COŞUL MEU
Coşul este gol

Nr.
Nume firmă
Data
1
Cum să rezolvăm problema cu vizualizarea materialelor video de supraveghere în browserul Firefox?
Firefox v52.0 a schimbat setările implicite pentru pluginul NPAPI. Acest lucru implică probleme cu afișarea imaginilor (prompturi repetate pentru instalarea de pluginuri deja instalate) de la camere și DVR/NVR Ultimax sau ***Hikvision***www.dipol.com.pl/hikvision--producer,search***. Este posibilă resetarea suportului de pluginuri prin setarea variabilelor corecte în opțiunile Firefox.
2017-03-24
2
EXTA FREE: sistem inteligent pentru clădiri
Extra Free este un sistem wireless (radio) pentru controlul aparatelor electrice în locuinţe, birouri sau întreprinderi. Sistemul este alcătuit dintr-un grup extins de dispozitive interconectate care operează în banda de 868 MHz.
2015-02-11
4
Câteva probleme ONVIF
Dezvoltarea sistemelor CCTV IP a fost puternic afectată de lipsa de compatibilitate dintre dispozitive și gradul scăzut de flexibilitate în ceea ce privește extinderea viitoare a sistemelor. Utilizatorii nu au posibilitatea de a alege produse de la diferiți producători, să nu mai vorbim de integrare cu alte sisteme. ONVIF (Open Network Video Interface Forum) este un forum industrial deschis care vizează coordonarea eforturilor în scopul stabilirii unor standarde comune la nivel mondial pentru sisteme CCTV IP.
2015-06-03
5
Informații de bază privind sistemele de alarmă anti-efracţie
Sistemele de alarmă antifurt/anti-efracţie sunt un set de dispozitive interconectate, având ca scop protecţia unui obiect, de obicei o locaţie, împotriva intrușilor și totodată notificarea proprietarului sau/și dispeceratului/centrului de orice încălcare a zonelor protejate. În funcție de cerințele și posibilitățile financiare, se poate alege un sistem de alarmă simplu, potrivit pentru protecția de bază a unei locuinţe/apartament, sau o structură mai avansată, care, pe lângă funcțiile de bază, va îmbunătăți considerabil confortul utilizatorilor. Proiectantul ...
2015-06-22
6
Comparație între NVR-uri IP - Signal și Ultimax
În acest articol sunt descrise specificațiile tehnice ale NVR-urilor IP Signal și Ultimax folosite în sistemele de supraveghere video IP CCTV. De asemenea sunt specificate și cele mai importante diferențe între parametrii acestor două tipuri de echipamente. Este inclusă și o listă de camere IP compatibile.
2014-02-11
7
Sistemul F&Wave - controllere radio pentru automatizări casă
F&Wave este o familie de dispozitive controlate fără fir pe distanțe de până la 100 m, pentru controlul dispozitivelor electrice. Receiverele/actuatoarele au și versiuni cu instalare pe sine tip DIN (module 1S) sau pentru instalare în cutii îngropate de Ø60. Pot fi controlate prin întrerupătoarele locale sau, la distanță, cu unități de control de la distanță. O caracteristică unică a sistemului este retransmiterea semnalelor de control prin intermediul modulelor, care îmbunătățește fiabilitatea și extinde zona de operare.
2016-07-26
8
Sunell - Partenerul tau de încredere
Corporaţia Sunell Techology este un furnizor global de echipamente CCTV. Oferta companiei cuprinde camere de supraveghere video analogice şi IP, DVR-uri şi NVR-uri precum şi o gamă foarte variată de accesorii CCTV.
2014-02-20
9
Sistem de supraveghere video în Dobczyce, Polonia
Sistem CCTV IP în Dobczyce, oraşul cu 6000 de locuitori situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă de Krakow.
2014-05-26
10
Supraveghere video într-un hotel
Pentru instalarea unui sistem de supraveghere trebuie alese cu grijă locaţiile ce trebuie monitorizate, pentru acestea trebuie după aceea alese camerele, DVR-urile şi hard disk-urile potrivite. După analizarea loacţiei şi a potenţialelor pericole compania a instalat un total de 33 camere tip n-cam şi v-cam. De asemenea trebuie monitorizate toate intrările şi ieşirile din clădire. Camerele potrivite pot furniza imagini ce permit identificarea oricărei persoane ce intră sau iese din clădire. Astfel se pot proteja bunurile clienţilor şi ale hotelului.
2014-03-12
11
Camerele termice în sistemele de supraveghere
Utilizarea camerelor cu termoviziune nu mai este limitată doar pentru sisteme critice de apărare sau aplicații științifice. Camerele de acest fel sunt instalate pentru a monitoriza zone fără lumină cu vegetație densă, procese variate în fabrici, centrale electrice, instalații de petrol și gaze, în aeroporturi, etc. Cel mai bun rezultat poate fi atins creând sisteme ce conțin atât camere optice cât și camere cu termoviziune. Acest lucru se datorează diferitelor principii de operare și forme diverse ale imaginilor generate. Un factor important într-un astfel de sistem ...
2016-07-07
12
FTTH - instalarea cutiei de distribuție
Rețelele FTTH în forma de stea sunt, în acest moment, cele mai folosite moduri de instalare a fibrei optice în clădiri și cartiere rezidențiale. Cele mai mari avantaje al acestei soluții sunt prețul redus și ușurința instalării echipamentului.
2015-09-23
13
Antenele Yagi-Uda - punând teoria în practică - modele personalizate!
Antena Yagi-Uda sau Yagi este unul din cele mai cunoscute modele de antenă. În ciuda construcției relativ simple, are un câștig mare, de obicei mai mare de 10dB. Antenele Yagi-Uda pot funcționa în benzile FIF și UIF (de la 3MHz la 3GHz) dezavantajul fiind câștigul mare într-o bandă relativ îngustă.
2016-09-15
14
Fibră optică în sisteme de supraveghere - probleme practice
Problema principală întâmpinată de instalatori în timpul implementării unui sistem de monitorizare video este alegerea unui cablu corespunzător de fibră optică și topologia cablului pentru instalația respectivă. Pentru că cele mai frecvente întrebări sunt legate de instalarea camerelor pe stâlpi sau lampadare, toate exemplele aduc referință la acest tip de instalații, cu toate acestea, informațiile sunt foarte relevante și pentru alt tip de instalații.
2016-12-20
15
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Accesul la internet wireless prin rețelele celulare este un serviciu din ce în ce mai popular. Popularitatea în creștere a serviciului printre abonați este rezultatul mobilității, randamentului și prețurilor reduse. Punctul culminant este tehnologia LTE, care permite atingerea unor rate de transfer similare celor din rețelele de telefonie fixă/cablu sau WiFi.
2016-12-15
16
Teste de repetoare GSM efectuate de Institutul Naţional de Telecomunicaţii din Varşovia, Polonia
Luând în considerare tipul de echipamente propuse pentru evaluarea conformităţii cu cerinţele esenţiale (conform art. 3.2 din Directiva 1999/5/EC) privind utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe radio...
2010-11-16
17
Noi amplificatoare/repetoare mobile in conformitate cu cele mai recente standarde si cerintele legale
UE a modificat cerintele pentru repetoarele GSM. Acestea se refera atat la latimea de banda transmisa (E-GSM) cat si la emisia dinafara benzii. Noile repetoare SIGNAL incluse in oferta (modelele: 305, 505 si 1205) indeplinesc aceste cerinte. Fiecare dintre aceste echipamente a fost echipat cu atenuator de intrare ajustabil si cu functie Automatic Gain Control (AGC).
2010-11-05
18
Signal Fire AI-8-splicer
Signal Fire este o companie dinamică, specializată în fabricarea de aparate de sudură fibră optică. Cu sediul în Chengdu, are aproape 200 de angajati .Dispozitivele sunt construite cu componente de calitate ale producătorilor de renume (inclusiv europeni) și bazate pe soluții tehnologice protejate de numeroase brevete. Trăsătura caracteristică a splicer-elor de la Signal Fire este utilizarea de telefoane inteligente pentru configurarea, arhivarea datelor de operare și pentru diagnosticare. Produsele acestei companii au câștigat recunoașterea pe piețele din întreaga lume. ...
2018-02-06
19
2017-11-17
20
2016-11-02
21
Scheme universale pentru instalaţiile CCTV
Vor fi prezentate sistemele CCTV de bază, în care au fost integrate cu succes atât tehnologia IP cât şi cea analogică. Exemple concrete vor fi supravegherea unei case, a unui magazin, a unei parcări şi a unui oraş.
