fiabilă şi necesară instalaţiilor care funcţionează în mod continuu. Fiecare dintre surse poate fi înlocuită fără a întrerupe funcţionarea convertoarelor. Apariţia unui defect la una dintre ele este semnalizată printr-o alarmă sonoră şi un indicator LED de pe panoul frontal. Fiecare slot al rack-ului are propriul conector de alimentare astfel încât orice modul poate fi schimbat fără a întrerupe funcţionarea sistemului. Instalarea convertoarelor de mediu de transmisie în adaptorul de 19" durează doar câteva minute. Acesta este potrivit pentru găzduirea oricărui convertor de mediu de transmisie produs de ULTIMODE.
Instalarea convertoarelor în adaptor

1 - Un convertor ULTIMODE cu placă de instalare
2 - Un adaptor ULTIMODE L5215 neîncărcat
3 - Câteva module ULTIMODE instalate în adaptor

Stabilizarea Digitală a Imaginii (SDI) în camerele CCTV. Imaginile de pe o cameră CCTV amplasată într-un loc expus vibraţiilor (la deplasarea autovehiculelor), în special în situaţia filmării cu distanţă focală lungă, pot fi îmbunătăţite în mod semnificativ atunci când camera dispune de stabilizare digitală a imaginii (SDI).
Stabilizarea imaginii este obţinută prin prelucrarea adecvată de către procesorul de semnal a fiecărui cadru filmat. Informaţiile de la senzorul de imagine sunt analizate pentru detectarea şi măsurarea mişcării camerei. Algoritmii SDI sunt capabili de a îmbunătăţi în mod semnificativ calitatea unei imaginii "mişcate".
Înceţoşarea imaginii cauzată de vibraţii (SDI oprit)
... corectată de către funcţia SDI
DIPOL oferă două camere cu funcţie SDI, Sunell SN-BXC59/40CDN M11220 şi SN-BXC59/50CDN M11225.
Camere fără alimentare? Multe dintre camerele IP, ca de exemplu K1620, K1630, K1670, K1680, K1690, K1695, pot fi alimentate în conformitate cu standardul IEEE 802.3af PoE prin cablul UTP. În acest mod este eliminată necesitatea utilizării unei surse de tensiune de 12 VDC şi implicit este redus numărul de cabluri folosite.
Cele patru camere IP (din imaginea de jos), conectate la switch-ul TL-SF1008P N29930 sunt alimentate prin cabluri torsadate cu o tensiune de 48 VDC, de la porturile marcate PoE. Switch-ul detectează automat dispozitivele care utilizează standardul IEEE 802.3af şi porneşte alimentarea acestora. Echipamentul are şi capacitatea de prioritizare a alimetării, ceea ce ajută la protejarea funcţiilor principale ale sistemului, în caz de supraîncărcare. Consumul maxim de putere (de către toate dispozitivele PoE), nu poate depăşii 53 W. În caz de suprasolicitare, switch-ul va întrerupe alimentarea dispozitivelor conectate la porturile cu prioritate mai mică.
Network Video Recorder: NUUO NV-4080S (8ch/240fps/1.3MP)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
Un exemplu de utilizare a funcţiei PoE (porturile 1-4) a switch-ului TL-SF1008P N29930
Celelalte patru porturi sunt conectate la echipamente IP ce dispun de surse de alimentare proprii: un NVR (pentru înregistrarea fluxurilor A/V de la camerele de supraveghere), un PC pentru monitorizarea sistemului, un telefon IP (care poate fi de asemenea folosit pentru alarmă). Pentru a putea accesa de la distanţă NVR-ul şi camerele de luat vederi, reţeaua locală trebuie să fie conectată la internet printr-un router TP-Link TD-8816 N2906.
Cum să "reveniţi la setările din fabrică" în cazul unui dispozitiv TP-LINK? În cazul în care utilizatorul a uitat/pierdut parola de la propria reţea WiFi sau de la dispozitivul în sine, este posibil a reseta echipamentul TP-LINK şi reveni la setările iniţiale.
