COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 40/2011 (5 decembrie, 2011)
Internet şi rachete, toate cu aceeaşi ţintă. "Other 3 billion" (Ceilalţi 3 miliarde) - este partea populaţiei planetei pe care antreprenorul Greg Wyler vrea "să o folosească" pentru a scoate profit. El intenţionează să ofere acces la internet, în principal în emisfera sudică şi în special în Africa şi America de Sud, cu ajutorul marilor investitori de pe piaţă: Google, HSBC, Banca de Dezvoltare a Africii de Sud, SES World Skies, Liberty Global, Allen and Company, Northbridge Venture Partners, Soroof International, Sofina oraz Satya Capital. Pentru a evidenţia şi mai mult scopul pe care şi l-au propus, compania care se ocupă de coordonarea întregi acţiuni şi-a luat numele de "O3b Networks" ( (O)ther 3 (b)illions ).
"O3b Networks" va furniza internet cu ajutorul sateliţilor. În prima jumătate a anului 2013 ar trebui ca pe orbită să fie funcţionali un număr de opt sateliţi, iar apoi acesta va creşte la 16. Costul total de producţie şi lansare a sateliţilor este estimat la 1.2 miliarde de dolari.

Constelaţia de sateliţi care formează backbone-ul reţelei O3b
(sursa: www.o3bnetworks.com)
Această nouă reţea va fi conectată la internetul global şi la alţi câţiva operatori de nivel modial în opt centre. Semnalul sateliţilor va fi distribuit în principal operatorilor locali. Aceştia, utilizând tehnologii wireless (WiMAX, 3G) şi reţele de cablu pe distanţe scurte, vor distribui semnalul utilizatorilor finali. Vor fi eliminate aşadar necesitatea unei infrastructuri în zonele greu accesibile şi echipamentele costisitoare instalate în locaţia abonatului.

Sateliţii vor fi poziţionaţi la o altitudine de 8000 km (de aproximativ 4 ori mai mică decât cea a sateliţilor geostaţionari) şi astfel întârzierea (ping-ul) va scădea considerabil.

Harta cu acoperirea serviciului O3b Networks
(sursa: www.o3bnetworks.com)
Proiectul O3b Networks este de fapt o nouă iniţiativă de a lansa un sistem de comunicaţii destinat consumatorilor civili bazat pe sateliţi artificiali. Până în prezent, fiecare dintre cele două mari proiecte, Globalstar si Iridium, au dat dovadă de un eşec economic spectaculos. Investitorii Globalstar a pierdut aproximativ 3 miliarde de dolari iar investitorii Iridium în jur de 5 miliarde. Cu toate acestea, un grup de investitori terţ care a achizitionat falimentarul sistem Iridium pentru doar 25 de milioane de dolari, a făcut profit.

Războiul modern necesită sisteme precise de poziţionare (GPS, Glonass) şi mijloace sigure de comunicare. Cooperarea dintre noii proprietari ai sistemului Iridium şi Pentagon a fost un aşa succes încât a fost luată decizia de a construi Iridium NEXT. Şaptezeci şi doi de sateliţi, destinaţi să înlocuiască sistemul actual în uz sunt planificaţi a fi lansaţi pe orbită între anii 2015 - 2017, la un cost total de aproximativ 3 miliarde dolari.