2014-04-14
22
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Convorbirile telefonice mobile în clădiri se desfăşoară adesea dificil, dacă nu imposibil. Acest lucru se datorează atenuării semnalului prin pereţi, geamuri, plafoane (subteran). Problemele apar în magazine, tuneluri, parcări subterane, benzinării, săli de aeroport, hoteluri. O situaţie similară poate fi găsită în clădirile situate în raza graniţei staţiilor de bază (zone de agrement, munţi etc).
2010-11-28
23
FTTH-metode de distribuție în clădiri
Rețelele FTTH sunt o componentă importantă a echipamentelor de telecomunicații folosite în clădiri rezidențiale și în alte clădiri de locuit. Creșterea popularității sistemelor de fibră optică din ultimul timp este o consecință atât a schimbării legislației adoptate în mai multe țări, cât și a nevoilor în constantă creștere a investitorilor și constructorilor. În zilele noastre, un mod rapid și de încredere de accesare a Internet-ului și a serviciilor multimedia a devenit o prioritate. Folosirea din ce în ce mai accentuată a fibrei optice mai este posibilă ...
2015-09-23
24
Construction Products Regulation (CPR)
noi standarde pentru cabluri
CPR este o REGLEMENTARE (EU) Nr 305/2011 A PARLAMENTULUI ȘI CONSILIULUI EUROPEAN din 9 martie 2011 ce cuprinde condiții armonizate pentru marketingul construcției produselor și de abrogare a Directivei Consiliului 89/106/EEC (Construction Product Directive). Reglementarea "stabilește condițiile de introducere sau de punere la dispoziție pe piață a produselor pentru construcții prin stabilirea unor norme armonizate privind modul de exprimare a performanței produselor pentru construcții în raport cu caracteristicile lor esențiale și cu privire la utilizarea marcajului CE pe ...
2017-06-27
25
SignalNET - telecommunicaţiile şi sistemele de distribuţie RF în complexele rezidenţiale
Articolul introduce conceptele de implementare a telecomunicațiilor integrate și a sistemelor de distribuție RF în clădiri rezidențiale, care sunt conforme cu noile reglementări în Polonia. Reglementări similare se aplică sau se vor aplica în alte țări ale UE.
2013-04-22
26
Multiswitch-uri noi - TERRA dSCR (Sistemul Unicable)
Multisiwitch-urile clasice funcţionează cu frecvenţe de intrare în intervalul 950 - 2150 MHz furnizate de cele patru ieşiri RF ale unui LNB Quatro. Împreună cu semnalul SAT, un multiswitch mai poate oferi abonatului, folosind acelaşi cablu coaxial şi programe de televiziune terestră (DVB-T) precum şi radio FM
2017-08-28
27
Locaţiile şi parametrii emiţătoarelor DVB-T2 din România.
Locaţiile şi parametrii emiţătoarelor terestre digitale din România.
2016-10-29
28
Echipamente TP-Link pentru internet wireless în şcoli
Într-o scoală modernă, o reţea wireless trebuie să fie capabilă să ofere acces la internet la o viteză decentă pentru orice serviciu de acces în reţea (browsing, FTP, SMB, streaming) atât studenţilor cât şi profesorilor oriunde s-ar afla aceştia în unitatea de învăţământ. Printre caracteristicile importante de care trebuie ţinut cont la alegerea echipamentelor sunt lăţimea de bandă suportată şi numărul de utilizatori ce pot accesa simultan reţeaua.
2017-10-10
29
Certificare pentru Cabinetele RACK cu montaj pe perete
Cabinetele RACK cu montaj pe perete au fost certificate în conformitate cu cerințele de siguranță cuprinse în Capitolul II din Directiva Generală de Securitate a Produsului (2001/95/EC) din 3 Decembrie 2001 și în directivele date de standardul internațional EN 60950-1:2007
2016-08-19
30
Switchuri Industriale - echipament pentru toate condițiile!
ULTIPOWER switchurile ethernet industriale permit rate de transfer de 10/1000 Mbps sau 1000 Mbps. Porturile lor RJ45 suportă funcții ca cele de auto-negociere și PoE. Dispozitivul identifică automat dispozitivele PD (Power Device) conforme cu standardul IEEE 802.3af și le alimentează corespunzător. În acest fel, este uşurată alimentarea dispozitivelor de rețea cum ar fi access point-urile, camerele IP, telefoanele IP, etc. în locaţii dificile. Switch-ul este echipat cu un media convertor optic ce permite transmisia de date pe distanțe de până la 20 km.
2015-08-24
31
Construcţii inteligente - Sistemul Radio F&Home
Radio F&Home este un sistem wireless pentru construcţii inteligente, fiind dedicat apartamentelor, caselor și spațiilor comerciale. Conceptul și capacitățile sale permit implementarea funcțiilor care până acum păreau a fi imposibile, sau disponibile numai pentru organizații și oameni bogați. F&Home este o soluție ieftină, iar design-ul modular permite o investiție treptată, în mai multe etape de-a lungul timpului. Noile caracteristici pot fi adăugate la sistem atunci când este necesar. Sistemul inițial poate cuprinde doar câteva elemente (care oferă deja o mulțime de ...
2014-08-26
32
Transmisia semnalelor HDMI
HDMI este acum cea mai comună metodă de conectare în surse a diferite tipuri de conținut multimedia. În situațiile în care este necesară transmisia semnalului HDMI pe o distanță mai mare de 30 metrii (distanța maxima a unui cablu HDMI), sau într-un loc unde un astfel de cablu nu poate fi instalat, este indicat să folosiți un media convertor ce vă permite transmisia semnalului de la sursa HDMI cu ajutorul altor tipuri de cablu, mai pretabil pentru sistemul respectiv.
2016-06-23
33
Cabluri easy access - instalarea cutiei de distribuţie (exemple)
Articolul prezintă un exemplu de conexiune terminală pentru rețelele FTTH bazate pe așa-numitele cabluri easy access. În prezent, utilizarea cablurilor easy access este soluția optimă pentru instalarea cablajului de fibră optică în clădiri.
2014-10-15
34
Sisteme Headend pentru hoteluri - echipamente, amplificare
Unul din criteriile de clasificare ale sistemelor TV pentru hoteluri este grila de programe ce va fi transimsă. Cele mai simple sisteme pot transmite semnale terestre la liber, pe când soluțiile mai avansatevor include canale de satelit și câteva premium (preplătite). Conținutul solicitat de proprietar/investitor va depinde de categoriile potentialilor oaspeți ai hotelului (canale străine și tematice).
2016-07-18
35
Punerea in functiune a emisiei digitale DVB-T2 in Romania
Câteva cuvinte despre DVB-T2. Care sunt avantajele televiziunii digitale? Ce antenă este compatibilă cu DVB-T2? Măsurarea semnalelor de televiziune digitale terestre.
2016-09-01
36
Implementarea DAB+ în Polonia
Transmisiunea Audio Digitală (DAB) reprezintă o tehnologie folosită pentru transmisiunile staţiilor de radio în principal în Europa. La fel ca în cazul standardului terestru digital DVB-T care a înlocuit de-a lungul anilor transmisiunea analogică TV, radioul digital oferă o serie de beneficii atât pentru ascultători cât şi pentru transmiţători.
2016-09-30
37
TERRA multiswitches - new quality of SMATV systems
TERRA products dedicated for shared antenna systems are first-class equipment with a four-year warranty. SMATV distribution networks based on these devices ensure reliable operation for a long time.
2013-11-25
38
Sistem TV pe fibră optică
În conformitate cu normele UE, până în 2020, fiecare cetățean al Uniunii Europene trebuie să aibă acces la Internet cu viteză de descărcare de cel puțin 20 Mbps. În acest sens, unele țări din UE au introdus reglementări menite să accelereze acest proces. În câteva dintre acestea, fiecare cladire rezidentiala nou construită ar trebui să fie echipată cu infrastructură de fibră optică. Acest tip de cablare poate fi folosit nu numai implementarea accesului la Internet de mare viteză, dar, de asemenea, se dovedește a fi un mediu excelent pentru alte servicii, inclusiv ...
2016-04-27
39
Mufe de compresie pentru sisteme CATV şi supraveghere
Mufele joacă un rol foarte important în orice cablare. Construcţia şi calitatea acestora influenţează în mod direct stabilitatea conexiunii, atenuarea, return loss şi rezistenţa mecanică. DIPOL oferă o nouă generaţie de mufe - mufele de compresie care corespund celor mai pretenţioase cerinţe.