În acest scop, este suficient să ţineţi apăsat butonul de RESET situat pe panoul din spate, timp de aproximativ 6-10 secunde (în timp ce dispozitivul funcţionează). Aparatul va reporni cu setările din fabrică (în timpul tuturor operaţiunilor aparatul trebuie să fie permanent conectat la sursa de alimentare). După această operaţiune, procesul de configurare trebuie reînceput.
Panoul din spate al unui dispozitiv TP-LINK
După repornire, aparatul va avea detaliile de logare implicite (nume de utilizator: admin, parola: admin). Adresa IP implicită a routerelor, ca de exemplu N3252, N2952 este 192.168.1.1 iar a punctelor de acces (AP-urilor) N2941, N2944, N2945 este 192.168.1.254
Produse noi în oferta DIPOL:
OFDM Receiver & PAL B/G/D/K/A2 stereo VSB Modulator: Terra RT-315C (MMH-3000)
Additional Receiver for Wireless RC Extender Signal DIR-300
High-precision Fiber Cleaver: KeyCleave
Receiver OFDM
cu modulaţie VSB
PAL A2 stereo
R817122
Receptor suplimentar
pentru extensia wireless
Signal DIR-300
R941201
Cleaver de precizie
pentru fibră optică
KeyCleave
L5809
Merită citit:
Distribuţia de semnale HD în mai multe locaţii. Cîteva dintre camerele unui club ce are în dotare 9 televizoare HD, au fost împărţite în trei "zone tematice". Semnalul TV vine de la două sisteme de antenă satelit şi un media player. Programele vizionate sunt de obicei evenimente sportive, culturale şi de divertisment. Având în vedere împărţirea pe zone a clubului, se impunea implementarea unei configuraţii care să permită alegerea programelor TV în funcţie de preferinţe, indiferent de zonă.
Selecţia şi distribuţia conţinutului HD de la mai multe surse de semnal, în cele trei zone ale clubului
Un wafer cu 1000 de straturi - viitorul integratelor. Sony a anunţat achiziţia companiei americane Ziptronix şi a tehnologiei de lipire a straturilor unui integrat dezvoltată de aceasta. Chiar dacă la prima vedere pare un anunţ banal de promovare a unei noi achiziţii, în spatele lui stau cumiţi şi îşi aşteaptă rândul numeroase progrese tehnologice în telecomunicaţii, fotografie digitală şi componente electronice.
Ziptronix a dezvoltat o metodă revoluţionară de lipire a straturilor semiconductoare. ZiBond(TM) şi DBI(R) sunt două noi astfel tehnologi; prima este bazată pe "lipirea" substraturilor de siliciu cu ajutorul oxizilor la temperaturi scăzute iar cea de a doua, DBI(R) "Direct Bond InteRconect" permite "lipirea" materialelor care până în acest moment nu puteau fi folosite împreună.
Tehnologia ZiBond este unul dintre modurile de a conecta cip-urile şi de a fabrica circuite integrate 3D. IBM şi 3M au anunţat, de asemenea, dezvoltarea unei tehnologii similare capabile să interconecteze până la 1000 de straturi.
(sursă: ibm.com)
Acces mobil la sistemele IP CCTV. Pachetele software Digifort K3001, K3002, K3003, K3004 permit accesul de la distanţă la resursele unui sistem IP CCTV folosind telefoane mobile / PDA-uri / tabletPC-uri care dispun de acces la internet 3G. Cu această facilitate, utilizatorul poate monitoriza zonele supravegheate de oriunde din lume (folosind conexiunea 3G de mare viteză) şi reacţiona în eventualitatea unei situaţii apărute.
Videoclip ce prezintă configurarea unui iPhone în acest scop precum şi alte posibilităţi oferite de software-ul NUUO.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.