Când să utilizaţi sisteme de monitorizare video wireless? Marea majoritate a celor ce instalează sisteme CCTV nu pun mare preţ pe transmiterea datelor în sistem wireless. Adesea, aceste idei se dovedesc a fi nefondate. Sistemele wireless moderne oferă un serviciu stabil şi fără întârziere pentru transmisia video.
Costul unei conexiuni funcţie de distanţa necesară pentru diferite medii de transmisie.
La peste 2 km, costul unei legături radio, creşte din cauza necesităţii folosirii
unui echipament wireless mai puternic, de exemplu, CAM5816h 5.8 GHz M1558 cu acţiune de până la 3 km.
Comparând preţul echipamentului, a cablului coaxial şi/sau a cablului torsadat cu cel al unei soluţii wireless, se poate vedea cu uşurinţă că sistemele wireless devin mai ieftine decât soluţiile cablate atunci când distanţa dintre cameră şi DVR atinge 500 m.
Un alt avantaj al transmisiei video wireless, chiar şi în cazul distanţelor mai mici, reiese din următorul exemplu de supraveghere a unui magazin. Proprietarul a dorit să folosească o singură cameră care să acopere intrarea şi întreaga vitrină a magazinului dar acest lucru era posibil doar prin montarea camerei video pe zidul clădirii de peste drum. Cu toate că administratorul proprietăţii şi-a dat consinţământul pentru instalarea echipamentelor, a mai rămas problema unui traseu de cablul peste sau pe sub stradă. Problema a fost rezolvată uşor prin utilizarea sistemului de comunicare A/V wireless pentru mediu extern TCO5807h M1559 care funcţionează în banda de 5.8 GHz, oferind astfel o calitate a imaginii identică cu cea a unei conexiuni prin cablu.
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) BNC to BNC Cable: Etrix (0.5m)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)
Folosirea unei legături video wireless pentru a depăşi obstacole specifice -utilizarea sistemului de transmisie A/V wireless TCO5807h M1559
O astfel de soluţie wireless a simplificat foarte mult procesul de implementare şi a eliminat nenumăratele drumuri la primărie pentru obţinerea unui permis de instalare a cablului, permis necesar în cazul în care se opta pentru o soluţie tradiţională.
Atunci când se construieşte o legătură video wireless pentru supraveghere, instalatorul ar trebui îşi amintească sau să ţină cont de:
  • necesitatea unui traseu optic (LOS) liber (vedere neobstrucţionată) între antenele Tx şi Rx,
  • utilizarea unei punct intermediar între cele două capete ale conexiunii, pentru a mări raza de acţiune sau a depăşi problemele cauzate de lipsa LOS,
  • Echipamentele M1558 şi M1559 pot funcţiona cu mai multe canale video (şi audio) care nu interferează, astfel încât sistemul poate încorpora un număr mai mare de legături wireless,
  • compatibilitatea echipamentelor folosite cu camerele analogice (PAL).
Headend DVB-S-PAL semiprofesional într-un mic hotel. Un client a cerut proiectarea şi implemntarea unui sistem TV simplu pentru hotelul cu 24 camere pe care îl are în proprietate. Deoarece hotelul este localizat într-o zonă cu semnal TV terestru foarte scăzut, singura soluţie raţională şi economică a fost un sistem bazat pe receptoare satelit standard şi un set de modulatorare profesionale. Nu doar camerele destinate clienţilor necesitau acces la programele TV ci şi recepţia şi sala de mese unde, televizoarele cu diagonală mare aveau nevoie în plus de semnal HD.

Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBSteel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)5/8 Multiswitch: Terra MSR-508 (active terrestrial path)Coaxial Cable 75 ohm: TRISET-113 PE (gel-filled) [1m]Twin VSB Multi-standard Modulator Terra mt420 (ch. 6-12, 21-69, S1-S40)DVB-S/S2 Receiver: Ferguson Ariva 102DIN Rail Power Supply DR-60-12 (12VDC/4.5A, for Terra at/mt/ma modules)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]
Diagrama sistemului TV din hotel

Sistemul are la bază un set de modulatoare VSB duale mt420 R82515 produse de TERRA şi alimentate de un adaptor AC/DC DR-60-12 R82532. Toate componentele au fost montate pe şină DIN R82538 iar apoi amplasate într-un rack de 19" R912021 împreună cu alte echipamente ale sistemului. Cele trei unităţi mt420 distribuie un număr de şase canale satelit în fiecare din cele 24 de camere ale hotelului. Nivelul semnalului la fiecare priză de cameră este de 90 dBuV, mai mult decât suficient pentru imagini de o foarte bună calitate.

Semnalele satelit sunt distribuite de mutiswitch-ul TERRA MSR-908 R70608 către 6 receptoare Ferguson Ariva 102 A99370. Două ieşiri alte multiswitch-ului sunt utilizate pentru a transmite semnalul satelit către sala de mese şi recepţie, fiecare fiind dotate cu un receiver de satelit capabile de televiziune în sistem pay-TV. Acest sistem oferă o gamă variată de canale, inclusiv emisiuni în format HD.
Toată instalaţia foloseste cablu coaxial Triset-113 E1015 şi conectori PCT cu compresie de tip : F E80340, RCA E80450, IEC E3005 .
Cum să măriţi distanţa de transmisie pe fibră multimodală? Deoarece o anumită firmă şi-a mutat sediul central într-o altă locaţie, aceasta a fost nevoită să extindă legătura de fibră optică deja existentă între sediul vechi şi depozitul firmei. Distanţa între cele două locaţii era de aproximativ 1 km. Aşadar proprietarul a decis în acel moment să utilizeze o fibră optică multimodală. Odată cu schimbarea sediului, această distanţă a crescut la 10 km.

Patronul a avut de ales între:
  • să închirieze spaţiu într-o conductă subterană de telecomunicaţii şi să îşi construiească singur conexiunea optică;
  • să folosească 2 fibre optice monomodale din conexiunea deja existentă.
Compania a ales această ultimă soluţie datorită costului redus şi timpului de implementare scurt. Linia multimodală a fost convertită la site-ul fostei locaţii în 2 fibre monomodale de convertorul de mediu de transmisie ULTIMODE MT-202G 1310 L1573 acesta fiind capabil să atingă viteze de ordinul Gbps.