2016-08-17
40
Alimentarea PoE - diferenţele dintre IEE 802.3af şi IEE 802.3at
PoE (Power over Internet) este numele unui număr de metode ce permit alimentarea echipamentelor de reţea prin cablul UTP/FTP. Astfel, se pot alimenta camere, telefoane, switch-uri, puncte de acces, etc.
2014-08-20
41
Cabluri coaxiale pentru sisteme CATV și satelit
SMATV systems based on multiswitches are multi-cable installations, with different signals in each cable and long cable sections (up to hundred or so meters, depending on the size of the multifamily building). So, there is a risk of crosstalk effects (inducing interference in neighbor cables) that would deteriorate the performance of such systems. To avoid crosstalk between coaxial cables going in parallel, they should fulfill requirements for A, A+ or A++ class.
2015-08-21
42
Fibre optice în locuinţe - cum se sudează
Sistemele bazate pe fibre optice devin tot mai populare. Accesibilitatea generală a dispozitivelor relativ ieftine de conversie a semnalelor electrice în formă optică și invers, combinată cu avantajele transmisiei optice, în special într-o bandă foarte largă, izolarea galvanică între dispozitive și lipsa problemelor de implementare a link-urilor lungi, sunt principalele motive pentru utilizarea din ce în ce mai largă a acestei tehnologii în reţele LAN, sisteme video de supraveghere analogice și IP, instalații S/MATV și chiar în sisteme de alarmă. Cele mai recente ...
2015-06-11
43
Instrucţiuni pentru compresia mufelor BNC pe cabluri CAMSET
Articolul prezinta instrucţiuni pentru pregătirea cablurilor CCTV de tip CAMSET M6000 precum şi sertizarea mufelor BNC profesionale E8293.
2008-09-17
44
Fibra optică pentru acasa - da, se poate!
După mulți ani în care fibra optică a existat pe piața telecomunicațiilor, a venit timpul să fie instalată și în case și în apartamente. Această instalație este impusă de rata progresului tehnologic a electronicelor de consum, care își oferă din ce în ce mai des serviciile sub forma conexiunilor la rețea și a aplicațiilor online.
2013-12-04
45
Bazele sistemelor de distribuţie TV-CATV
Sistemele de distribuţie CATV pot fi definite ca sisteme în care compensarea atenuării din reţea se face într-un punct central de un set de amplificatoare. Amplificatoarele pot fi conectate şi în cascadă.
2007-01-01
46
Ce este DDNS (Dynamic Domain Name System) si cum se foloseste?
Conversia numelui de domeniu în formatul specific cu patru seturi de cifre separate de "." este efectuată de către un server DNS, la primirea unei solicitări de traducere din partea unui dispozitiv conectat la aceeaşi reţea cu serverul. După ce a primit din partea serverului DNS adresa numerică, dispozitivul va iniţia conexiunea către computerul/serverul/adresa dorită.
2009-04-11
47
Twisted-pair cables - categories, shielding, applications
Twisted-pair cables are used to transmit signals in telecommunication systems and computer networks. The most popular twisted-pair cables are composed of four pairs of twisted insulated copper wires. The twisting strongly reduces the influence of external electromagnetic interference and mutual interference between the pairs, called crosstalk. Currently, the cables are mainly used in telephony and Ethernet networks.
2018-05-15
48
Fibra optica multimodala si monomodala (singlemode si multimode)
Unul din criteriile de baza dupa care se clasifica fibrele optice este tipul de fibra folosit. Aceasta are legatura cu modul in care se transmite lumina prin fibra - multimodala sau monomodala (single-mode sau multimode).Transmisia luminii in interiorul fibrei se bazeaza pe fenomenul de reflexie interna totala. Miezul, facut de obicei din sticla dopata (de ex. GeO2 + SiO2), este centrul de-a lungul caruia circula lumina, in timp ce stratul protector este facut din sticla pura (SiO2). Combinatia aceasta de materiale este dictata de indexul de refractie al ...
2010-08-02
49
Cum alegeţi o antenă pentru televiziunea digitală (DVB-T2)?
Tranziţia către televiziunea digitală terestră (DVB-T2) în România cât şi în alte ţări europene se află la un punct de răscruce. Canalele analogice continuă să fie disponibile chiar dacă lună de lună apar noi transmiţătoare şi multiplexe DVB-T2. Deşi în cele mai multe dintre cazuri recepţia DVB-T2 nu necesită înlocuirea sistemului de antenă utilizat pentru televiziunea analogică, practica demonstrează exact opusul. Înlocuirea este de cele mai multe ori necersară din cauza puterii mici de transmisie a emiţătoarelor digitale în perioada de tranziţie şi a ...
2012-04-03
50
Bazele proiectării sistemelor de supraveghere
În cazul sistemelor de supraveghere, fiecare instalator şi utilizator trebuie să fie conştient că dispozitivele care au parametrii prea slabi sau de calitate foarte slabă pot însemna ameninţări serioase asupra vieţii sau a proprietăţii. Acest lucru poate duce şi la ineficienţa sistemului şi la probleme tehnice dese.
2007-01-01
51
New series of HIKVISION/ULTIMAX DVRs for analog cameras
Hikvision/Ultimax DVRs belong to the newest generation of digital video recorders for analog video surveillance systems. They have been designed on the basis of thorough knowledge and experience in CCTV technology of DIPOL and HIKVISION companies. More than 20 years of experience in contact with customers, remarks of the installers and users of our products, resulted in the creation of innovative products able to meet the most demanding requirements. With the introduction of the Ultimax line, we can offer devices that are better tailored to the customer's requirements than standard versions ...
2013-09-05
52
Splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1
Splice-urile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 sunt folosite pentru lipirea permanentă a fibrelor optice, fără a fi nevoie de aparate de sudură speciale. O valoare foarte mică a atenuării - 0.1 dB, este opţinută datorită poziţionării precise a fibrei optice în şanţurile în formă de "V".
2011-10-25
53
Controlul circuitelor de iluminare - sistemul F&Home Radio
Acest articol prezintă exemple de proiecte pentru echipamentele de iluminat și o serie de module F&Home Radio pentru controlul iluminării.
2014-11-24
54
Comparaţie între DVR-urile portabile cu cameră încorporată aparţinând seriei PROTECT
DVR-urile portabile aparţinând seriei PROTECT au ca destinaţie primară aplicaţiile de interior (locuiţe dar în special autovehicule). Materialul audio-video este înregistrat de camera cu microfon încorporat şi scris direct pe un card de memorie flash (SD/SDHC/MMC) care poate avea p capacitate între 1 şi 64 GB.
2012-06-25
55
Amplificatoarele TERRA - premiate la expoziţia Sat DIGI-TV din Varşovia
Abordarea profesionistă a amplificării semnalelor TV din noile sistemele DVB-T şi SMATV are ca rezultat utilizarea amplificatoarelor de canal deoarece acestea permit un control precis al câştigului cât şi o reducere semnificativă a zgomotului.
2012-09-01
56
Cablul torsadat (UTP, pentru internet) - definţii, standarde, parametrii
Cablurile torsadate sunt folosite cu precădere pentru transmisia semnalelor în sistemele de telecomunicaţii şi reţelele de calculatoare. Au cea mai mare răspândire în telefonia analogică şi reţelele Ethernet. Aceste cabluri au în componenţă cel puţin o pereche de conductori. Pentru a diminua interferenţa asupra calităţii transmisiei a campurilor magnetice exterioare şi a interferenţei produse de fiecare pereche activă, conductorii sunt răsuciţi unul în jurul celuilalt (torsadare = răsucire).
2014-04-07
57
SADP - aplicaţia pentru managementul echipamentelor de supraveghere Hikvision
SADP (Search Active Device Protocol) este un program oferit gratuit pe site-ul producătorului Hikvision, creat cu scopul de a facilita căutarea în reţeaua locală a camerelor IP și a DVR/NVR-urilor Hikvision. Tot cu ajutorul acestuia pot fi modificate setările de rețea ale echipamentelor IP Hikvision dar și mai important, parola de acces la echipament poate fi schimbată sau recuperată în caz de pierdere sau uitare. SADP este foarte util și atunci când în rețea sunt conectate deodată multe camere IP, situație care poate duce la apariția conflictelor IP. Programul ...
2017-04-25
58
Applications for the management and operation of CCTV systems based on Hikvision devices
The article provides an overview of applications dedicated for installers and users of Hikvision-based video surveillance systems.
2017-03-24
59
Tehnologii moderne în produsele Hikvision
Compania Hikvision, lider mondial în soluții de supraveghere, oferă clienților săi dispozitive variate ca nivele de sofisticare. În ambele cazuri, (camere și DVR/NVR) există produse de buget redus pentru toată lumea, ce satisfac nevoile majorității utilizatorilor și dispozitive profesionale "high-end" concepute pentru aplicații profesionale cu cerințe speciale. Compania pune, în continuare, un mare accent pe dezvoltarea produselor lor, adaugă constant produse noi, specificații noi și camere cu rezoluții mai mari. Pe lângă oferta actuală, mai sunt camere capabile să ...
2016-06-08
60
TERRA - Liderul European în soluţiile bazate pe CATV/SMATV
TERRA este unul dintre cei mai mari producători europeni de echipamente specializate în recepția și distribuiția semnalelor satelit (DVB-S / S2), transmisiuni terestre (DVB-T), și televiziune prin cablu (DVB-C). Povestea începe la sfârșitul lui 1980, când compania a livrat pe piețele din Rusia și Lituania receptoare analogice de satelit și LNB-uri.
2014-10-10
61
Supravegherea parentală
Supravegherea parentală bazată pe camere web este un sistem de monitorizare simplu şi ieftin ce permite părinţilor să-şi supravegheze şi să-şi asculte copiii din camera cealaltă, de la locul de muncă, sau chiar din celălat capăt al lumii.
2008-08-09
62
Redbeam - lumina suficienta in orice conditii
Noua generatie de iluminatoare CCTV
Iluminatoarele IR din seria Redbeam sunt echipamente moderne ce ofera lumina IR omogena in spatiile monitorizate, permitand camerelor CCTV sa functioneze in conditii de lumina slaba sau intuneric total. Avantajul gamei este folosirea matricei de LED-uri IR (in locul unui set de diode normale) care, folosita impreuna cu lentile speciale, ofera unghiul de iluminare dorit.
2010-03-30
63
Cabluri torsadate Cat5 - caracteristici de transmisie
Cablul torsadat neecranat de categoria 5 (Cat5 UTP) este folosit ca mediu de transport a datelor în reţele de calculatoare bazate pe standardul 10BaseT Ethernet şi 100BaseT Ethernet. Cablul este format din 4 perechi de conductori cu diametrul de 0.5 mm (în versiunea liţată conductorul are 7 fire, fiecare cu diametrul de 0.2 mm, pentru diametru total de 0.6 mm). Cablul este frecvent utilizat în aplicaţii CCTV deoarece poate fi folosit atât pentru a transmite semnalul video cât şi pentru alimentarea echipamentelor.
2007-01-01
64
Proiectarea sistemelor SMATV cu software-ul SatNet de la TERRA
Acest articol își propune să explice principiile de proiectare a sistemelor de antenă satelit utilizând un software convenabil și gratis: SatNet3.0, aparţinând companiei Terra. SatNet3.0 este un program simplu de utilizat, dispunând de o interfață facilă și versatilă. Acest software permite proiectarea unei rețele cu un număr nelimitat de prize. Rezultatele simulării corespund foarte bine cu realitatea.
2010-01-26
65
Bugetul de putere optică într-o conexiune bazată pe fibră optică
Cel mai important obiectiv în procesul de planificare a unui canal de comunicaţie pe fibră optică este determinarea distanţei maxime a traseului de cablu, aceasta fiind intrinsec legată de "Balanţa puterii optice". Noţiunea este o simplă comparaţie între puterea optică la intrarea pe fibră şi suma pierderilor de pe tot traseul optic (fibra, compenente auxilare), până la fotodetectorul de la capătul terminal al conexiunii. Această "balanţă" vă va ajuta să determinaţi parametrii echipamentelor terminale astfel încât să asiguraţi o transmisie adecvată a semnalelor.
2010-01-10
66
OpenWRT sau cum să profitaţi din plin de capabiliăţile routerului dvs.
În ziua de azi, tot mai multe echipamente electronice necesită o conexiune la internet. Fără aceasta, funcţionalitatea unui televizor modern, sistem audio, home theater sau consolă de jocuri devine brusc foarte limitată. Routerele care până în prezent le-aţi folosit doar pentru a facilita o conexiune la reţeaua internet sunt capabile, de cele mai multe ori, să îndeplinească şi cerinţele necesare aparatelor electronice şi electrocasnice moderne.
2012-11-06
67
Cum alegeti o antena TV potrivita?
Un scurt ghid pentru cei ce locuiesc în zone cu recepţie bună şi doresc să-si instaleze/înlocuiască singuri antenele. În cazul locaţiilor mai dificile vă recomandăm să contactaţi personal autorizat care cunoaşte paricularităţile recepţiei în acea zonă.
2009-04-28
68
Catalogul de elemente de fibră optică (versiunea în limba polonă)
Catalogul prezintă o gamă largă de elemente de distribuţie optică
2013-08-27
69
Tipuri de conectori pentru echipamente WLAN, GSM, 3G, LTE
Atunci când vorbim despre echipamente de reţea capabile de conectivitate wireless (Access point, router, modem USB, etc.) problemele de semnal slab sau de viteză de download mică pot apărea pe neaşteptate. De cele mai multe ori, aceste situaţii nefavorabile pot fi remediate prin achiziţionarea unei antene compatibilă cu dispozitivul dvs. de reţea. Compatibilitatea dintre echipament şi antenă trebuie să existe atât pe partea de frecvenţe radio utilizate cât şi pe cea de conectică prorpiu-zisă. Aici, bineînţeles, ne referim la tipul şi varianta de conector instalat pe ...
2013-10-09
70
Ghid CCTV - Standarde se semnal şi parametri (EN)
Video signal used in CCTV is called VBS (video, blanking & syncs, or video baseband signal) and CVBS (composite/color video baseband signal). IP is the acronym of the Internet Protocol, the most popular protocol used for communication in computer networks and the Internet. IP camera is a device producing digital video stream that is transmitted via wired or wireless IP networks. It can be viewed and/or recorded even in most remote locations in the network.
2007-01-01
71
Cum protejaţi mufele din exterior cu banda autovulcanizantă SCAPA 2501
Banda autovulcanizantă SCAPA 2501 este confecţionată din cauciuc izobutilen-izoprenic (IIR în engleză). Acesta este un material foarte versatil folosit la hidroizolare, la protecţia împotriva coroziunii, îmbinarea şi repararea cablurilor - atât în interior cât şi în exterior. Caracteristicile speciale ale materialului coroborate cu instrucţiuni de utilizare corecte asigură conexiunilior de cablu hidroizolaţia (apă dulce sau sărată) într-o gamă largă de temperaturi.
2009-02-11
72
Optimizarea setărilor camerelor de supraveghere
Atunci când se alege un model de cameră, suntem de obicei interesaţi de posibilitatea de adaptare la diferite condiţii de funcţionare. Desigur, modelele mai complexe au mai multe setări pe când dispozitivele mai simple păstrează anumiţi parametrii fixaţi. Pentru profita din plin de setările posibile, vă rugăm să consultaţi manualele de utilizare. În acest articol se discută despre o serie de setări tipice, ce au un impact asupra calităţii imaginii, atât pozitiv cât şi negativ. Astfel de cunoştinţe sunt utile pentru obţinerea celor mai bune rezultate pentru camera ...
2009-06-22
73
Mufare fibra optica cu conectori rapizi ULTIMODE FAST
Conectorii cu montare rapidă, ULTIMODE FAST vă dau posibilitatea de a folosi pentru fibra optică, terminaţii de tip SC într-un mod rapid şi eficient fără polişare şi lipire anterioară. Nu este nici măcar necesar un mediu "steril" deoarece, în interiorul conectorului, fragmentul de fibră optică a fost pregătit din fabrică. Datorită unei poziţionări foarte precise cu ajutorul şanţurilor în "V" din interior, valoarea atenuării este de doar 0.25 dB. Un gel cu proprietăţi optice speciale este folosit pentru a reducere efectele nedorite cauzate de o sertizare ...