Optical Media Converter: ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Legătura optică între noul birou şi depozit

O cameră universală, cu senzor de imagine Effio-E. DIPOL oferă o nouă cameră video dotată cu senzor Sony Exview HAD CCD II de 1/3" ce are o rezoluţie orizontală de 650 TVL (color), precum şi cel mai recent procesor de semal digital, Sony Effio-E M11284 . Este o cameră foarte căutată de către profesionişti. Este controlată prin meniu OSD, este echipată cu un obiectiv varifocal universal de 2.8-12 mm şi un iluminator IR cu rază de acţiune de până la 30 m. Având o carcasă exterioară compactă, se prezintă ca o soluţie excelentă pentru monitorizarea pieţelor, zonelor publice, spaţiilor de parcare, intrările în clădiri, etc.

Funcţionarea în aceste medii externe, cu condiţii de luminozitate foarte schimbătoare şi de cele mai multe ori cu cerinţe suplimentare, este facilitată de două funcţii specifice ale camerei - măşti de confidenţialitate şi DWDR. Măştile (zone) de confidenţialitate sunt folosite pentru a bloca filmarea spaţiilor private, cum ar fi ferestrele clădirilor. Funcţia DWDR extinde într-un mod semnificativ gama de luminozitate a scenei pentru ca echipamentul să poată înregistrată corect toate detaliile, de la cele foarte închise până la fragmentele foarte luminoase. Sub un anumit nivel de lumină ambientală (pragul este reglabil), camera trece în modul de filmare alb-negru şi totodată porneşte iluminatorul IR.

Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m)
Acces mobil la sistemele IP CCTV. Suitele software Digifort K3001, K3002, K3003, K3004 permit accesul de la distanţă la resursele unui sistem IP CCTV folosind telefoane mobile / PDA-uri / tabletPC-uri cu acces la internet 3G. Cu această facilitate, utilizatorul poate monitoriza zonele supravegheate de oriunde din lume (folosind 3G) şi reacţiona în eventualitatea unei situaţii apărute.
Videoclip ce prezintă configurarea unui iPhone în acest scop precum şi alte posibilităţi oferite de software-ul NUUO

Utilizatorul(ii) pot efectua diverse operaţii direct de pe dispozitivul mobil, cum ar fi:
  • monitorizarea on-line a camerelor,
  • captură şi salvare de instantanee,
  • control al echipamentelor PTZ folosind tastele sau touchscreen-ul,
  • gestionarea diverselor dispozitive integrate în sistemul Digifort (lumini, sirene, porţi, uşi, etc.)
Versiuni demonstrative complet funcţionale ale programelor Digifort (Explorer, Standard, Professional, Enterprise) sunt disponibile aici.. Aplicaţia pentru telefoanele iPhone poate fi descărcată de pe iTunes. După instalarea aplicaţiei iDigifort, configurarea acesteia cuprinde înregistrarea serverului Digifort sau a NVR-ului disponibil, care include numele acestuia, adresa IP, portul, iar apoi numele de utilizator şi parola. Odată terminată configurarea aplicaţiei, utilizatorul poate face uz de toate funcţionalităţile oferite de software-ul Digifort.
Cum funcţionează DDNS? Calculatoarele ("hosts" în engleză gazde), conectate la internet sunt identificate după o adresă numerică denumită adresă IP. Un exemplu ar fi 62.121.128.13 . Memorarea mai multor astfel de adrese IP sub această formă este dificilă şi din această cauză a fost creat serviciul DNS (Domain Name System) care oferă posibilitatea de a folosi nume "normale", obişnuite pentru a identifica un calculator dintr-o reţea. Asta înseamnă că nu va trebui să memoraţi adresa 62.121.128.13 ci doar www.dipol.com.pl. Conversia numelui în formatul specific cu patru seturi de cifre separate de "." este efectuată de către un server DNS, la primirea unei solicitări de traducere din partea unui dispozitiv conectat la aceeaşi reţea cu serverul. După ce a primit din partea serverului DNS adresa numerică, dispozitivul va iniţia conexiunea către computerul/serverul/adresa dorită.
În cazul în care doriţi să rulaţi un server ce găzduieşte un site web pentru camera(le) CCTV accesibil pe internet din orice locaţie şi nu aveţi o adresă IP statică ci una dinamică furnizată de serverul DHCP (de obicei, printr-un serviciu ADSL), atunci trebuie să folosiţi serviciul DDNS (Dynamic Domain Name System).
Similar cu un seviciu DNS, acesta creează o bază de date care conţine legăturile dintre numele de domeniu (numele calculatorului) şi adresa sa numerică, dar spre deosebire de DNS aceasta poate fi actualizată, la cerere, de către proprietarul domeniului web. Datorită acestei facilităţi, serverul web va fi disponibil la domeniu cunoscut, indiferent de IP-ul acestuia. Acest lucru permite unui calculator client să comunice cu server-ul folosind doar numele de domeniu, nume care este "tradus" şi actualizat de către serverul DDNS.
www.No-IP.com este un serviciu DDNS gratuit
DDNS este oferit de multe site-uri. Unul dintre cele mai populare, dyndns.org, a devenit de curând un serviciu plătit. Vă putem recomanda ca serviciu gratuit No-IP.com service.