2011-12-13
74
Modulatoarele DVB-T - modele şi utilizări practice
Procesul prin care semnalele audio-video (A/V) în banda de bază (de frecvenţă joasă) sunt transformate în semnale de radio frecvenţă (RF) se numeşte modulare. Astfel este posibilă transmisia de informaţie provenită de la o gamă largă de surse de semnal, cum ar fi calculatoarele personale, DVD playere, camere de supraveghere video, etc. prin intermediul unui sistem de antenă. Dispozitivul folosit în acest scop (modulatorul) este echipat cu un set de intrări A/V (SCART, RCA, HDMI) şi o ieşire RF. Semnalul obţinut la ieşirea RF a modulatorului este introdus în sistemul de ...
2013-07-08
75
Soluţii de conectare pentru echipamente HDMI
Disponibilitatea în creştere a materialelor multimedia HD a dus la o creştere a cererii de medii de transmisie dintre sursele şi receptoarele de semnal HD. Sistemele multimedia din hoteluri, restaurante, cluburi etc. au nevoie de echipamente adecvate pentru a creea o reţea potrivită distribuţiei materialelor HD la un număr mare de proiectoare/LCD-uri.
2011-05-19
76
Ghid sisteme de supraveghere - Monitoare
Un monitor este un dispozitiv care transformă semnalele electrice în informaţii optice potrivite pentru ochiul uman. Monitoarele trebuie să îndeplinească nişte standarde de siguranţă, ceea ce înseamnă că ele trebuie să aibă certificări CE. Standardele de siguranţă descriu, printre alte lucruri, nivelele maxime acceptate de radiaţii X şi electromagnetice, protecţia utilizatorului împotriva şocurilor electrice şi protecţia dispozitivului împotriva scurgerilor de curent provenite de la linia de alimentare. Înainte de alegerea unui monitor, trebuie acordată atenţie ...
2007-01-01
77
Scheme universale de recepţie DVB-T2
Televiziune digitală terestră (DVB-T2) va fi cât de curând disponibilă pe întreg teritoriul Europei. Aceste câteva exemple de recepţie DVB-T vor ajuta pe oricine vrea să construiască de la zero un sistem nou sau să îl îmbunătăţească pe cel existent. Instalaţiile de mai jos sunt prezentate sub forma unui set de opţiuni în funcţie de puterea emiţătorului şi distanţa acestuia faţă de punctul de recepţie precum şi de cerinţele specifice ale utilizatorului.
2011-10-10
78
Conectică WLAN (mufe şi sertizare)
Cele mai multe dintre dispozitivele WLAN sunt dotate cu conectori SMA-RP, în timp ce antenele de exterior sunt echipate cu conectori de tip N. Cablul Tri-lan utilizat se sertizează cu un conector SMA/RP, de exemplu, E84565, într-unul din capete și cu conectorul adecvat tată sau mamă, în funcție de antena de pe partea cealaltă.
2007-01-01
79
Configurarea routerului TP-Link în Windows 7. Conectarea la o reţea WiFi fără a cunoaşte parola.
Conectarea rapidă a unui laptop cu Windows 7 la reţeaua WiFi folosind QSS.
2011-12-30
80
Folosirea cablurilor coaxiale şi a conectorilor în sistemele WLAN
Acoperirea unei reţele wireless depinde de mai mulţi factori. Utilizatorul are influenţă doar asupra unora dintre aceştia iar alţii nu pot fi schimbaţi. Lungimea şi calitatea cablului de 50 de ohmi ce leagă access pointul şi antena are o influenţă majoră asupra acoperirii WLAN.
2007-10-11
81
Configurare DDNS şi port forward pentru echipamente Hikvision
Hikvision oferă servicii DDNS pentru produsele sale (exemplu DVR-urile), permițând clienților să folosească echipamentele lor oriunde în lume, chiar dacă nu au o adresă IP statică externă.
2012-04-17
82
Exemple practice de sisteme de supraveghere megapixel
Supravegherea video IP are atât susţinători cât şi opozanţi. Acest fapt se datorează mai multor factori precum: preţul echipamentelor, cerinţele mediului de transmisie, calitatea imaginii, mobilitatea, posibilitatea de a construi sisteme distribuite, funcţionarea stabilă, etc. Camere analogice şi IP. Soluţii hibride. Camere Megapixel. DVR-uri cu funcţii de reţea. Tendinţe.
2008-09-26
83
Standarde de fibră optică
Aflate într-o continuă creştere, cea mai mare parte a conexiunilor optice realizate în ultimii ani se bazează fibre singlemode. Atât fibrele singlemode cât şi cele multimode sunt împărțite în mai multe clase/categorii respectând standarde bine definite în industrie.
2012-12-18
84
Un scurt ghid CCTV pentru investitori şi dezvoltatori -
12 întrebări şi răspunsuri
Ce tip de ameninţări vor fi monitorizate ? Ce zone vor fi monitorizate ? Care este scopul monitorizării anumitor zone ? Care este nivelul de automatizare necesar ? Care ar trebui să fie răspunsul sistemului atunci când anumite zone sunt încălcate ? Cât timp va fi stocat materialul video pe hard disk ? În ce condiţii de mediu vor trebui aparatele să funcţioneze ? Care sunt rezoluţiile optime şi rata cadrelor pentru imagini din diferite zone ? Care este raza de acţiune suficientă şi care este nivelul de securitate suficient pentru transmisia datelor ? Cum se realizează ...
2007-01-01
85
Distribuție CATV / SatTV pe fibră optică
Fibră optică face posibilă transmisia pe distanţe foarte lungi a semnalelor digitale de televiziune terestră sau prin satelit, de radio (DAB), a materialului video înregistrat de camerele de supraveghere, etc. Instalaţiile SMATV pe fibră optică oferă o mult mai mai mare flexibilitate în comparaţie cu cele bazate exclusiv pe cablul coaxial.
2013-01-28
86
Program educațional DIPOL - sisteme SMATV și CCTV
În cadrul acestui articol sunt înfățișate exemple de construcție a diferitor sisteme în Școlile de Arte și Meserii. În plus, sunt listate alte articole ce ajută la înțelegerea dificultăților întâmpinate în practică din domeniul electronicii.
2014-01-07
87
SMATV Systems
Community TV installations intended to receive satellite television, often called SMATV systems (Satellite Master Antenna TV), seem to be the most effective and economical method of reception of satellite broadcasts, especially in densely populated urban areas. They allow to avoid a great number of individual dishes on the facades or roof of the building
2007-01-01
88
Sisteme inteligente de supraveghere video
Sistemele de supraveghere video bazate pe analiza imaginii şi monitorizarea continuă a performanţelor sistemului, îmbunătăţesc drastic eficienţa de lucru. Avantajele indiscutabile ale unui astfel de sistem sunt: - sarcinile a mai multor operatori pot fi preluate de o singură persoană - eliminarea erorilor umane cauzate mai ales de pierderea concentrării datorită monotoniei slujbei de supraveghere -limitarea numărului de acţiuni făcute de către operator (restul sunt efectuate automat) -auto-monitorizare şi detectarea oricărei anormalităţi -posibilitatea de informare despre ...
2008-09-11
89
Ghid sisteme de supraveghere - Camere de supraveghere (EN)
Un senzor de calitate şi alegerea unui obiectiv potrivit sunt condiţii de bază pentru un sistem performant.
2012-08-10
90
Example de sisteme de recepţie - FM/TV, SAT TV, WLAN, GSM
Mai jos veţi găsi câteva diagrame pentru sisteme de recepţie care vă pot îndruma în alegerea corespunzătoare unei a unei astfel de instalaţii. În prima parte a articolului vă vom prezenta instalaţii pentru reşedinţe cu o singură familie şi sisteme casnice de amplificare, iar în cea de-a doua parte - soluţii pentru clădiri rezidenţiale şi alte clădiri mari.
2010-03-08
91
Sisteme de supraveghere pentru acasă
Progresele mari în tehnologie, precum şi accesul mult mai facil la un număr mare de standarde tehnice au stat la baza implementării nenumăratelor soluţii de protecţie a persoanei şi a proprietăţii acesteia. Utilizarea unor servicii oferite de diverse companii de securitate precum şi instalarea sistemelor de alarmă la domiciliu este de mult timp recunoscută ca o necesitate. Sistemele electronice de alarmă sau soluţiile mai avansate din "clădirile inteligente" pot rula în mod automat proceduri de securitate prestabilite. Supravegherea video, care vine ca o extensie a acestor ...
2012-05-21
92
Cum alegeţi echipamente TP-Link potrivite pentru Dvs.?
Cum alegeţi access pointul potrivit? Cum alegeţi router-ul WiFi potrivit? Cum alegeţi switch-ul potrivit?
2011-09-20
93
Top quality optics - Tokina
Tokina is Japanese company that has been known in the world since 1951 for its quality products used in photography. Since 1996 the company has been manufacturing special lenses for CCTV cameras. Below we present different models, in order to facilitate the selection of the most appropriate one for specific conditions.
2009-09-01
94
Bazele muncii cu fibre optice
Tranziția de la conductorii de cupru la fibrele optice aduce cu sine și nevoia de noi instrumente și aptitudini. În afara dobândirii cunoștințelor teoretice, instalatorii trebuie să-și îmbunătățească și aptitudinile manuale, deoarece lucrul cu fibra optică necesită o abordare diferită, una mai minuțioasă.
2013-08-06
95
Cablarea în case mici
În multe case cablate în grabă şi fără consultarea în prealabil a unui specialist se întâmplă ca modernizarea echipamentelor legate la aceste cabluri să nu fie posibilă. Folosirea cablurilor descrise mai jos asigură o cablare modernă şi lipsită de probleme pe viitor. Ce cablu coaxial să folosim în instalaţiile de distribuţie TV? Fără niciun risc, se poate alege Triset-113 (E1015_100). Este un cablu coaxial certificat, ideal pentru distribuţia semnalelor CATV şi satelit. Cablul are o ecranare superioară cablurilor din categoria sa de preţ. Acest lucru este foarte ...
2007-01-01
96
Sistem CATV si satelit pentru o casa mica
În continuare vă prezentăm schema simplificată a instalării unei antene TV într-o casă unifamilială, capabilă să recepţioneze canale atât în regim terestru cât şi prin satelit. Sistemul permite familiei să recepţioneze simultan orice canal terestru radio sau TV, respectiv un singur canal TV prin satelit prin intermediul oricărei prize SAT-TV din casă. Canalul de pe satelit poate fi schimbat din orice loc din casă, cu condiţia ca în acel loc să se fi instalat un prelungitor de telecomandă. Antenele FM/TV, antena satelit cu diplexerul şi LNB-urile sunt montate pe ...
2010-02-22
97
Recepţia satelit într-o casă folosind doar un abonament
Pentru a viziona platforme digitale encodate SECA MediaGuard pe mai multe televizoare (maxim 8), abonaţii Cyfra+ (Polonia), Digital+/Astra (Spania), Canal Digitaal (Olanda), CanalSat (Franţa), Meo (Portugalia) pot folosi o singură cartelă (şi abonament) şi atâtea receivere cate este nevoie, echipate cu Wireless Client Card for Clone+ (A9911). Cartela se instalează în unitatea centrală - Clone+ Wireless Smart Card Splitter (A9910) - ce transmite wireless drepturile de abonament către clienţii Clone+.
2010-02-23
98
Rețea pentru acasă cu acces wireless la Internet și la sistemul de supraveghere (DVR)
Sistemul LAN/WLAN pentru acasă poate fi folosit nu doar pentru conectarea desktopurilor și a laptopurilor la Internet ci și pentru furnizarea accesului la memoria comună a rețelei (NAS). Astfel, imprimante, scannere și alte dispozitive din rețea pot deveni sursa conținutului afișat pe ecranele televizoarelor. La fel pot fi afișate și imaginile surprinse de sistemul CCTV.
2010-02-23
99
Sistem de amplificare semnal pentru acasă şi birouri mici (GSM)
O schemă simplă de instalare a unui repeater pentru acasă şi birouri, astfel utilizarea telefoanelor mobile devine posibilă chiar şi în locaţii unde până acum nu era.
2010-03-01
100
Sistem pentru acasă de distribuţie TV şi satelit cu reţea şi WLAN si sistem de monitorizare
Installation diagram of home antenna system allowing to receive broadcasts from terrestrial transmitters and 2 satellites, to monitor sensitive areas with 4 analog cameras (with recording on DVR), to use the Internet (on desktop PCs and laptops).
2010-03-01
101
Sistem multiswitch în cascadă pentru un bloc
(pentru un satelit)
Iată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSR. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi practic nelimitate de planificare a retelei. Sistemele sunt extensibile şi permit adăugarea de noi servicii în ...
2010-03-08
102
Sistem multiswitch passthrough pentru o scară de bloc
(pentru doi sateliți)
Here's an example of installation diagram in apartment building. The system provides each outlet with all available terrestrial broadcasts and satellite programs from two satellites (in the example - Astra and HotBird). The system is based on radial TERRA multiswitches of MSR series. Thanks to the wide range of TERRA multiswitches, the designer has virtually limitless possibilities of creating the network and choosing the right equipment. The system is expandable and allows to implement new functions in the future.
2010-03-08
103
Sistem multiswitch pentru două scări de bloc
(pentru un satelit)
Iată un exemplu de diagramă de instalare într-un bloc de apartamente. Sistemul oferă fiecărui abonat toate posturile terestre disponibile în zonă (sau de la un provider de cablu local) precum şi programe prin satelit de la un satelit (ales la faza de planificare iniţială, de obicei, de către administratorul clădirii). Sistemul se bazează pe multiswitch-uri TERRA din seria MSV şi pe tap-uri cu diferite atenuări. Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este flexibilitatea acestuia. Datorită gamei largi de multiswitch-uri oferite de TERRA, proiectantul are posibilităţi ...
2010-03-08
104
Sistem multiswitch pentru două scări de bloc
(pentru doi sateliți)
Here's an example of installation diagram in large apartment building. The system provides each outlet with all available terrestrial broadcasts and satellite programs from two satellites (e.g. Astra 19.2E and HotBird 13E). The system is based on TERRA multiswitches of MSV series and satellite taps with different tap attenuation. The biggest advantage of such a system is its flexibility. Thanks to the wide range of TERRA multiswitches, the designer has virtually limitless possibilities of creating the network and choosing the right equipment. The system is expandable and allows to ...
2010-03-08
105
Sistem Terra Multiswitch - de la proiectare la implementare
Acest articol prezintă succint procesul de proiectare și implementare a unui sistem multiswitch într-una din clădirile multifamiliale în Cracovia - de la specificul cerințelor pentru acest proiect până la instalarea și funcționarea sistemului.
2014-02-04
106
Ghid sisteme de supraveghere - Obiective şi lentile
Parameters of CCTV lenses and criteria for selecting appropriate devices.
2007-01-01
107
Reţele Wi-Fi pentru acasă sau birouri mici - folosind echipamente TP-LINK 802.11n
Standardul 802.11n permite viteze de transfer de până la 300 Mbps şi este perfect pentru transmisia de material multimedia precum filme, imagini şi muzică. Transmisia wireless a filmelor şi a muzicii va dura astfel mult mai puţin decât pe cablu fast ethernet. Un alt avantaj al echipamentelor 802.11n este compatibilitatea sa cu standardele mai vech. Un router 802.11n poate comunica şi cu plăci de reţea 802.11b şi 802.11g.
2011-10-14
108
Compresie H.264 - cunoştinţe de bază
În prezent, compresia H.264 a devenit un standard printre echipamentele de înregistrare video (DVR-uri). Dispozitivele de cele mai avansate permit utilizatorului să controleze rata de compresie cît şi mulţi dintre parametrii fluxului video transmis în reţea. O cunoaştere elementară a metodei de compresie folosită de aparatul DVR, vă va ajuta să înţelegeţi impactul pe care unele modificări ale parametrilor de codare îi va avea asupra fluxului video.
2011-11-02
109
Distribution of digital signals in cable TV systems
QAM modulation is optimal for cable networks. It is used in cable band/hyper-band (S channels) and UHF band. Due to the need of compatibility with channel raster and transmission requirements, there are used 8 MHz channels (MPEG-2 compression, QAM modulation).
2007-01-01
110
Sisteme de supraveghere pe fibră optică - simplu, ieftin şi eficient
Mulți instalatori cred că fibra optică este o soluție costisitoare și dificil de instalat și nu o consideră ca o alternativă a cablului de cupru. Ei evită utilizarea fibrei optice, chiar și în situațiile în care utilizarea acesteia este singura soluţie. Alteori investitorul obligă instalatorul - ca în cazul unui instalator ce a venit într-una dintre sucursalele noastre pentru a cere sfat la instalarea unei conexiuni optice de 350 de metri. După alegerea video convertoarelor i-am am pregătit şi un cablu optic împreună cu conectorii potriviţi. Montajul final (fără ...