Exemplu de configurare DDNS pentru routerul ADSL TP-LINK TL-W8960N N2904 cu serviciul No-IP.com
Produse noi în oferta DIPOL:
Fiber Optic Box (19
Fiber Optic Splice Tray: ULTIMODE P-21
Stabilized Power Supply ZK-65 (11.4-13.2VDC, 9x0.5A)
Switch Mode Power Supply: DR120-12 (12-14VDC/10A)
Cutie de distribuţie optică 19"
ULTIMODE MT-024
L5024
Casetă pt. splice fibră optică
ULTIMODE P-21
L5521
Sursă stabilizată PS ZK-65
(11.4 ... 13.2V, 9x0.5A)
M18294
Sursă în comutaţie
DR120-12 12V, 10A
M1836
Merită citit:
Amplificarea semnalelor TV digitale şi analogice. Nivelul de semnal al televiziunii digitale terestre este, de obicei, mai mic cu 10-20 dB în comparaţie cu semnalul analogic. Acestă caracteristică este importantă pentru când se utilizează amplificatoare de bandă largă.
Atunci când un amplificator primeşte cel puţin două semnale, generează un şir de produse de intermodulaţie, pe lângă amplificarea semnalelor dorite. Există un risc semnificativ ca produsele de intermodulaţie (restul de bandă laterală) să interfereze cu canalele transmise de mutiplexurile digitale. Ţinând cont de cele de mai sus şi anume faptul că semnalul digital este cu 10-20 dB mai slab decât cel analogic, există şansa ca folosirea amplificatorului să ducă la pirderea semnalului televiziunii digitale.



TERRA AB010
R82002
TERRA AB011
R82003
TERRA AB012
R82004
Cum se măsoară atenuările fibrei optice? Folosind un wattmetru specializat pe reţele optice. Un exemplu de astfel de wattmetru este PM-212 L5812. Măsurarea atenuării se face în două etape: se conectează aparatul la o sursă de lumină (ex. convertorul media M-203G L11025 ) cu un patchcord L3211 şi se setează valoarea măsurată ca nivel de referinţă (0 dB). În a doua etapă, conectăm cablul optic ce trebuie testat la aceeaşi sursă de lumină, iar la celălalt capăt se măsoară atenuarea folosind nivelul de 0 dB obţinut anterior ca referinţă.
Măsurarea atenuării unui cablu optic
Cameră CCTV imună la supraexpunere.Sistemul DPS (Digital Pixel System) a fost dezvoltat şi patentat de compania Pixim. Tehnologia permite fiecărui pixel să îşi seteze propria expunere, bazată pe condiţiile externe de luminozitate. În esenţă, fiecare pixel al CCD-ului devine un convertor A/D acest lucru permiţând obţinerea unor imagini cu o expunere corespunzătoare, indiferent de contrastul sau luminozitatea exterioară.
Camerele video bazate pe această tehnologie se comportă excelent in condiţii dificile de luminozitate. Spre exemplu, camera Sunell SN-BXC0586DCN(II) M11207 are un senzor CCD Seawolf de la Pixim care încorporează DPS. Este o cameră WDR (Wide Dynamic Range) lucru ce îi permite să captureze o gamă cât mai largă de contraste. Are o sensibilitate (ISO) mult peste medie şi un sistem digital de reducere al "zgomotului imaginii". Toate aceste caracteristici o fac ideală pentru zonele puternic iluminate cum ar fi: intrările clădirilor, evenimente artistice, concerte, incinte unde ferestrele sunt drept în faţa camerei, etc.
Tehnologia DPS (dreapta) tratează fiecare pixel ca o unitate individuală
în funcţie de expunerea folosită
Optical fiber quick connectors
Un scurt film ce prezintă mufarea fibrelor optice cu ajutorul unui conector rapid ULTIMODE
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.