2011-11-10
111
Adaptarea sistemelor CATV de bloc pentru distributia canalelor digitale DVB-T 2
Prin acest document dorim să informăm potenţialii investitori, dezvoltatori şi companii de proiectare despre aspectele generale legate de sistemele de distribuţie CATV în special despre modernizarea şi adaptarea acestora la cerinţele DVB-T2.
2011-12-06
112
Video surveillance in schools
Many people understand that even best educative measures cannot solve the problem of violence and a complex action is needed. One of efficient methods of improving safety level in a school is CCTV surveillance system.
2007-01-01
113
Maximum output level in active elements of community and cable networks
One of the important parameters of amplifiers is their maximum output level. It is the level which can appear in the amplifier output without exceeding an acceptable level of nonlinear or crossover distortions.
2007-01-01
114
Cum să faceţi port forward pentru a accesa un DVR de pe internet?
Funcţia port forwarding permite redirecţionarea pachetelor IP (protocoale TCP şi UDP). Depinzănd de echipamentele folosite, pachetele sunt redirecţionate către porturile standard TCP şi UDP ale calculatorului local sau către alte echipamente.
2011-08-22
115
Digital satellite broadcasts
Thanks to digital technology, satellite industry has increased the number of channels that are broadcast from one transponder - there may be transmitted 5, 8, or even more TV programs. It lowers operating costs and makes possible to multiply the offer from a single satellite. The important factor is compression level that can be changed according to the intended quality of the image.
2007-01-01
116
Electromagnetic compatibility (EMC)
RF cable network should fulfill regulations of electromagnetic shielding. It cannot radiate energy that exceeds determined level and it should be resistant enough to outer electromagnetic radiation.
2007-01-01
117
Compression of video and audio signals
MPEG-4 is the newest video compression standard which quickly becomes popular, also in the case of video streaming. In comparison with previously presented standards, it integrates effective methods for multimedia data.
2007-01-01
118
Ghid sisteme de supraveghere - Transmisia semnalului video
Due to security reasons and tendency towards cost reduction (necessity of employing professional staff), surveillance system centers are situated in some distance from the protected buildings and places, thus the leading role of good quality video transmission.
2007-01-01
119
Sistem de supraveghere video Megapixel
în piaţa Nouă din Cracovia
Din August 2009, zona Plac Nowy, una dintre cele mai mari atracţii turistice din Cracovia, este monitorizată cu un sistem CCTV.
2009-10-20
120
Sistem de supraveghere video în Myslenice
Pe 19 Ianuarie, 2008, în miezul zilei, a fost ţinută prezentarea oficială a Centrului de Monitorizare Video din cadrul Sediului Poliţiei din Myslenice. Sistemul de supraveghere al oraşului a fost bazat pe tehnologia modernă IP. Au fost instalate 14 camere în părţile centrale ale oraşului.
2008-02-26
121
Wireless adapter installation
(demonstration card: TP-Link TL-WN551G - PCI)
Wireless adapter enables communication with Access Point via electromagnetic waves in 2.4 GHz (standards 802.11 b/g) or 5 GHz (standard 802.11a) band. To start the communication, the card has to be properly installed and configured in the computer. This article describes step by step how to establish wireless connection using PCI WLAN card TP-Link TL-WN551G N2970.
2008-10-17
122
Transmisii de date prin retele TV (engleza)
There are usually used only 60 channels for television transmission. On the assumption that, for the reason of possible distortions, there are left free the channels of terrestrial transmitters (usually 8) and 4 channels for modulators (of e.g. VCRs), it is still 22 channels available for data transmission.
2007-01-01
123
Măsurarea semnalului TV/CATV
Majoritatea parametrilor de semnal TV pot fi măsuraţi folosind aparate de măsură speciale. Aceste măsurători trebuie făcute pe hârtie în momentul proiectării sistemului şi apoi pe teren la punerea în funcţiune. Măsurătorile identificarea rapidă a erorilor apărute în etapele de proiectare şi implementare.
2007-01-01
124
Ghid sisteme de supraveghere - Transmisia wireless de la camerele de supraveghere
Folosirea transmisiilor wireless poate mări semnificativ aria de acoperire a unui sistem de supraveghere. Astfel de locaţii sunt ferme, podgorii, fabrici mari, si alte locaţii izolate în care se pot trage cu greu cabluri.
2007-01-01
125
Configuration of ADSL routers
ADSL service (Asymmetric Digital Subscriber Line) is one of the most popular ways of getting Internet access, especially in the case of home users. To share the service among several computers one needs a router integrated with ADSL modem, which is connected directly to the telephone line (RJ11).
2008-08-18
126
Cabinete metalice tip RACK pentru instalarea rapidă, uşoră dar şi elegantă a echipamentelor electronice
Elegante şi funcţionale, cabinetele metalice de tip RACK sunt proiectate pentru echipamentele care au carcasa exterioră compatibilă cu standardul RACK 19" (482.6 mm). Înălţimea dispozitivelor şi a echipamentelor auxiliare este standardizată ca multiplu de unitate rack ('U' = 1.75" = 44.45 mm). Capacitatea unui rack este determinată de înălţimea sa, măsurată, de asemenea, în unităţi 'U'. Un alt parametru important al dulapului de tip RACK este adâncimea sa (dimensiunea externă), dată în milimetri: 450 mm, 600 mm, 800 mm. Acestă caracteristică este importantă mai ales ...
2012-07-12
127
Separation between outputs of splitters
Separation between outputs of splitters (crosstalk attenuation) is very important parameter of the devices. It determines level of interferences coming from other branches of the network connected to the splitter. It should be as high as possible.
2007-01-01
128
Măsurarea și amplificarea semnalelor digital terestre (DVB-T2/DVB-C)
Acest articol descrie metodele de măsurare a semnalelor din sistemele DVB-T2 şi DVB-C. Sunt explicate semnificațiile valorilor măsurate asupra calității recepției. În ceea ce privește amplificarea semnalelor, se recomandă alegerea amplificatoarelor RF mai bune, în special în această perioadă de tranziție (de la televiziunea analogică la cea digitală).
2011-04-05
129
Professional multiswitch systems
Article on small, medium and large multiswitch installations. How to choose proper multiswitches and cabling. Use of multiswitch systems for distributing terrestrial TV signals.
Multiswitch installations allow to distribute satellite and terrestrial programs to many users, being one of the forms of satellite master antenna TV systems (SMATV). Community systems are generally more reliable and ensure better quality, due to better, professional equipment. It starts from the satellite dish - at least 110cm, ensuring high gain and insensitivity to weather conditions. Community installation ...
2008-03-18
130
Choosing a multiswitch...
The choice of a multiswitch depends on the number of users, received satellites and bands, and employed converters (LNBs). We have worked out table and diagrams, which are useful for those who want to crystallize their plans of building SMATV system. As example multiswitches we mainly present Terra devices, although the instances given can be considered as a general concept.
2007-01-01
131
Switchuri DiSEqC, sumatoare şi filtre utilizate în instalaţii satelit
Instalaţiile satelit individuale de astăzi sunt din ce în ce mai rar folosinte pentru recepţia, cu un singur aparat STB, a programelelor disponibile doar pe singur satelit. Cei mai mulţi îşi doresc să aibă acces la o gamă cât mai variată programe, chair dacă aceasta provine de la doi, trei sau chiar mai mulţi sateliţi.
2007-01-01
132
Satellite converters - LNBs
Satellite converter (often called LNB - Low Noise Block) is the device used for amplification and transition of signals from the ranges 10.7-11.7 and 11.7-12.75 GHz into the band of first intermediate satellite frequency (IF - 950-2150 MHz).
2007-01-01
133
Theory and use of channel amplifiers
A common problem that is encountered in terrestrial TV antenna installations is unbalance of the level of received channels, often about 10-20 dB. In case of small installations (5-20 outlets) such a difference (not recommended) usually doesn't make any trouble yet. It is the real problem for bigger installations, where the difference of levels at the input is increased by inconstant (being a function of frequency) attenuation of cables and may easily exceed (in an outlet) the accepted limit (12 dB) all over the band.
2007-01-01
134
SIGNAL - splittere, tapuri şi prize TV
Ghid PDF pentru a alege componentele pasive ale unui sistem de distribuţie TV.
2007-01-01
135
Ghid sisteme de supraveghere - Carcase pentru camere de supraveghere
Pentru a asigura condiţii de funcţionare corespunzătoare pentru camerele de supraveghere, carcasele pot fi echipate cu ventilatoare, sisteme de răcire, în funcţie de mediul în care sunt montate.
2007-01-01
136
Symbols used in diagrams of antenna installations (Polish norm)
Symbols used in block and wiring diagrams of community antenna installations in Poland (information suitable for Polish users only)
2007-01-01
137
How to configure a router
Router connects two or more logical subnets, e.g. external network with Internet access (WAN) with local network (LAN), making a bridge for information exchange. Without proper configuration the connection would be impossible. In most cases, router acts as a specialized computer (replacing a standard computer) working in external network, with software and hardware tailored to the tasks of routing and forwarding. It allows to create own internal (local) network.
2008-03-31
138
Sistem de supraveghere video mobil pentru evenimente
Zilele oraşului Myslenice, 27-29, 2008 au fost monitorizate cu ajutorul camerelor ACTi. Organizatorii marilor evenimente publice sunt obligaţi de lege să asigure siguranţa participanţilor. Nivele potrivite de securitate pot fi obţinute prin asigurarea unui staff numeros de securitate sau prin implementarea tehnologiei CCTV. Locaţiile construite pentru astfel de evenimente (stadioane, săli sportive, pieţe acoperite) trebuie să fie echipate cu o infrastructură CCTV. Dar ce se întâmplă cu locaţiile unde astfel de evenimente se desfăşoară foarte des ?
2008-07-22
139
Filters in TV antenna installations
An ideal band-stop filter has no attenuation in the pass-band, 90-degree steep slope, and infinitely high attenuation in rejection band.
2007-01-01
140
Splitters and taps
To ensure proper S/N ratio, the isolation between any two receivers should be at least 50 dB.When the receivers are connected to the same tap, the isolation depends on the Ao, A, and As attenuation, and the lengths of the cable between tap outputs and subscriber outlets.
2007-01-01
141
Internet mobil - cum alegeţi antena şi pigtailul potrivit pentru modemul dvs.?
Serviciul de acces la internet oferit de operatorii de telefonie mobilă a cunoscut în ultimii o creștere tot mai mare de utilizatori dornici de a fi în permanență, orinde s-ar afla conectați la rețeaua globală de informații. Popularitatea de care se bucură acest serviciu se datorează în primul rând vitezei mari de transfer care poate fi atinsă dar și prețurilor tot mai mici de la care acestă modalitate de conectare la internet este disponibilă. Ultima noutate în acest domeniu vine sub forma tehnologiei LTE care face posibilă obținerea unor rate de transfer asemătoare ...
2013-07-02
142
Potential of IP CCTV for modern video surveillance of cities
The article discusses new possibilities of IP CCTV compared with traditional video monitoring systems.
2008-07-21
143
Ghid sisteme de supraveghere - Surse de alimentare şi accesorii (EN)
Improper powering of cameras is often the main reason of faulty operation of CCTV system.
2007-01-01
144
Moduri de funcţionare ale acces point-urilor
(echipament: TP-Link TL-WA501G)
Un acces point este un echipament ce conectează o reţea fără fir la o reţea cu fir. Astfel acesta trebuie să aibă cel puţin două interfeţe: wireless - WLAN - 802.11, şi ethernet - LAN - 802.3.
2008-10-30
145
Ghid sisteme de supraveghere - echipamente PTZ
Camerele PTZ au capacitatea de a surprinde o zonă selectată de operator şi de a da zoom pe porţiunea de interes din aceasta. Această operaţiune poate fi făcută mecanic sau electronic, prin selectarea unei regiuni din imaginea de înaltă definiţie provenită de la o cameră megapixel.
2012-09-07
146
Tvrdosin in Slovakia - the sign of a new trend in video surveillance
Traditional monitoring based on PTZ cameras can be effective only when is operated around the clock by a qualified staff. In the case of the small town the costs would be unacceptable. DIPOL Slovakia proposed to build in Tvrdosin surveillance system based on fixed megapixel cameras.
2009-04-07
147
Ghid practic pentru conexiuni wireless (802.11)
WLAN (Wireless Local Area Network) este o tehnologie care vă permite să puneţi bazele unei reţele de date wireless cu domeniu larg de utilizare şi parametrii de funcţionare mai mult decât satisfăcători, totul la un cost competitiv. Un avantaj suplimentar al acestei tehnologii este timpul scurt necesar implementării soluţiei finale.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate de construirea unei reţele WLAN, am decis să adunăm într-un singur articol un strop de teorie şi multă informaţie practică privind implementarea rapidă şi eficientă a reţelelor fără fir ...
2007-11-07
148
Ghid sisteme de supraveghere - Iluminarea IR pentru sisteme de supraveghere
În scopul evitării pe timp de noapte a intrărilor prin efracţie şi altor infracţiuni comise la adăpostul întunericului, sistemele profesionale de monitorizare trebuie să asigure o performanţă cât mai înaltă, 24 de ore, 7 zile din 7. Este aşadar necesară înţelegerea principalelor probleme ce ţin de iluminat.
2012-05-22
149
Grila de frecvente a canalelor TV (PAL BG/DK)
În România este folosit sistemul PAL cu norma TV D/K şi numerotare continuă (după canalul S8 urmează canalul S9). Am prezentat, de asemenea, şi sistemul PAL cu normă B/G folosit mai ales în ţările din Europa de vest. În acest caz, - în unele dintre ţări - există un salt de numerotare între S8 şi S11.
2007-01-01
150
WLAN - the indoor installations
If the network is to work in an office block, the biggest problem to solve is the existence of numerous walls and several floors, and therefore attenuation of signals by walls and ceilings. In the case the network is to be used in the whole building, there will be needed several access points.
2007-01-01
151
Tabel conversie - dBuV la uV/mV
În tabelul de mai jos puteţi găsi corespondenţa dintre nivelul de semnal şi tensiune.
2007-01-01
152
Ghid sisteme de supraveghere - Cabluri
Semnalul video poate fi transmis atât analogic cât şi digital. Semnalul analogic necesită o bandă de la 50 de Hz până la câţiva MHz. Pentru transmisia sa în sistemele CCTV se foloseşte cel mai des cablul coaxial cu o impedanţă de 75 de ohmi.
2007-01-01
153
Video surveillance solutions to cities
In the zones monitored with cameras, it is noticed considerable drop (in some cases even complete elimination) in number of robberies, excesses, thefts and vandalism acts. It also makes drivers keep to traffic regulations. The necessary condition to reach such effects is coupling the surveillance system with intervention of the police or the municipal police.
2007-01-01
154
Ghid sisteme de supraveghere - Mufe BNC
Mufele joacă un rol foarte important în orice cablare. Construcţia şi calitatea acestora influenţează în mod direct stabilitatea conexiunii, atenuarea, return loss şi rezistenţa mecanică. DIPOL oferă o nouă generaţie de mufe - mufele de compresie care corespund celor mai pretenţioase cerinţe.
2012-08-14
155
Ghid sisteme de supraveghere - Amplificatoare semnal video
Amplificatoarele de semnal se folosesc pentru a compensa atenuarea cablurilor. Atenuarea depinde de tipul de cablu şi de lungimea acestuia.
2007-01-01
156
Supravegherea video în Szczercow - prinderea rapidă a criminalilor
Szczercow (oraş în regiunea Lodz din Polonia centrală ) a implementat în urmă cu câteva luni un sistem urban de supraveghere video. Corectitudinea acestei decizii a fost confirmată de incidentul înspăimântător defăşurat pe 30 Aprilie, 2009.
2009-08-25
157
Sistem de supraveghere pentru un magazin mic sau chioşc (EN)
Numărul de furturi şi a cazurilor de furt din magazine creşte în continuare, ceea ce face ca proprietarii de magazine să ia măsuri de securitate corespunzătoare pentru eliminarea sau cel puţin reducerea acestui tip de criminalitate.
2007-01-01
158
Sistem de supraveghere pentru o benzinarie
Cele mai dese forme de infracţionalitate întâlnite la benzinării sunt furtul de mici accesorii pentru automobil expuse pe raft şi alimentarea fără plata combustibilului. În acelaşi timp se observă o creştere alarmantă a infracţiunilor comise cu armă de foc.
2011-09-18
159
Ghid CCTV - Modulatoare - contopirea sistemului CCTV cu cel CATV (EN)
Modulatorul (sau modulatorul RF) permite conversia semnalului video compozit (sau audio şi video) în semnal modulat RF ce poate fi recepţionat de televizoarele obişnuite.
2007-01-01
 
Regulamentul | Reclamaţii | Download | CookiesToate drepturile rezervate © 1996-2018 DIPOL sp.j.